Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to já jsem byl na rozdíl od většiny zdejších uživatelů s tímto televizním filmem velice spokojený. Solidní akce napříč oběma díly (no a co, že to bylo občas dost přehnané – které akční filmy nejsou). Dobrý scénář (hru jsem nehrál, předlohu nečetl), který si sice nedokáže po celou dobu udržet stejnou úroveň, ovšem že by se jednalo o nudnou záležitost (?), tak to ani omylem. Stephen Dorff si nevedl vůbec špatně – stejně jako většina jeho kolegů. Jen je škoda, že když už byl konec dost otevřený, tak klidně mohlo být i pokračování…. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tv film, ktorý obkukáva akčné superhity poslednej doby. Bol som sklamaný v jednoduchosti a naivnosti deja a pár logických kixov. Akcia bola slušná a prestrihy pekné. Koniec ma vôbec neprekvapil, teda tým ma to opäť sklamalo. Film vhodný na sobotňajšie popoludnie nesklame pravidelných divákov dvoj až trojdielnych televíznych filmov. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Už samotný původní francouzsko-belgický komiks, a stejně tak i hra z roku 2003 (čerstvě mnou znovu dohraná před shlédnutím), se hodně inspirují u Ludlumova Bournea a tato minisérie si od něj bere hodně (stejně tak nehorázně vykrádá i Powellův soundtrack z filmové trilogie). V první řadě bych chtěl pochválit formát. XIII by ve filmovém zpracování mohl být zbytečně nahuštěn do 90 minut (nebo ještě hůře rozsekán na pokračování), v seriálovém provedení (Prison Break Vás napadne během sledování několikrát) by se stal děj rozvleklou fraškou. Proto je minisérie nejvhodnější a je vynikajícím kompromisem mezi původním obsahem a zkráceným zpracováním. Režisér Duane Clark je zdatný, a navzdory béčkové zápletce, naivitě a přílišné vážnosti, se na obrazovce něco děje neustále po celé 3 hodiny. I přes pouhé televizní zpracování se Dorff snaží vypadat zmateně v rámci role, zato Kilmer se naprosto minul a Mongoose je v jeho podání hodně nevýrazná postava. Celkem jsem spokojen, protože to celé mohlo dopadnout mnohem hůře - i když nevím, jestli je toto zrovna klad. 60 % [P.S. Kdy už někoho napadne zfilmovat FPS No One Lives Forever - Cate Archer mi hodně chybí] ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zastřelením presidentky USA začne adaptace komiksu XIII z politického prostředí, který natočil režisér Duane Clark. Ve filmu jsou použity "přívětivé barvy" a pěkný hudební doprovod. Ponořte se do příběhu muže, který nemá ani zdání co udělal a jak se jmenuje. Film je o dvě hvězdy lepší než celá trilogie o Bourneovi. Tedy alespoň mně tento snímek vtáhnul do děje rychleji a lehčeji. Bůh stvořil bolest a ta slouží jako varování, že něco není v pořádku. a ještě jedna moudrost z filmu: Jediné na co lidé zareagují je teror, dáte jim do srdcí strach a nechají vás dělat všechno, cokoli, aby je to ochránilo. ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Mně to v podstatě příjemně překvapilo. Pro někoho, kdo neviděl Bournovu trilogii to může být dokonce něco jako výborná zábava. Mně to nenudilo, ale "vzory" jsou tady více než nasnadě. Nesouhlasim, že Stephen Dorff hrál špatně, myslím, že obstál se ctí (i když Damon ani Wahlberg to není), na rozdíl od Kilmera, který od Doors jde dolů jako Klausova popularita. Škoda jenom, že celý film (nebo dvojfilm) působí hrozně chladně, vůbec se nedostanete postavám pod kůži. A politická linie filmu je vysloveně trapná. Nižší rozpočet je znát, ale je šikovně zamaskován. Ani jsem nevěděl, že je to podle nějaké hry. Jenom jsem si všiml hodnocení, tak jsem na to mrknul. Ale přes to všechno se mi zdá 71% (05.května 09) silně nadhodnocených, podle mně takovejch 55 - 60. Prostě průměr. Ale poctivej. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)

Reklama

Reklama