Reklama

Reklama

Johnny a jeho motorkářský gang přijíždějí do Carbonville na soutěž motorek. Kvůli svému chování jsou však vyhozeni z města. Dostanou se do nedalekého Wrightsville, kde pokračují ve své hrůzovládě. (Cinemax)

Recenze (88)

Attta 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který jsem si užil jak ze strany motorek tak ze strany hereců, prostředí a clekově i filmařiny. Velice dobrá zápletka a celkově má snímek určitě co nabídnout jakémukoli divákovi. I přes to, že jsem film viděl hodně dávno, pořád ho mám vrytý do paměti a to pro mě znamená hodně! Vřele doporučuju. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Sú štyridsiati,sú na motorkách,sú ako utrhnutí z reťaze a nazývajú sa B.R.M.C.(Bike Rebel Motocycle Club) s hlavným lídrom Johnnym-MARLON BRANDO,ktorí prevrátia malé mestečko hore-nohami + s jedným nesmelým šerifom,ale najmä jeho peknou dcérou Kathie.Robia si čo chcú,bijú sa s iným gangom a miestni obyvatelia sa začínajú proti tomuto čoraz viac búriť,tak vezmú zákon do vlastných rúk,a že s tým niečo zmenia,to sa mi zdá zbytočné. László Benedek ako režisér rozohrá zaujímavú hru v jednom zapadnutom zapadákove,v ktorom sa začnú diať veci až po príchode motorkárov,inak zažívali obdobie sucha.Výborný Brando,ktorý dominuje významne v 50 rokoch. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Se starymi filmy mam trochu problem... nedokazu se vzit do doby, kdy vznikly, neumim si predstavit, co v divacich tenkrat vyvolavaly, co jim mely sdelit. A dneska mi samozrejme tehdejsi poselstvi pripada ponekud smesne. Marlon, ktery si hraje na drsnaka a vubec mu to nejde, hloupoucke dialogy... ale na druhou stranu to ma sve kouzlo a jsem rada, ze jsem to dokoukala az k uzasnemu zaverecnemu usmevu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ve své době patrně značně kontroverzní film - o to víc je třeba ocenit, že dokázal být ZCELA NEZAUJATÝ … Vypráví o mládí - a potřebě revolty, která je nutná už jenom ze zásady: Pro pocit svobody a nezávislosti na generaci otců a matek s předpotopními názory a nepoužitelným životním stylem. Podařilo se mu dokonale předvést, jak se malé frajeřiny za (ne)příznivých okolností nekontrolovatelně násobí - a s neúprosnou logikou vyvolávají střety a velké průšvihy. A konečně nemohu opomenout velice charismatického Marlona Branda v roli Johnnyho Strablera, který si jako vůdce "Černých rebelů“ hraje na většího drsňáka, nežli ve skutečnosti je. Vůbec se nedivím, že se stal idolem žen a dívek - i vzorem opravdových mužů. ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů o v té době právě vznikající motorkářské subkultuře. Aneb, když vojáci přišli zpět z válka a hledali bratrství a vzrušení, tak zakládali motorkářské gangy, a o tom to je. O společenstvu a loajalitě. Mladý Brando a jeho kamenná tvář byla perfektní, to se ovšem už nedá říct o zbytku motorkářů. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • President San Francisko Hell's Angeles Frank Sadílek nosil pruhované triko jako měl Chino (Lee Marvin) ve filmu. (Mol)
  • Námětem filmu byla povídka „The Cyclists´ Raid“ od Franka Rooneyho, která sama našla inspiraci v události známé pod jménem „Hollister riot“. Oslavy Dne nezávislosti v kalifornském městečku Hollister byly v roce 1947 spojeny s pořádáním motocyklových závodů. Během nich se někteří účastníci vymknuli kontrole a způsobili v dosud ospalém městě rozruch, který byl posléze zveličen senzachtivým tiskem. (Všežrout)
  • Postava China (Lee Marvin) je založena na skutečném 'bikerovi' Willie Forknerovi, známém též jako "Wino Willy". (Mol)

Reklama

Reklama