Reklama

Reklama

Legenda o Vánocích

  • Česko Vánoční pohádka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před stovkami let se zrodil největší příběh světa. Mladý Nikolas přišel při nehodě o rodiče. Vesničané se rozhodli o sirotka postarat společně, a tak jej každá rodina vychovává jeden rok. Vždy ke konci roku, na Boží hod, se Nikolas stěhuje do nového domova. Aby vesničanům nějak projevil vděčnost, na rozloučenou vždy pro děti domácích vyrobí hračky. Jak se během let počet Nicolasových adoptivních rodin zvětšuje, skoro každý dům mívá na Boží hod na prahu nějaké dárečky. Když však vesnice trpí nedostatkem jídla, pošlou Nicolase do učení k poustevnickému tesaři. Pod jeho krutým vedením se Nicolas naučí vyrábět ještě lepší dárky, a mnohem rychleji. Lisakki, který děti nenávidí, mu to však zakazuje. Tradice vánočního dávání dárků je ohrožena! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Film postavený hlavne o rozprávačovi a svätému Mikulášovi. Prečo finský film? To neviem, ale ak by sa do toho filmu pridalo lepšie vyobrazenie príbehu a hlavne kvalitnejší záver. Aspoň tá dľžka filmu je obstojná a nebudete sa dlhšie nudiť ako jednu hodinku. Myslel som že legenda bude oveľa lepšie natočená hlavne vďaka skvelým ohlasom. Ale nájdu sa aj takí ktorých film nezaujal a ja patrím práve k nim 2* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Finové natočili krásný příběh o tom, jak ve Finsku vznikly Vánoce. Sice bych řekl, že americké dítě by určité momenty ve filmu nedalo, ale já byl hodně spokojený. Překvapením pro mě bylo, že film legendu o Vánocích vypráví v postupných časových posloupnostech, takže za 77 minut filmu stihnou odvyprávět příběh dlouhý tak půl století. Já byl ale spokojený. Atmosféra krásná, příroda nádherná a kdo ví, jak ve Finsku slaví Vánoce, nemůže se na Nikolase a jeho podobu se Santou Clausem zlobit. ()

Reklama

lareinna 

všechny recenze uživatele

Tento zo začiatku citlivý príbeh malého chlapca s dobrým srdcom sa postupne premení na príbeh o deduškovi s veľkou bielou bradou a fúzami..a všetko začne do seba zapadať..a tak sa dozviete ako sa zrodil najväčší príbeh sveta pred stovkami rokov...Krásna fínska krajina, herci, spracovanie. Pekné. ...Zrejme aj na mňa doľahla táto predvianočná atmosféra, tak v poslednom čase vyhľadávam filmy s touto tématikou.. Ak máte dobré tipy na Vianočné filmy, dajte prosím vedieť - vianočnými príbehmi totiž nikdy nepohrdnem :-)) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ač jsem ve skutečnosti zarytý odpůrce Santy a miluju jenom Ježíška, jednou provždy, tahle posmutnělá pohádka se mi moc líbila. Malého Nikolase bych si s potěšením vzala domů a po roce péče bych si ji bez váhání prodloužila na celoživotní. Ke snímku – zajímavý námět, velmi příjemné a citlivé zpracování, krásná hudba a za úplné „nej“ považuji finskou zimní krajinu, nádhera. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kdo říká, že skandinávské národy jsou studení čumáci, především o Finech se to s oblibou říká, tak by se měl podívat na tenhle vánoční příběh, který stvořili právě oni. Krásně odvyprávěli legendu o Nikolasovi. Při sledování doporučuju mít po ruce nachystane papírové kapesníčky. Budou se hodit. Brečela jsem od začátku do konce a zcela dobrovolně. Ten konec se ale mohl nést v tom samém duchu jako celý film. Ještě štěstí, že Finové jsou Evropani a ne Američani. Nechci ani tušit jak by v jejich rukách tenhle příběh dopadl. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Lisakki Järvenpää byl ve skutečnosti slavný finský nožíř. Žil na přelomu 20. století a založil nožířskou firmu, která funguje dodnes. (Facillitant)

Reklama

Reklama