Reklama

Reklama

Dr. Martin Harris s manželkou Liz přijíždí do Berlína na vědeckou konferenci. Po příjezdu do hotelu Martin zjistí, že jeho kufřík zůstal na letišti. Vezme si taxík, ale cestou na letiště mají nehodu, auto skončí v řece. Martin je v bezvědomí, řidička Gina ho vytáhne na břeh, pak ale musí zmizet, protože je v zemi ilegálně. Z kómatu se probudí až za čtyři dny. Hned se vrátí do hotelu, zjišťuje, že ho manželka nezná a je doprovázena neznámým mužem, který se za něj vydává. Martin si není jistý, jestli se po nehodě zbláznil, nebo jestli je obětí nějakého obrovského spiknutí. Úřady, které mu nevěří, ho naprosto ignorují. Pronásledují ho tajemní nájemní vrazi a on je sám, unavený a na útěku. S pomocí nečekaného spojence, řidičky Giny, která ho zachránila, se po hlavě vrhá do řešení záhady. Začíná pochybovat nejen o své příčetnosti a identitě, ale i o tom, jak daleko je schopný zajít, aby odkryl pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 081)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Po přečtení obsahu jsem se sama se sebou vsázela, jestli dám 4 nebo 5*. Bohužel jsem dvakrát prohrála a ještě k tomu jsem docela zklamaná. Celý film se vyvíjí tak nějak bez překvapení se spoustou zbytečných honiček v autě. Nadprůměrný je pak už jen povedený konec. Jinak nic nového pod sluncem. Trochu lepší 3*. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Skvely thriller, len ho netreba porovnavat s 96 HODIN (2008) len preto, ze tu hra Liam Neeson. Film je viac dialogovy, za to ale napinavy a necha nedockaveho divaka premyslat, ze co sa to vlastne deje, kto hra aku hru a aky to ma vsetko zmysel. Cely film nemalo zmysel takmer nic, az ku koncu sa konecne vsetko vysvetlilo, aj tie male nezmyselne situacie, ktorym som nechapal. Jasne, ze nejaka akcia sa tu objavi, pretoze su tu aj zabijaci, ktori nahanaju Liama Neesona a preto sa nevyhneme jednej celkom slusnej nahanacke, akurat ze v realite by to v Berline dopadlo omnoho tragickejsie. Kto ma rad thrillery, nemal by si nechat ujst tento film. _________ (Videl v kine 22.03.2011) ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Solidní řemeslo s hutným 80's feelingem (větší, než Taken), ale je vidět, že tenhle subžánr (řekněme třeba "Neesonovky") se už hodně rychle vyčerpává. On i Neeson už není tak svěží, jako býval... Potěší pár dílčích momentů, které se vymaní ze šablony, která jinak z tohohle filmu trčí na všechny strany. Což ale neznamená, že narýsované je to špatně... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Výborně! Proč ta tříhvězdičková palba?? Unknown sice možná není tak svižný, jak slibovaly trailery a jak jsme byli natěšení po Taken, ale svůj účel plní. Účel překvapivě kvalitního snímku, jehož tahouny jsou Neeson v hlavní roli (kinosál téměř plný - Liamovi to přeji a jsem rád, že lidi na něj chodí) a permanentní napětí. CHTĚL jsem znát pravdu stejně, jako Martin Harris, rozuzlení mne opravdu (!) překvapilo, a i když značně omleté a vlastně dost neoriginální, nečekal jsem jej. 75%. P.S. Nedovedu si představit, jak dokáže herec po smrti své manželky ztvárnit postavu vědce, kterému ukradli identitu a jehož filmová žena se k němu nemá - všechna čest. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Z počátku se film tváří jako opravdu zajímavý mysteriozní thriller. Divák je víc než navnaděn a napětí také funguje. pak se ale začne rýsovat pravá podstata zápletky, film začne ztrácet dech stejně jako Neeson a druhá polovina je již jen tuctová špionážní záležitost, jakých tady už byly spousty ... Škoda, čekal jsem mnohem víc a nášlap má film skutečně dobrý a zajímavý. Pak to jde ale rychle do kopru ... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • S odkazom na princa Shadu ako saudského princa s progresívnymi a humanitárnymi ambíciami je tento film v súlade s takzvanou hollywoodskou stratégiou „Charm Offensive“, ktorá si dala za úlohu ukazovať vtedajšieho saudskoarabského vládcu princa Mohammada Bin Salmana v dobrom svetle. To zahŕňalo rôzne dobre propagované stretnutia s hollywoodskymi manažérmi, producentmi a hercami ako sú Robert A. Iger z Disney, predseda Warner Bros Kevin Tsujihara, Dwayne Johnson a Oprah Winfrey. (Arsenal83)
  • Zdravotná sestra v nemocnici sa volá „Gretchen“ (Eva Löbau). Zatiaľ čo toto meno je v USA pomerne bežné a pochádza z nemeckého mena „Margarete“, v Nemecku je to veľmi zriedkavé meno, ktoré sa dievčatám dáva len málokedy. Je pravdepodobné, že scenáristi si vybrali toto meno, pretože si mysleli, že znie nemecky – nevediac, že ​​to v skutočnosti bežne užívané nemecké meno vôbec nie je. (Arsenal83)

Související novinky

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

„Neznámí“ tvůrci směřují do první ligy

„Neznámí“ tvůrci směřují do první ligy

16.07.2011

Přestože se thriller Neznámý dočkal spíše vlažných recenzí, při 30-milionovém rozpočtu vydělal sympatických 130 milionů a jeho tvůrci mají o hollywoodskou budoucnost postaráno. Nepřekvapí to hlavně u… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

V obležení krásných mladých blondýnek

V obležení krásných mladých blondýnek

27.10.2009

...se ocitne hyperaktivní Liam Neeson v thrilleru produkční společnosti Dark Castle a studia Warner Bros. Unknown White Male. Pro producenta Joela Silvera film natočí Jaume Collet-Serra, který po… (více)

Reklama

Reklama