Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Je to celkem neskrývaná kopie Bournea, která asi nic nového po umělecké či technické stránce nepřináší. Když jsem si pustil DVD, netušil jsem, že to má dva díly. Když se uprostřed DVD ozvalo "konec první části", měl jsem najednou radost, že si naleju další sklenku whiskey a užiju si ještě dalších 90 minut slušného detektivní thrilleru. A to je asi hlavní deviza a charakteristika filmu. Slušný detektivní thriller, který odsejpá, je plný zvratů, průběžný vývoj děje není předem zřejmý (i když je možná zřejmé kdo je za tím vším...). Příjemná záležitost na odreagování, i když asi jen na jedno použití. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tv film, ktorý obkukáva akčné superhity poslednej doby. Bol som sklamaný v jednoduchosti a naivnosti deja a pár logických kixov. Akcia bola slušná a prestrihy pekné. Koniec ma vôbec neprekvapil, teda tým ma to opäť sklamalo. Film vhodný na sobotňajšie popoludnie nesklame pravidelných divákov dvoj až trojdielnych televíznych filmov. ()

Reklama

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Mně to v podstatě příjemně překvapilo. Pro někoho, kdo neviděl Bournovu trilogii to může být dokonce něco jako výborná zábava. Mně to nenudilo, ale "vzory" jsou tady více než nasnadě. Nesouhlasim, že Stephen Dorff hrál špatně, myslím, že obstál se ctí (i když Damon ani Wahlberg to není), na rozdíl od Kilmera, který od Doors jde dolů jako Klausova popularita. Škoda jenom, že celý film (nebo dvojfilm) působí hrozně chladně, vůbec se nedostanete postavám pod kůži. A politická linie filmu je vysloveně trapná. Nižší rozpočet je znát, ale je šikovně zamaskován. Ani jsem nevěděl, že je to podle nějaké hry. Jenom jsem si všiml hodnocení, tak jsem na to mrknul. Ale přes to všechno se mi zdá 71% (05.května 09) silně nadhodnocených, podle mně takovejch 55 - 60. Prostě průměr. Ale poctivej. ()

SKreyn 

všechny recenze uživatele

Pekný miniseriál, plný akčných scén, dobre časovaného deja, plného rôznych prekvapivých udalostí a nečakaný koniec. Skvelý herci, možno trošku dlhý film, ale nie nudný. O komixe som síce počul, takisto aj o hre, ale do rúk sa mi dostal "len" tento miniseriál. Z filmu cítiť bourneovský štýl, ale tak ako aj z bourneho trilógie, našiel som vo filme pár "vecí", ktoré mi pokazili celkový dojem. Chvíle a la "Rambo". 3* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tahle kopie Bournea není špatná, ale měl jsem s ní prostě smůlu. V televizi běžel rozdělený na dvě části a v trochu pozdním čase, ale nebránilo mi to se podívat. Avšak po necelé minutě jsem si tak řekl (spoiler=nečíst pokud jste neviděli) tohle určitě dělá její bratr a chce se stát prezident skrze smrt své sestry prezidentky (konec spoileru). Bohužel to tak bylo a já jenom 2*87 minut čekal, až mi to řeknou i samotný film skrze herce... Tato průhlednost mě naprosto odradila, přestože jinak je film docela slušný, i když recykluje zavedené a funkční postupy z agentovských akčních filmů posledních let (zmíněný Bourne hadr). Proč už se u dnešní tvorby netají dech a nečeká se do poslední minuty na rozuzlení neprohlédnutého příběhu? Jinak Stephen Dorff měl svůj nejlepší rok v Bladeovi a to se už nikdy nevrátí... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)
  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)

Reklama

Reklama