Reklama

Reklama

Ostrov smrti

(seriál)
Horor / Thriller / Mysteriózní / Drama
USA, 2009, 9 h (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Ari Schlossberg

Hrají:

Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr, Gina Holden, Katie Cassidy, Brandon Jay McLaren, C.J. Thomason, Cameron Richardson, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Harper's Island jen nový americký krimi-mystery seriál, který napsal Ari Schlossberg pro televizi CBS na sezónu 2008-2009. Seriál by se dal zaškatulkovat jako slasher-horor / krimi. Tvůrci ho sami přirovnávají k sérii "Scream" nebo k románu "Deset malých černoušků" od Agathy Christie. Seriál má 13 epizod a v každé epizodě bude zavražděna alespoň jedna postava.
Ústředním motivem je vražda sedmi lidí, která se stala před sedmi lety na ostrově poblíž pobřeží Seattlu. Právě na tomto ostrově plánuje svatbu Henry Dunn se svou přítelkyní Trish Wellingtonovou a připlouvají spolu s přáteli a rodinou na ostrov. Každá postava má své tajemství, nevíme kdo je vrah, ale postupně umírá "jeden za druhým"....
Současně se seriálem probíhá v Americe promo kampaň, kdy je každý pátek na stránkách www.fancast.com online rozhovor s obětí vraždy. Fanoušci tak mohou dostat odpovědi na své otázky a odkrývat střípky, kdo může být vrahem. (djtoko)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Seriál byl natočen na Bowenově ostrově, ostrovní obci asi dva kilometry západně od Vancouveru v kanadské provincii Britská Kolumbie, a na University of British Columbia. Fiktivní Candlewick Inn, tajemný hotel, se nachází ve Vancouveru v Cecil Green Park House. (Trajektt)
  • Katie Cassidy, Gina Holden, Callum Keith Rennie, Jim Beaver, Amber Borycki, Chris Gauthier, Ben Cotton, Sean Rogerson, Dean Wray, Jay Brazeau, Aaron Pearl,Alex Ferris, Maxine Miller, Anna Mae Routledge, Sarah-Jane Redmond a Sarah Smyth. Všichni tito herci a herečky se objevili také v seriálu Lovci duchů (od r. 2005). (Zdroj: ČSFD)
  • Jimmyho loď se jmenuje "Sea Jay", což je odkaz na pravé jméno herce C.J. Thomasona, který tuto postavu ztvárnil. (Zdroj: ČSFD)
  • Všechny televizní reklamy na seriál již předem naznačovaly, že bude mít pouze 13 epizod bez dalších pokračování a že postava záhadného zabijáka bude odhalena až ve finální epizodě. (Zdroj: ČSFD)
  • Nikdo z hlavního hereckého obsazení nevěděl předem, čí postava přežije konec které epizody. Herci se to dozvěděli vždy den před natáčením, když dostali scénář pro epizodu, která se zrovna měla točit. Za tímto nápadem stál výkonný producent Karim Zreik, podle kterého bylo zajímavější, aby si herci sami přečetli ve scénáři, kdo zemře, než aby jim to bylo řečeno. Za tuto praktiku si Zreik vysloužil přezdívku "The Assassin". (Zdroj: ČSFD)
  • Název každé epizody je zvukomalebné slovo poukazující na vražednou metodu, kterou zabiják v jednotlivých dílech použil. (Zdroj: ČSFD)
  • V desátém díle popíjí Shane Pierce alkohol s názvem „Robert McLachlan“. Stejně se jmenuje hlavní kameraman seriálu. (Phorbo)

Reklama

Reklama