Reklama

Reklama

Johnny a jeho motorkářský gang přijíždějí do Carbonville na soutěž motorek. Kvůli svému chování jsou však vyhozeni z města. Dostanou se do nedalekého Wrightsville, kde pokračují ve své hrůzovládě. (Cinemax)

Recenze (88)

Liqid 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů o v té době právě vznikající motorkářské subkultuře. Aneb, když vojáci přišli zpět z válka a hledali bratrství a vzrušení, tak zakládali motorkářské gangy, a o tom to je. O společenstvu a loajalitě. Mladý Brando a jeho kamenná tvář byla perfektní, to se ovšem už nedá říct o zbytku motorkářů. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ve své době patrně značně kontroverzní film - o to víc je třeba ocenit, že dokázal být ZCELA NEZAUJATÝ … Vypráví o mládí - a potřebě revolty, která je nutná už jenom ze zásady: Pro pocit svobody a nezávislosti na generaci otců a matek s předpotopními názory a nepoužitelným životním stylem. Podařilo se mu dokonale předvést, jak se malé frajeřiny za (ne)příznivých okolností nekontrolovatelně násobí - a s neúprosnou logikou vyvolávají střety a velké průšvihy. A konečně nemohu opomenout velice charismatického Marlona Branda v roli Johnnyho Strablera, který si jako vůdce "Černých rebelů“ hraje na většího drsňáka, nežli ve skutečnosti je. Vůbec se nedivím, že se stal idolem žen a dívek - i vzorem opravdových mužů. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na rok 1953 velice odvážný, rozporuplný a kontroverzní film o revoltě mládí proti autoritám, zažité morálce i obecným představám o správně prožitém životě, který však poměrně vyrovnaně dává prostor oboum stranám. Očekávaný happyend, jenž se nedostavil, spolu s vnitřními rozpory všech postav udržují vysokou úroveň i z obecného hledisla. Z toho formálního pak film nejspíše charakterizuje mírná afektovanost a herecký galakoncert Marlona Branda, který je tu plný elánu, energie, dynamiky a nesmírné síly, již ventiluje takřka na všechny strany. Ó, to byly doby, kdy božský Marlon plnil kinosály o ovládal srdce všech dívek a mozky všech chlapců! ()

classic 

všechny recenze uživatele

Sú štyridsiati,sú na motorkách,sú ako utrhnutí z reťaze a nazývajú sa B.R.M.C.(Bike Rebel Motocycle Club) s hlavným lídrom Johnnym-MARLON BRANDO,ktorí prevrátia malé mestečko hore-nohami + s jedným nesmelým šerifom,ale najmä jeho peknou dcérou Kathie.Robia si čo chcú,bijú sa s iným gangom a miestni obyvatelia sa začínajú proti tomuto čoraz viac búriť,tak vezmú zákon do vlastných rúk,a že s tým niečo zmenia,to sa mi zdá zbytočné. László Benedek ako režisér rozohrá zaujímavú hru v jednom zapadnutom zapadákove,v ktorom sa začnú diať veci až po príchode motorkárov,inak zažívali obdobie sucha.Výborný Brando,ktorý dominuje významne v 50 rokoch. ()

MilkyA 

všechny recenze uživatele

v princípe mi išlo len o vilný pohľad Marlona Branda za mladi a ten film nepostrádal... čo sa týka filmov s mládežníckymi sex-idolmi dôb minulých, dá sa na nich neskutočne zabaviť... ak by na mňa niekto skúšal takéto baliace techniky tak by ma asi v kŕčoch smiechu vykotilo pod bar :D raz darmo bola to iná doba, mojej babke sa o ňom možno ešte teraz sníva :D :D ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • V době natáčení Lee Marvin neuměl jezdit na motorce. Rychle se to však naučil a později se stal horlivým závodníkem na svém Triumph 200cc Tiger Cup v pouštních závodech. (Mol)
  • President San Francisko Hell's Angeles Frank Sadílek nosil pruhované triko jako měl Chino (Lee Marvin) ve filmu. (Mol)
  • Film zpopularizoval koženou bundu s nakřivo všitým zapínáním (česky zvanou křivák) od firmy Schott NYC - typ Perfecto (pojmenované dle oblíbených doutníků bratří Schottových). (Všežrout)

Reklama

Reklama