Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1910 opustil mladý Adolf Hitler (Tom Schilling) své rodné město, nejjižnější rakouskou provincii, a odcestoval do Vídně. S cílem dobýt celý svět jako slavný malíř chtěl ukázat svůj talent na Akademii výtvarného umění. Mladý umělec si pronajal pokoj v domě pro bezdomovce a čekal na svůj velký den. Svůj pokoj sdílel s židovským prodejcem knih Schlomem Herzlem (Götz George). S příchodem zprávy z Akademie o nepřijetí se ukazuje, že Hitler přecenil své umělecké schopnosti a jeho malý svět se hroutí. Hitler se nemůže vyrovnat s takovým ponížením a se ztracenou důvěrou v sebe samotného, chce skoncovat se svým životem.
Paradoxně je to právě Žid Schlomo, kdo ho nakonec přesvědčí, aby zkusil své štěstí v politice. Netrvá dlouho a Hitler se stane vedoucím místní radikální skupiny, která je známá díky svému násilnému chování.
Hořko-sladký absurdní film Mein Kampf je natočen podle divadelní hry George Taboriho, která našla svou cestu na světová pódia po vídeňské premiéře v roce 1987. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

HMTD 

všechny recenze uživatele

Takže předem musím zmínit, že ten kdo napíše komentář vyjadřující nelibost s historickými nepřesnostmi bohužel, nedával pozor což nemusí být nutně jeho chyba, třeba film nebyl určen pro něj. Film se vůbec nesnažil být historickým, používá zpodobnění, pohrává si s fakty, dává postavám jiný rozměr a je na divákovi zda věří tomu, že postava je bohem či pouhým bláznem. Humor je zde spíš v tom jak Hitler přichází ke svým typickým znakům trochu jinak než se tomu stalo. Myslím že použitý termín hořko-sladký absurdní humor by byl bez toho sladký, přesnější. Herecké výkony obstojné, scénář i režie také, možná to není nejlépe odvedená práce, ale na převod divadelní hry do filmu je to dobré. A není z toho cítit snaha udělat z Hitlera co nejsměšnější figurku, jaká se dá vidět jinde. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Vybavilo se mi z Černé Zmije: Kdo napsal ten žvást? Komedie je tak leda prohlašovat, že ty bezduché a plitké dialogy, jsou vtipné. No asi nějaký humor, co nechápu. Námět potenciál má - Adolf a jeho nejlepší kámoš žid, ale bohužel to dopadlo tak, že nejvtipnější hláška byla Za všechno můžou židi a cyklisti. A to je fakt málo na celej film. Ještě je tam vidět pěkný prso a pak už jen banda retardů a totálně mimoňskej floutek Hitler, jehož postava sama o sobě mi tenhle film naprosto otrávila. Nic se tam celkem neděje, jenom pořád plácá, což asi má být vtipný až na půdu, ale asi nějakou u sousedů, páč na naší ne. A to nemáme půdu. Jako divadelní hra to muselo bejt slabý, ale jako film? Je to přesně taková blbost, na kterou s radostí tvůrci dostávají dotace. Ožehavé téma zpracované naprosto korektně, nezáživně a sterilně. Točit to češi, přispívá a marketuje to Česká televize jako ultraübercool komedii pro všechny. Ble, škoda času, proč nenatočili radši porno s tou blonďatou buchtou? Její postava byla mimochodem taky retardovaná. Fuj, už to nikdy nechci vidět! ()

Reklama

MartinDrhlik odpad!

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejhorší film s postavou Adolfa Hitlera v hlavní roli, jaký jsem kdy viděl. Jako film usilující o mezinárodní ohlas na mě nezapůsobil. Spíš jako dílko, vhodné maximálně na divadelní prkna okresní úrovně. Ještě teď mě bolí uši z nepříjemného, ba přímo amatérského českého dabingu mladého Adolfa. Hodnotím nejnižší možnou "známkou". ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

To čo som pozeral? Tu sa nedá nájsť štipka slušného slova. Napíšem najväčšie hlody a dúfam, že vás tým odradím od pozerania. Adolf Hitler sa v mladosti kamarátil so starým maďarským židom. Ten samý žid písal knihu menom Mein Kampf a ten samý žid tiež ostrihal Hitlerovi fúzy na tie jeho typické. Hitler mal na líci odtlačok hákového kríža po tom, ako sa mu otlačil v noci vankúš s podobnou nášivkou. Takto by som mohol pokračovať. Tento film je akousi paródiou na Hitlerovu mladosť, ale bež štipky vtipu. A tiež bez štipky pravdivosti. Tento film si ani nezaslúži takýto názov, snáď po druhej najznámejšej knihe po biblií. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Najlepšia chaplinova paródia natočená po jeho smrti! Jediné plus boli celkom prekvapivo uveriteľne vyobrazené Dolphiho pochody (vyplývajúce z niektorých dialógov, takže aj to má skôr na svedomí divadelná predloha ako samotný film). Schilling nebol tiež najhoršia voľba, ale po všetkých ostatných stránkach ten film proste dobrý ani uspokojivý nie je. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama