Reklama

Reklama

Legenda o Vánocích

  • Česko Vánoční pohádka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před stovkami let se zrodil největší příběh světa. Mladý Nikolas přišel při nehodě o rodiče. Vesničané se rozhodli o sirotka postarat společně, a tak jej každá rodina vychovává jeden rok. Vždy ke konci roku, na Boží hod, se Nikolas stěhuje do nového domova. Aby vesničanům nějak projevil vděčnost, na rozloučenou vždy pro děti domácích vyrobí hračky. Jak se během let počet Nicolasových adoptivních rodin zvětšuje, skoro každý dům mívá na Boží hod na prahu nějaké dárečky. Když však vesnice trpí nedostatkem jídla, pošlou Nicolase do učení k poustevnickému tesaři. Pod jeho krutým vedením se Nicolas naučí vyrábět ještě lepší dárky, a mnohem rychleji. Lisakki, který děti nenávidí, mu to však zakazuje. Tradice vánočního dávání dárků je ohrožena! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

pufina 

všechny recenze uživatele

Vánoce nemám zrovna dvakrát v lásce, ale jako svátek je to skutečně hezký a co všechno za tradice Vánoce provází a nejen v naší republice. Film mě hodně upoutal (a to upozorňuji, že zrovna neni ani zima, natož vánoční svátky), příběh Nicolase se mi moc líbil, i jak postupně rostl a rozdával dárky, ty dřevěné hračky byly víc než nádherné.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Někdy je ve smutku víc citu a lásky k druhým než v radosti. Nevzpomínám si, kdy mě nějaký vánoční příběh zásahl tak moc u srdce. A k finský přírodě ve který se film odehrává ? Vzácné a drahé šperky nám svým třpytem na chvíli oslepí naše oči, ale finská zimní krajina nám svou krásou vyrazí dech navždy. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

1. prosince, 1. adventní neděle, 1. čokoládka z kalendáře (btw. úplně hnusná, musím si koupit vlastní adventní kalendář, babičky holt nekoukají na obsah čokolády).... tak mě napadlo, dám si nějaký vánoční filmík. Uvařila jsem si mléko, do toho nasypala veškerou tu hnusnou čokoládu ze zbylých 23 dnů (vážně, zítra musím jít koupit nový, na tenhle nehraju) a sedla si k tomuto malému zázraku. Nebudu tu komentovat otřesné herecké výkony, ani jakýkoliv nedostatek. Jedno je totiž důležitější, a to jak na mě film zapůsobil. Je to naprosto nádherná legenda/pohádka/fantasy (nazvěte si to jak chcete), která mě několikrát dohnala k slzám svou upřímností a lidskostí. Vypotřebovala jsem víc kapesníků než u Father and daugher a že jsem u toho bulela jak malá. Na nic si nehraje, je procítěná, s příjemnou atmosférou severských oblastí - ty záběry krajiny.. wau. Vánoční atmosféra na vás taky dýchne, ale spíš než to, tak vás to zahřeje u srdce svou lehkostí a prostotou lidské lásky. Tohle je bezesporu jeden z nejkrásnějších vánočních filmů, co jsem kdy viděla a také nejméně tradičních (aneb kdo začne pohádku o Vánocích, tím že se malému klukovi utopila celá rodina?). Překrásné, plný počet a kdyby šlo víc, tak je tu klidně i 50*. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Tolik objetí, polibků a uslzených oček, že finský Santa by měl seknout s výrobou dřevěných hraček z kvalitní borovice, založit si papírnu, a pustit se do výroby papírových kapesníčků. Prostě laskavostí nad míru toho, co je Kajda ochoten přijmout. Marko Leino dostál svému jménu a vytvořil skvostné Vánoční lejno. V maskérně nejspíše Finská tekla proudem, jinak si ty obludné výtvory nedovedu představit. Hrůza a děs, Vánoční atmosféru, aby člověk pohledal a to jsem na to koukal v předvečer Šťědrého dne. Příště radší oslavím Vánoce s chobotnicema (zeleným a modrým). Achjo... nemůžu se dočkat dne, až se na zdejší databázi přestanou nadhodnocovat severské braky. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Film postavený hlavne o rozprávačovi a svätému Mikulášovi. Prečo finský film? To neviem, ale ak by sa do toho filmu pridalo lepšie vyobrazenie príbehu a hlavne kvalitnejší záver. Aspoň tá dľžka filmu je obstojná a nebudete sa dlhšie nudiť ako jednu hodinku. Myslel som že legenda bude oveľa lepšie natočená hlavne vďaka skvelým ohlasom. Ale nájdu sa aj takí ktorých film nezaujal a ja patrím práve k nim 2* ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Lisakki Järvenpää byl ve skutečnosti slavný finský nožíř. Žil na přelomu 20. století a založil nožířskou firmu, která funguje dodnes. (Facillitant)

Reklama

Reklama