Reklama

Reklama

Dr. Martin Harris s manželkou Liz přijíždí do Berlína na vědeckou konferenci. Po příjezdu do hotelu Martin zjistí, že jeho kufřík zůstal na letišti. Vezme si taxík, ale cestou na letiště mají nehodu, auto skončí v řece. Martin je v bezvědomí, řidička Gina ho vytáhne na břeh, pak ale musí zmizet, protože je v zemi ilegálně. Z kómatu se probudí až za čtyři dny. Hned se vrátí do hotelu, zjišťuje, že ho manželka nezná a je doprovázena neznámým mužem, který se za něj vydává. Martin si není jistý, jestli se po nehodě zbláznil, nebo jestli je obětí nějakého obrovského spiknutí. Úřady, které mu nevěří, ho naprosto ignorují. Pronásledují ho tajemní nájemní vrazi a on je sám, unavený a na útěku. S pomocí nečekaného spojence, řidičky Giny, která ho zachránila, se po hlavě vrhá do řešení záhady. Začíná pochybovat nejen o své příčetnosti a identitě, ale i o tom, jak daleko je schopný zajít, aby odkryl pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 081)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V Taken mu vzali dcéru, v Unknown pre zmenu jeho identitu. Narozdiel od neho má ale Unkown bližšie k staromódnemu hitchcockovskému thrilleru, ktorého ústredná zápletka je ale v zásade až triviálne jednoduchá a zbytočne natiahnutá. Dôsledkom toho je oveľa ťažšie prehliadnuť rôzne barličky a nedostatky a že vlastne hlavne v závere nejde a žiadnú výnimočne inteligentnú záležitosť. Ale zase sa všetci od režiséra až po hercov naozaj snažia aby to bolo čo najmenej vidieť a väčšinu času im to aj vychádza. Ničím výnimočná ale poctivá žánrovka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Strata pamäti, zimný Berlín, tajní agenti, autonaháňačky, chladná femme fatale, arabský šejk, dôveryhodná sympatická taxikárka, geniálny vedec, mocní ťahači nitiek na pozadí, nájomní zabijaci, nečakaný zvrat. A tiež skvelé herecké obsadenie. Všetko to tu je, ale iba v recyklovanej a miestami až preplácanej podobe. V predchádzajúcom Orphanovi sa Serrovi podarilo zamávať s žánrovými klišé, tu nie. Jedinou zapamätania hodnou scénou filmu ostáva mrazivo atmosférické stretnutie hereckých és Bruna Ganza a Franka Langellu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POTŘEBUJU DOKÁZAT, ŽE JÁ JSEM JÁ!“..... /// Příjezd L.Neesona do Berlína se nese přesně podle rčení ,,KDYŽ SE NĚCO MŮŽE POSRAT, TAK SE TO POSERE“. Na řešení ,,posranejch“ záležitostí von je specialista. Vlastně je specialistou na celý ,,PYTLE SRAČEK“! Film si bere ,,jen“ pro sebe a o okrasu se tu stará mladá D.Kruger. Postupně scénář nabírá jedno ,,náhodný“ klišé za druhým, ale co, aspoň nemusím přemejšlet. Dostal jsem to co jsem čekal (a voni to co nečekali!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Právě jsem zjistil, že se jmenuju Dr. Martin Harris. 2.) Chystám renovaci paneláku a zdi budou ze sádrokartonu. 3.) Mám rád akční dědky. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Neeson opět řádí v Evropě. Po Francii přišlo na řadu Německo a zadání mise zní: zničit všechny berlínské taxíky! Už se těším až Liam dorazí k nám do Česka, jen doufám, že to bude spíš v dravém, úderném a nekompromisním duchu TAKEN a ne v duchu tohohle při nejlepší vůli průměrného thrilleru, z kterého si budu pamatovat jen příjemného vysloužilého rozvědčíka Bruna Ganze. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Skvely thriller, len ho netreba porovnavat s 96 HODIN (2008) len preto, ze tu hra Liam Neeson. Film je viac dialogovy, za to ale napinavy a necha nedockaveho divaka premyslat, ze co sa to vlastne deje, kto hra aku hru a aky to ma vsetko zmysel. Cely film nemalo zmysel takmer nic, az ku koncu sa konecne vsetko vysvetlilo, aj tie male nezmyselne situacie, ktorym som nechapal. Jasne, ze nejaka akcia sa tu objavi, pretoze su tu aj zabijaci, ktori nahanaju Liama Neesona a preto sa nevyhneme jednej celkom slusnej nahanacke, akurat ze v realite by to v Berline dopadlo omnoho tragickejsie. Kto ma rad thrillery, nemal by si nechat ujst tento film. _________ (Videl v kine 22.03.2011) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Natáčanie v Berlíne sa ukázalo ako veľmi ťažké, pretože mesto v tom čase prežívalo najchladnejšiu zimu za posledných 20 rokov. (Arsenal83)
  • Východ nemocnice je totožný s budovou, v ktorej sa natáčal nemecký seriál Stephanie (od r. 1995). (DEGESH)

Související novinky

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

„Neznámí“ tvůrci směřují do první ligy

„Neznámí“ tvůrci směřují do první ligy

16.07.2011

Přestože se thriller Neznámý dočkal spíše vlažných recenzí, při 30-milionovém rozpočtu vydělal sympatických 130 milionů a jeho tvůrci mají o hollywoodskou budoucnost postaráno. Nepřekvapí to hlavně u… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

V obležení krásných mladých blondýnek

V obležení krásných mladých blondýnek

27.10.2009

...se ocitne hyperaktivní Liam Neeson v thrilleru produkční společnosti Dark Castle a studia Warner Bros. Unknown White Male. Pro producenta Joela Silvera film natočí Jaume Collet-Serra, který po… (více)

Reklama

Reklama