Reklama

Reklama

Rampage

všechny plakáty
Trailer

Na první pohled obyčejný třiadvacetiletý kluk Bill (Brendan Fletcher) stále žije u rodičů, pracuje jako automechanik a má kamaráda, se kterým často probírá problémy dnešní společnosti. Zde však podobnost s jeho vrstevníky končí. Jednoho dne totiž vyrazí do města vybaven těžkou výstrojí, samopaly a výbušninami a kdokoli se přiblíží na dostřel, stává se obětí jeho šíleného plánu. (Tomx112)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Surová, naturalistická a politicky nekorektní záležitost, která získává plusové body hlavně nekompromisní formou zpracování a vcelku zajímavým námětem, který se zdá býti čím dál tím aktuálnějším. Uwe opět natočil film "po svém", bez okolků, zbytečného moralizování a překvapivě skvělou pointou (stejně jako například v Tunnel Rats) a právě tady se mu to všechno bezezbytku vyplatilo. Uwe Boll, zdá se, načíná novou kapitolu své doposud nepříliš slavné filmařské kariéry. 70% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Do moralitky a společensko-politického kontextu zabalená samoúčelnost, přesto zajímavá k zamyšlení. Synek ze spořádané rodinky, současně ale společenský vykořeněnec, vyrazí obrněný do centra amerického maloměsta vraždit všechny kolem. (tak trochu FALLING DOWN...) Současný svět je prostě marný a zoufale konzumně založený - lidé nedělají to, co chtějí, nýbrž to, co si myslí že potřebují. Malá čistka je z toho dobrou cestou ven. / Uwe Boll mi nikdy nevadil, nezprznil nic dostatečně blízkého srdci mému. Spíš jsem se bavil, jak to prznil ostatním. Ale současně jsem se dost divil, jak se mu sakra daří dostávat do rukou stále nové a další 'fanouškovské' projekty, zatímco ti z toho pukají zlostí. Po pár jeho filmech jsem měl za to, že to není dobrý filmař (a jeho angličtina je přímo zoufalá:), ale odvahu má obdivuhodnou, což se mohlo k RAMPAGE jedině hodit. Nekorektní to je (střílení civilistů celkem na férovku), což je ale plusem. Jsem si jistý tím, že spousta z nás už někdy měla TO pomyšlení, ale nikdy TO (doufejme) neudělá. Každopádně téma je to sakra zajímavé a Uwe to zvládl slušně zpracovat. Působivé a šokující to mohlo být i 100x víc, ale budiž. Nakonec po technické stránce není co vytknout, žádná nuda se nekoná a Brendan Fletcher (hl. role) je k mému překvapení fakt docela dobrá volba. Takže film, který měl teoreticky potenciál vyvolat pořádnou vlnu kontroverze a znechucení, tak neučiní, ale zklamáním pro mě rozhodně není. Pro Uweho rozhodně lepší tah (směr), než donekonečna kurvit videoherní adaptace - ode mě palec nahoru. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Uvěřil jsem šířícím se zkazkám o tom, že se Uwe znatelně zlepšil, a začal jsem se mírně těšit na jeho nejnovější flák Rampage. Ukázalo se, že tak úplně pravdivé ty zkazky nebyly. Rampage je sledovatelný film, ale stále ani v nejmenším divácky uspokojivý. Došel jsem u něj k názoru, že největší překážka k tomu, aby Uwe natočil dobrý film, bude fakt, že to není příliš chytrý člověk, ale zároveň si o sobě myslí pravý opak. Veškerá jeho snaha o dramatičnost a zajímavé stavění příběhu pak působí spíše směšně. Rampage vnímám jako Uweho osobní vzpouru (on je hlavním hrdinou - sám film tomu hlavnímu pomatenci Billovi/Bollovi naprosto očividně fandí) proti všem okolo (kritikům jeho filmů), přičemž se na konci narcisticky pasuje do role vítěze, který všechny ostatní přechytračil (natočil "dobrý" film). Za sebe však musím říct, že se mu to nepovedlo. Za to ideologické podhoubí mám navíc velkou chuť dát ještě nižší hodnocení. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Povedený akčňák-thriller s aktuální a nosnou ústřední myšlenkou a notnou porcí násilí. Některé scény jsou docela fest hustý (masakr v kadeřnictví). Vše je podáno ve zhutnělé, surové a poměrně jednoduché formě, což ale není nijak na škodu, spíš naopak, ústřední kontroverzní téma tak ještě lépe vynikne. 6/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný znalec Bollova díla, dosavadním filmům, co jsem od něj viděl, jsem nedal více, než 40 %, ale občas jsem si říkal, že ty hejty na něj jsou přehnané. A Rampage se stal důkazem toho, že je to zbytečně podcěňovaný režisér. Rampage je totiž brutal, neutuchající řež. Tomuhle se říká fest promyšlená loupež. Minimálně již šesté setkání Katharine Isabelle (i když ta se zde jen mihne) a Brendana Fletchera ve společném filmu, co jsem viděl. Až by člověk začal snovat konspirační teorii, že tihle dva spolu něco mají a záměrně si vybírají společné filmy, aby spolu mohli trávit čas. 3.5* ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Festivalu Phantasmagoria v Německu 14. 8. 2009. (Terva)
  • Příběh se odehrává ve smyšleném městě Tendervile okres Oregon v USA. (Terva)

Reklama

Reklama