Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (416)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tahle "bromance" (romance zkombinovaná s filmem o chlapském přátelství) je osvěžující jen použitím klišé z romantických komedií, které aplikuje na vztah dvou mužů. Hledání opravdových přátel je téma, které se jen tak ve filmu nevyskytuje, takže Kámoš měl velký potenciál. Jenže to celé není tak výbušné, vtipné a citlivě natočené, jak by mohlo. Paul Rudd coby roztomile nechlapský miláček žen je přirozený, ale když se podívám do očí Jasonu Segelovi, jeho roli mu nevěřím ani minutu. Osobně mě štvaly ženské postavy, které jsou vlastně jen chodící figuríny, jedna představuje dokonanou přítelkyni, druhá hádavou manželku, třetí trapnou kamarádku - kde je proboha druhý rozměr? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Segal nám krapet přibral od poslední komedie. Ale to nic nemění na tom, že by na této komedii ubral. To právě naopak. Stále dobře mu to šlape i tady, ale já bych tomu přecijen dal tři hvězdičky. Kolikrát jsem se tomu zasmál, ale hlavně jen díky jemu. Nikdo jiný na tom úspěch nemá a hrát prim na herci, který se ve filmu objeví až skoro po půlhodině mi příjde trošičku divné, i když je tam pak až do konce. Kopačky jsou prostě jiný matroš. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2009. Kde je hranice mezi průkopnickým filmem a vlajkovou lodí vlastního subžánru romantických komedií (homosociální bromance) a ozvláštněním schémat a klišé romcomu? V rámci žánru (i subžanru) mírný nadprůměr, který je sympatický tim, že nepodceňuje své postavy a je upřímný, ale v porovnání s jinými sprostými a odrostlejšími komediemi zklamání (jak v porovnání s apatowovskou produkcí, tak předevšim s tou smithovskou). 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábava s příjemným obsazením, Jason Segel si tu tentokrát střihnul trošku jinačí roli než obvykle, Paul Rudd mi zase přestává vadit a tady byl celkem sympaťák + vyfasoval za přítelkyni rozhodně hodně milou Rashidu Jones, navíc v menších rolích se tu objeví i Jaime Pressly, jak jinak než jako tradičně neustále nasraná fúrie a dokonce i bejvalej kulturistickej soupeř Arnolda - Lou Farrigno. Možná to neni nějak extra vtipný, ale tu a tam se podařil i nějakej ten lepší fórek, i když nic u čeho by se člověk nějak vyloženě zasmál, ale bavil sem se rozhodně dobře ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejblbější na této komedii je, že by to fungovalo stejně, kdyby se role obou (nešťastně zvolených) herců prohodily. Pokaždé by to byla taková instantní umravněná komedie s poučením. A takových rošád by se v tomto filmu mohlo udělat hned několik a nikdo by nic nepoznal. K tomu smíchu by nepomohlo ale nic. Ani Lou Ferrigno. Velkou službu filmu dělá jeho český překlad. Přísahám, že kdyby se to doslovně jmenovalo Miluju tě, chlape, že nemám co hodnotit. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • J.K. Simmons hraje otce Paula, přitom je pouze o 14 let starší. (HellFire)
  • Bilboard s Peterem (Paul Rudd) v posteli vznikl ze skutečné fotky Paula Rudda zveřejněné v časopise Rolling Stones v r. 2006. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Jason Segel (Sydney) a Paul Rudd (Peter) si své role zopakovali n avideu k příležitosti turné kapely Rush "Time Machine". Dvojice herců se zde dostane na jeviště a setká se s členy kapely po jejich vystoupení. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)

Reklama

Reklama