Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je noc a venku zuří taková bouřka, že bílá paní Slavěna (J. Molavcová) místo strašení na hradbách hraje se svým milovaným Tomášem (V. Vydra) hezky v teple pexeso. Jejich poklidný večer přeruší bouchání na hradní bránu a volání o pomoc. Za dveřmi stojí kuchařka Fanynka (M. Issová), kterou pronásledují loupežníci. A protože Fanynka je sirotek a nikoho nemá, bílé paní se jí zželí a společně s Tomášem se rozhodnou, že jí poskytnou přístřeší, stravu a také patřičné vychování. Fanynka jim zase na oplátku slíbí, že bude vařit. Všechno šlape jako na drátkách do té doby, než se hrad pokusí přepadnout loupežníci. Je ovšem jasné, že jim to jen tak neprojde. Na pomoc totiž přichází zakletý Slavoj (J. Prachař)… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jitka Molavcová, Václav Vydra a Martha Issová, Pavel Liška - to nemohlo dopadnout úplně špatně - a taky nedopadlo. Výsledkem je milý, vtipný a divácky nenáročný příběh pro malé i velké. Fanynka v podání Marty jen kvete, Bílá paní je zajímavě extravagantní. Ostatní zdatně přizvukují. Nejspíše nejde o klenot české kinematografie, ale já i dcery jsme se dobře bavily. Takže za nás 70%. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Tyto papundeklové pohádky jsou bizárem, který čas od času pozvedne na vyšší úroveň nějaký hodně ujetý nápad a samozřejmě herecké výkony. Těch se ovšem s materiálem jako Issová, Liška nebo Prachař nemáme šanci dočkat. A to mě posledně jmenovaný tu výhodu, že jsme byli značné části jeho "hereckého výkonu" díky brnění ušetřeni. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"A tak jsem zrála a zrála, a když už jsem byla skoro zralá, tak přišel Tomáš. Byla to láska na první obraz." Ono to není špatné, jen spousta těch vtipů je takový spíš žert v křeči než jen mimochodem řečený vtípek. Místy jsem úplně slyšela dodanou stopu diváckého smíchu a potlesku - víte, ta mezera po tom, co je něco řečeno. Na druhou stranu musím spravedlivě přiznat, že některé vtipy byly i dobré. Pozvání na partičku pexesa a zejména závěrečný dialog - "A naše láska bude strašná, strašně krásná jsem chtěla říct, viď, Tomáši?" "To víš, že jo, ty můj bubáku." Navzdory svým výhradám jsem tuhle pohádku viděla už asi čtyřikrát, takže jsem živým důkazem na svém vlastním preparátu, že se dá vidět opakovaně. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem totální katastrofu. Jestli něco nesnáším tak je to Martha Issová v českých televizních pohádkách. Je strašně trapná, nehezká, nepříjemná, otravná. A Molavcovou taky zrovna nemusím. Ovšem pohádku dost zachraňoval Liška, Zadražil a protivný Prachař. A co musím pochválit je písnička, já písničky v pohádkách vyloženě nesnáším, ale tady mi nevadila. Počítačová animace byla opravdu příšerná, a příběh byl takový... No, jako příběh české pohádky. Ale dalo se to přežít. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná televizní pohádka. Zdůrazňuji slovo televizní, protože je to typický televizní produkt. Trikově dost slabé, krátká stopáž, dějově spíše pro mladší děti. Nikoho to neurazí, ale určitě jsem viděl daleko lepší televizní pohádky (např. Taneček přes dvě pekla, Nezbedná pohádka, O líném Honzovi). Mé dceři (7 let) se moc líbila a to je asi hlavní. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na zřícenině hradu Hrádek u Úštěku, známém také jako Helfenburk u Úštěku. (otík)

Reklama

Reklama