Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, že všechno má svůj čas aneb jak se princ chtěl oženit... Princ Jakub (P. Šimák) je netrpělivý, pořád se zlobí, a navíc při tom hrozně kleje. Když se dozví, že se žení sousední panovníkův syn, který je mladší, rozhodne se oženit se také – se svou dívkou Eliškou (B. Munzarová). Jenže všechno má svůj čas a Eliška se ještě vdávat nechce. A jak se tak princ zase jednou rozčilí, zakleje „krucipísek“ – a stane se z něj hromádka písku. Král (J. Ornest) z toho viní Elišku a zavře ji do věže. Chůva (L. Termerová) si z toho dělá těžkou hlavu. Rádce (P. Soukup) přiveze hned tři princezny, aby prince zachránily… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

otík 

všechny recenze uživatele

Studiová a průměrná pohádka s bezproblémovým obsazením. První a třetí třetina je klasické bezduché pohádkové vyprávění, ovšem prostřední část je dialogově fantastická. Jakmile se neustále klející princ promění v písek, začne dialogová sprška mezi králem a rádcem (Ornest a Soukup), což je pro dospělého diváka jediné, ale pořádné koření obyčejné pohádky. Jinak námět dost neotřelý, ale nápad proměnit prince v písek a pak ho jaksi díky králi Času navrátit mezi živé moc nevyšel. Přesto i díky krátké minutáži slušný průměr. Hudba: Pavel Hrubeš ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Těch hlášek od princova sebezaklínacího 'krucipísek' je tam taková smršť, až snad písečná bouře, že to jinak jednoduchou kulisovku vytahuje z šedého průměru do průměru zábavného. Jinak tedy, kdyby se každý měl za nedostatek trpělivosti měnit v písek, tak já už dávno rodině skřípu pod botama. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chudák Kubíček !!" - "Je ho tak maximálně čtvrt kubíku.." ;) Škoda, že pan režisér hodil na Kratochvílův famózní scénář takový Bobek, protože potenciál tahle filmová hříčka měla.. Čas od času Miloš Bobek překvapí, k téhle pohádkové mortalitce ovšem moc velkorysý nebyl.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To zase byla pitomost. Princ kleje jako starý dědek, ale teprve při písku se z něj stane písek. A to vlastně ne proto, že kleje, což je i v názvu, ale proto, že je netrpělivý. A pak už jsou všichni zoufalí a nikdo ho nedovede vysvobodit. Pavel Rímský zastupuje těžko říct koho a také proč se objevuje postupně v šatlavě, když vlastně nic hlavního neřekne. Nakonec je vlastně i nejasné, kdo přesně prince vysvobodil. Byla to Eliška nebo chůva. Mimochodem je to přeci jen v něčem výjimečná pohádka. Máme tu snad poprvé prince, který závidí ostatním svatby a chce se také ženit a naopak jeho milá nechce. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Tak tahle zápletka aspiruje na jednu z nejšvihlejších ze všech českých pohádek. Princ který si chce prosadit svou, si zakleje a promění se v hromadu písku, o kterou pak zbytek času zakopávají ostatní herci. Vznikne z toho pár celkem vtipných replik, ale to je tak všechno. Mile překvapil Pavel Soukup, poprvé viděný v komediální roli, poněkud vyděsil Pavel Rimský jako prkenně deklamující Čas (či co). Mimochodem, ten princ byl tak strašný, že v té sypké konzistenci mohl klidně zůstat napořád. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama