Reklama

Reklama

Příšerka v Paříži

  • Francie Un monstre à Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paříž roku 1910. Městem vládne panika. Hladina vody je čím dál vyšší a příšera je na útěku! Začátkem roku 1910 čelila Paříž katastrofálním záplavám, které způsobila rozlitá Seina. Řeka kulminovala osm metrů nad svou obvyklou hladinou, a možná proto už si dnes nikdo nepamatuje, že se tehdy město také třáslo hrůzou z šestinohé příšery, která řádila v jeho ulicích. A jen málokdo by si tyto události spojil s hudebním fenoménem, který se zrodil v jednom místním šantánu. Rozruch ve městě působí děsivý tvor, který je na útěku. V patách je mu hrozivý komisař Maynott se svými muži. Příšerka naštěstí najde útočiště v pěveckém kabaretu po boku místní hvězdy, krásné a srdečné Lucille. Ta se společně s výstředním vědcem a jeho vznětlivou opicí snaží neškodnou příšerku zachránit. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (76)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když se Raul městem potlouká, každá kočka mu..zamňouká............... Buďte opatrní a nepanikařte. Vezmu to rychle - Hudba nulová, plastická Paříš je příšerná a animace hrozná. Scénař je dobrý, ale možná by to chtělo normální herce. Mohl to být super béčkový horor. CITÁT - Víte co to je být populární?......... Tak tohle teda asi populární nebude. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Potěšila odvaha udělat animák s pravou francouzskou lehkostí, žádný druhý Ratatouille (jehož Amerikou přežvýkaný francouzský šarm najednou působí ve vzpomínce poněkud těžkopádně). Gagy, nápady a zvraty se nesypou v kadenci, na jakou je navyklý divák začátku 21. století, ale zato je čas užívat si kouzelně nakreslenou Paříž v decentním 3D, mile „rodokapsový“ děj i vkus neurážející, barvitě zaranžované pop-šansony. Škoda rozhodnutí distributora vydat BD jen v anglické verzi (byť povedené), v originálním znění to musí být ještě větší libůstka. ***1/2 ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podobne ako mi pred cca rokom dokonale sadol vážne pojatý francúzsky animák Iluzionista, tak mi teraz sadla Príšera v Paríži. Príbeh z 19. storočia, kde sa pomaly, ale nebezpečne zvyšuje hladina vody a kde kvôli experimentálnemu genetickému mixu náhodou narastie blcha do (nad)ľudských rozmerov a ukryje sa v miestnom kabarete, sa mi páčil z viacerých dôvodov. Jednak preto, že to nie je komédia pre detičky, ale milý, dospelejší film, kde sú vtipné momenty skôr bonusom a kde majú postavy i dej kvalitný vývoj. Taktiež je tu krásna vizuálna stránka (pokiaľ človek pozerá kvalitnú verziu a nie hneď trápny prvý rip, ktorý sa objaví na nete), ktorú dopĺňa rovnako vydarená hudobná stránka; pre mňa výnimočná tým, že ma po prvý krát v animáku neotravovala ani jediná hudobná vložka. Prekvapivo skvelá je však nielen francúzska, ale aj anglická verzia filmu, potešilo tiež niekoľko oživujúcich prvkov ako z monster-horroru a keďže je moje nadšenie z filmu plnohodnotné, také je aj moje hodnotenie. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tenhle animák uběhl jako voda v Seině a mně se vážně líbil. Vybraný humor s lehkým dramatem se krásně doplňuje a navíc je vše spestřeno krásnými písněmi. Pro mě vážně krásné spestření po bláznivých, vtipem hýřících animácích jako Madagascar. Ikdyž si stejně myslím, že to mělo skončit na Eifelovce se slovy " A vždy na něho vzpomínali." Ale i tak...spokojenost . ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Úvod je interesantní - a pokračování ... do určitého momentu nápadité a poutavé. Ale potom - no ... jak už to tak bývá: Pohádkové kouzlo z velké části mizí kdesi v černé díře promarněných filmových příležitostí a scénu opanuje HONIČKA - jak jinak ... honička, při níž jde o život - pochopitelně. Nechápu, proč "příšerka" nedostala dost prostoru a času k navázání užšího kontaktu s publikem - aby si ho postupně získala ... aby mělo důvod postavit se na její stranu i v tom případě, když by poznalo její pravou identitu. Vždyť vývoj zápletky k tomu přímo vybízel ! Marnost nad marnost ... jinými slovy: Povedlo se jakž takž uhrát standard - nikoli nadstandard. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Animovaný film byl v České republice promítán během 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně. (R´Hell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno