Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 6
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 6

Recenze (367)

klerik 

všechny recenze uživatele

Slovenský názov rulez... Kombinácia Bootha (KOSTI) a Moodyho (CALIFORNICATION) je prekvapivo účinná aj napriek tomu, že ide o štandardný, ba až tuctový krimi seriál (ktorý je tu na csfd momentálne značne preceňovaný). Kapitán zo Serenity (FIREFLY) je skrátka kult sám o sebe... Inak to, že sa tam mihol James Patterson (autor Zberateľa bozkov či Ako pavúk) je celkom cool... Kua, napokon som sa neskutočne namotal a dávam plný počet... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriálek, kterému s přehledem vévodí Nathan Fillion, který se neustále snaží sbalit půvabnou Stanu Katic. Detektivní příběhy tu nejsou nijak složité a dechberoucí, ale většinou fungují, hlavní složka je humor, který je zde spíše decentní oproti Californication, přesto každý díl má spoustu povedených momentů, některé hlášky mě dost pobavily. Je to oddechový seriálek, který má potenciál minimálně na další sezónu, pokud autorům nedojde vtip, Fillion je prostě sekáč, kterému se nedá odolat, jeho rošťácká image a jednání má fakt něco do sebe, jsem rád, že po seriálu Drive si našel dobré angažmá. Vedlejší postavy jsou tu ořezány na minimum, ale občas aspoň slušně nahrávají hlavní dvojici. Druhá sezóna přinesla mírný pokles kvality, ze čtyř hvězd jdu na třiapůl, některé díly jsou totiž moc vatové, jiné jsou naopak skvěléa přinášejí občas zajímavé příběhy a hostování známých jmen. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Pro mne prostě nebojím se i říct srdcovka! Konečně má za sebou všech osm sérií a odcházím od Richarda Castla velmi spokojen. Hlášky, zajímavé případy, humor, chemie mezi postavami vše funguje na výbornou! Jelikož jsem nakoukal, všechny série dohromady, tak bych chtěl rozdělit seriál do tří segmentů. První je od série1-4, doslova jsem hltal každý díl neměl jsem dost, ikdyž začátek třetí série nebyl nejpovedenější po pár dílech to opět nabralo šťávu. Druhý segment je od 5-7 série, myslím že už to měl na starosti někdo jiný, minimálně režie, ale člověk si zvykl a nové nápady osvěžili celý seriál, navzdory tomu, že se zde začaly objevovat lehce vyjeté koleje, že vrahem bývá ten, který je v díle nejkratší dobu. Nicméně kvůli oblíbenosti postav to zkousnete. Dokonce zkousnete i jiný dabing Beckettové, a to že bylo co zkousávat :) A pak tu máme segment 3 a to je celá 8 série. Bohužel se něco stalo a celá polovina série je vlastně tragická, která popírá úplně logiku předchozích řad. Byli rumors, že Fillion s Katic se zrovna nemuseli a ikdyž to nebylo potvrzeno, tak je to na seriálu vidět, skoro spolu ve společných scénách nehráli a už to zkrátka nebylo ono. Druhá půlka už je o něco zajímavější a vlastně začne zase bavit a dořeší se poslední nedořešené záhady. Každopádně za mě skvělý detektivní seriál!!! ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak předně, Nathan Fillion je boží a charisma má na rozdávání. Je to chytré, vtipné, Stana Katic je kočka a Castlova dcera jakbysmet. Postavy jsou propracované a narozdíl od jiných seriálů, zde mi nevadila romantická rovina. Dialogy pobaví a celé je to švitořivé a často jsem se zasmál. Narážky na Firefly a Fillionovu ikonickou roli kapitána Malcolma Reynoldse skrze seriál mě neskutečně těší. Když se tam objeví herec z Firefly, tetelím se blahem. Protože Firefly je pro mě Top! ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Krásný buddy krimiseriál (a to dokonce dvojitě -- vedlejší postavy Espozita a Ryana sice hrají druhé housle, ale velmi zdatně). 104 kvalitních epizod, plus jediná rozpačitá, opakovací (č. 103 - Still). Zase jeden ze seriálů, u kterého je dabing prostě nedostatečný, díky slovním přestřelkám, popichování a vybroušeným dialogům originálu. Fillion vstupoval do seriálu jako sympaťák známý spíš jen nadšencům (Firefly, Serenity, Buffy) a velmi dobrý herec, Katic ani jedno, ale po pár desítkách epizod se dostala na velmi dobré a sebevědomé výkony také. Sympatické je rozvíjení i poměrně vedlejších postav (matka, dcera, otec, patologové, velitelé...) Schéma epizod "jednodílných" je sice velmi často opakované (tedy už během 2. sezóny se pachatel dá zhruba na 50% odhadnout podle jeho prezentace -- zpravidla vybíráme z postav, které už byly představeny na začátku, ale rozhodně to není vždy), ale zápletky bývají dost inteligentní a nesamozřejmé, nelineární. Podstatné je to, že tvůrci seriálu přesně pochopili, co divákům učarovalo a co chtějí, tak jim to ochotně nabízejí už 5 sezón (a 6. se kuje). /// Zběsilé je tempo kynutí Castla rok od roku +7 kilo, ale stejně je pořád ruggedly handsome... ()

Galerie (2 633)

Zajímavosti (29)

  • V 6. epizodě 2. série má Jon Huertas na halloweenské párty kostým/uniformu vojáka ze seriálu Generation Kill (od r 2008), kde hrál seržanta Poka Esperu. (ČSFD)
  • Kvůli útoku na Bostonském maratónu byla epizoda "Still", kde se zneškodňuje bomba, prohozena s nadcházející epizodou "The Squab and the Quail". (Tichošlápek)
  • Čas 04:20 – na obalu, který patolog podá Castleovi, je vidět nesmyslné složení cukrovinky v češtině: vysoká fruktóza, kukuřičný sirup, umělá barviva a příchutě, Red 5, Žlutá 3 a 16, Boršč. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama