Reklama

Reklama

VOD (1)

Řetězová zpráva vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří všichni obdrží stejný dopis s varováním, že pokud ho nepošlou dál, zemřou. Zpočátku většina z nich varování ignoruje, dokud dva z nich – Johnny (Cohen) a Dante (Segan), kteří dopis nepřeposlali, zemřou hroznou smrtí. Inteligentní Jessie Campbell (Reed) začne mít podezření, že mezi jejich smrtí a řetězovým dopisem existuje spojitost, a záhy se rozpoutá souboj s časem, při kterém jsou studenti nuceni zjistit, jakým způsobem je vrah sleduje. Obracejí se s prosbou o pomoc na rodiče a policii, ale Jessiině teorii nikdo nevěří až do chvíle, než detektiv Jim Crenshaw (David) zjistí, že je sám štvancem zcela nového hororového zabijáka. Dokáží jeho běsnění zastavit, nebo je jedinou možností přežití přeposlání zlověstného dopisu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (98)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tedy zase až tak špatné, jak uvádí zdejší hodnocení, to nebylo. Nicméně, tento film je důkazem toho, že slasher nesnese sebemenší náznak nějaké myšlenky. Je sice hezké, že se snaží upozornit na rizika, která pro dnešní mládež představuje moderní technologie a že je velmi nebezpečné komunikovat po netu s někým, koho jste nikdy neviděli, nebo abyste prostřednictvím profilu nesdělovali naprosto cizím lidem citlivé informace o vaší osobě, ale pokud tento slasher chtěl být varováním pro běžné uživatele internetu, měl zvolit jiné prostředky pro svá naléhavá sdělení či varování. Americká mládež to opět schytá dost brutálním způsobem, protože vraždy jsou opravdu krvavě vyvedeny, ale zabijáka měl hrát někdo zajímavější, především někdo, kdo bude bližší divákovi v obecném měřítku. Hromotluk, který likviduje nesympatické fakany, na mě nijak nezapůsobil. Spíše jsem se těšil před filmem, jak si zatipuji, kdo bude vrah, ale vzhledem k tomu, že zabiják se svými fyzickými proporcemi nikomu z přítomných neodpovídal, tak tipovačka hanebně odpadla. Konec dvakrát uspokojivý nebyl, a to i přes nechutnou smrt hlavní hrdinky, vše jaksi zůstalo poměrně otevřené a nejasné. Finále mohlo být klidně o něco delší, protože vývoj událostí si přímo žádal hutné finále, ale to není evidentně případ tohoto slasheru, který se pustil do závažného tématu příliš horlivě, a nakonec byl rád, že ve finálním dojezdu raději rezignoval na svůj původní "osvětový" záměr. Jako slasher to však bylo velmi obstojné. ()

Badmarshall 

všechny recenze uživatele

Tak nějak od tohoto druhu filmů čekám podobný průběh a vymýšlení různých způsobů vražd. Pár jich bylo docela fajn (posilovna a garáž), ale logika mi někam prchla, i když jí moc nečekám. Možná bych dal o hvězdu více, ale ten konec to totálně zazdil, nevím jestli se tvůrci nemohli rozhodnout jak to zakončit, ale byl to chaos. ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Snaha byla, tady se ale necení...Může mi někdo říct, proč tohle je jeden z dalších, kde středoškoláci vypadají jako kdyby doma měli dvě děti? A ta pointa se evidentně v průběhu skvostu taky ztratila. Jediné pozitivní, co si tu jednu zaslouží, je ten začátek a konec, jak neotřelé! Třeba to ale za dvacet let budou dávat jako malinové béčko. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Zaprvy vubec nevim, jak to začalo, ani jak skončilo, děj prostě uplně bez rámce. Když pár bláznů nesnáší technologie, tak proč nezavraždi všechny lidi na světě, že někdo odešle sms přece neznamená nic, to dneska umí každej. Zadruhy co to bylo za pitominu, že ten vraždicí maniak měl zavázanou a zjizvenou hlavu - bože jak tohle souvisí s technologiema, sms a řetězovejma zprávama??? A dál takovy ty voloviny, jako že je na netu stránka, co tě vysleduje nebo, že maji přistup ke kemerce ve tvym notebooku a tou tě sledujou, to je spiš velká sci-fi, než aby to pusobilo aspoň trochu reálně. Za poslední visicí řetazy mě teda vůbec nepřipadají strašidelně, taky pořád prší (tenhle déšť dělá polovinu tohohle hororu) a toho kečupu, trochu mohli ten masakr udělat víc uvěřitelně. Je to velká bída, ale za tu snahu. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Řetězová zpráva je poctivý slasher s hutnou porcí zábavnosti, který ocení především fanoušci slasherů. U obyčejného diváka neznalého pravidel vyvražďovaček hrozí, že odejde znechuceně už po první vraždě. Pokud vám tedy nedělá problém, že je film prošpikován nejen ostrými zbraněmi, ale i logickými kiksy, nemělo by vám dělat problém si Chain Letter užít. Má všechno, co kvalitní slasher má mít. Bod mu odebírám za ony občasné podivné kiksy - jak může vrah na střeše vytáhnout člověka na kotvě, aniž by ji musel rozhoupávat z velkého úhlu, aby se oběti zabodla do těla? Ne, že by mi to zase nějak zkazilo zážitek v kině, ale tenhle zápor prostě nejde přehlédnout. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Betsy Russell, ktorá vo filme stvárnila seržantku Hamill, hrala aj v snímke Saw (2004). Keď jedna z osôb - Neil (Cody Kasch) - dostane prvý krát email, v pozadí beží práve tento film. (beso74)

Reklama

Reklama