Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1910 opustil mladý Adolf Hitler (Tom Schilling) své rodné město, nejjižnější rakouskou provincii, a odcestoval do Vídně. S cílem dobýt celý svět jako slavný malíř chtěl ukázat svůj talent na Akademii výtvarného umění. Mladý umělec si pronajal pokoj v domě pro bezdomovce a čekal na svůj velký den. Svůj pokoj sdílel s židovským prodejcem knih Schlomem Herzlem (Götz George). S příchodem zprávy z Akademie o nepřijetí se ukazuje, že Hitler přecenil své umělecké schopnosti a jeho malý svět se hroutí. Hitler se nemůže vyrovnat s takovým ponížením a se ztracenou důvěrou v sebe samotného, chce skoncovat se svým životem.
Paradoxně je to právě Žid Schlomo, kdo ho nakonec přesvědčí, aby zkusil své štěstí v politice. Netrvá dlouho a Hitler se stane vedoucím místní radikální skupiny, která je známá díky svému násilnému chování.
Hořko-sladký absurdní film Mein Kampf je natočen podle divadelní hry George Taboriho, která našla svou cestu na světová pódia po vídeňské premiéře v roce 1987. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Tak všechno možné jsem čekala,ale tohle ne. Totální fraška, ale dost jsem se bavila! (Hitler zpívající operu, Hitler opilý na trakaři). Mám Schllinga ráda, ale scénář musel psát nějaký humorista. A pak je fascinující, že Schilling ve svých téměř třiceti letech, vypadá pořád na čtrnáct! Jo...a nevěděla jsem, že bahno se hrabalo ještě za Hitlera. Tenhle film by nebyl dobrý dokonce ani v pološeru. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou přestřelil. Čekal jsem kousek historie, trochu víc se dovědět, jak to všechno začalo. Bohužel se mi dostalo neuvěřitelné slátaniny a z filmu jsem si neodnesl nic. Jako divadelní hra možná dobrý, ale film za moc nestojí. Dvě hvězdy za docela dobře zahraného Hitlera v podobě Toma Schillinga, ale jinak děs běs hrůza. ()

Reklama

ivonius 

všechny recenze uživatele

Hezký film. Karl Lueger byl v té době velký antisemita a starosta Vídně, myšlenky NDSAP opravdu vznikaly v této době, i když film je schválně přehnaný.Dobré dílko..Freud si vážil císaře Františka Josefa I. za to, že nedovolil jmenování antisemity Karla Luegera vídeňským starostou, přestože vyhrál ve volbách.Ale nakonec musel respektovat názor voličů! Také já jsem měl kdysi možnost už v poměrně ranném mládí účastnit se národnostního boje starého Rakouska. Sbíralo se na Jižní Marku a školský spolek, smyšlení se zdůrazňovalo chrpami a černo-červeno-žlutými barvami, zdravilo se "Heil" a místo císařské hymny se zpívalo raději "Deutschland iber alles", přes varování a tresty.....Tento učitel udělal z dějepisu můj oblíbený předmět. Ovšemže jsem se stal už tehdy mladým revolucionářem, čehož on snad dosáhnout nechtěl. Kdopak by také mohl pod vedením takového učitele studovat německé dějiny a nestát se nepřítelem státu, jehož panovnický dům tak neblahým způsobem ovlivňoval osudy národa? Kdo nakonec mohl ještě zachovávat věrnost císaři a dynastii, která v minulosti i přítomnosti neustale zrazovala věc německého národa kvůli svému prospěchu? Mein Kampf - Adolf Hitler ()

Buxholka 

všechny recenze uživatele

Film Mein Kampf obsahuje takový divný humor, možná se tomu v Rakousku smějí. Místy to je jako hra od Cimrmana, akorát že se člověk nesměje, někdy to působí jako taková dlouhá židovská anekdota. Je to adaptace úspěšné filmové hry a to divadlo je tam pořád cítit. Jelikož hlavní téma jsou Hitlerova léta ve Vídni, je tam náhradně zastižena Vídeň na počátku století - velkoměsto plné všech středoevropských národů a především život v chudinských čtvrtích. ()

RelaxMan odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to bylo teda hodně zlý ! Nečekal jsem, tak nudnou televizní podívanou. Koukal jsem vůbec na film o Adolfu Hitlerovi? Vždyť tam bylo dost historických nesmyslů. To nikomu nevadí? Viděl jsem dokumenty a četl knihy na toto téma a to se od této " fikce " hodně liší. Dialogy špatně napsané, celé to fungovalo jako dlouhé divadelní představení, v kterém se toho opravdu moc neděje. Kdyby z toho udělali hraný dokument na 20 minut, tak by to bohatě stačilo. T. Schilling je sice dobrý herec ( doporučuji s ním film Napola: Hitlerova elita ), ale tady prostě přehrával a udělal z A. Hitlera ještě většího šílence než kdy opravdu byl. G. George alias Schimanski, zde hraje hodně divnou roli, nevím jest-li je vážná nebo komediální, ale jako dvojka s A. Hitlerem to fakt nefunguje. Co mě ještě úplně dostalo, tak to byli 2 seskoky A. Hitlera z mostu. To jako měl být průkopník Bungee Jumpingu nebo co? No prostě tenhle filmový pokus je fakt " scheisse ". ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama