Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je noc a venku zuří taková bouřka, že bílá paní Slavěna (J. Molavcová) místo strašení na hradbách hraje se svým milovaným Tomášem (V. Vydra) hezky v teple pexeso. Jejich poklidný večer přeruší bouchání na hradní bránu a volání o pomoc. Za dveřmi stojí kuchařka Fanynka (M. Issová), kterou pronásledují loupežníci. A protože Fanynka je sirotek a nikoho nemá, bílé paní se jí zželí a společně s Tomášem se rozhodnou, že jí poskytnou přístřeší, stravu a také patřičné vychování. Fanynka jim zase na oplátku slíbí, že bude vařit. Všechno šlape jako na drátkách do té doby, než se hrad pokusí přepadnout loupežníci. Je ovšem jasné, že jim to jen tak neprojde. Na pomoc totiž přichází zakletý Slavoj (J. Prachař)… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem totální katastrofu. Jestli něco nesnáším tak je to Martha Issová v českých televizních pohádkách. Je strašně trapná, nehezká, nepříjemná, otravná. A Molavcovou taky zrovna nemusím. Ovšem pohádku dost zachraňoval Liška, Zadražil a protivný Prachař. A co musím pochválit je písnička, já písničky v pohádkách vyloženě nesnáším, ale tady mi nevadila. Počítačová animace byla opravdu příšerná, a příběh byl takový... No, jako příběh české pohádky. Ale dalo se to přežít. ()

TommmyT 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Je zajímavé že třeba M. Issovou zas tak rád nemám, ale tady mi vubec nevadila. Scénář ničím nezklamal, výběr herců taky, jestli jsem se při tom usmál to už nevím, ale je to docela milá pohádka. Ty asi tři písničky jsou hezké. Jasně, pohádka nemá žádnou extra výpravu, žádné extra triky, ta tv je tam hodně znát, ale na tv věc, nadprůměr. Dokonce jsem si to pustil druhý den znovu. Spokojenost. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele

Slušná a celkem vtipná pohádka (Stujte, lumpové! Pojď, to nebylo na nás.). Lišku nemusím, ale tady byl ze všech třech loupežníků zdaleka nejlepší (Inter caecos regnat luscus?). Hubatá Issová se mi moc líbila, jen jsem se nemohl ubránit pocitu, že snad ani nehrála. Jako mínus beru hlavně místy strašné digitální záběry (proč ten hrad nenatočili normálně??!), a to, že tomu ke konci docházel dech. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

I přes celkem zajímavé herecké obsazení není tak pohádka moc zdařilá. Molavcová se na tuto roli nehodí a ani Vydra ani Issová herecky nic moc a to teprve zklamáním je Táborský s Liškou. Nevím, co touto pohádkou chtěl autor říci a pro koho byla určena, pro dospělého je moc nudná a trapná a pro děti je zase málo pohádková, spíše je to bláznovina. Hodnocení: 30 % ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Mám neodbytný pocit, že by pohádce prospěla mnohem více dramatičnost postav před jejich hranou tupostí a trapnou vtipností. Neznamená to, že si myslím, že pohádka má být suchá nebo ponurá, ba právě naopak, veselá, vtipná, trošku napínavá, ale hlavně ne hloupá. No a to se mi zdá, se zrovna nepovedlo, ne však scénářem, ale ztvárněním "loupežníků" ehm. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na zřícenině hradu Hrádek u Úštěku, známém také jako Helfenburk u Úštěku. (otík)

Reklama

Reklama