Reklama

Reklama

Roger Greenberg je ztělesněním „pana zbytečného", inteligentního čtyřicátníka, který žije ve snech zpackaného života a věčného nicnedělání. Kdysi opustil slibně se rozjíždějící rockovou kapelu a odjel do New Yorku za „kariérou" pokrývače a současným psychickým zhroucením. Po letech se vrací do L.A., aby pohlídal dům úspěšného bratra, a v setkání s bratrovou osobní asistentkou Florence se možná skrývá i sebekritické prozření. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Roger Greenberg je ve svý bizarnosti úchvatná postava. Ano, i on je, ač línej jak veš, věčně ve vzpomínkách na rádobyzašlouslávu, partnerky, co si ho nepamatují, a kamarády, co nikdy neměl, pevně sám sebou. Dychtí po životě, ale jistotu vidí v "teď zrovna nic". Jak na první pohled působí zoufale, tak na druhý půvabně (stejně jako Ben), jak tuší, ale neví, jak se bojí, jak si dodává odvahu a zas jí odhazuje. Přese všechno ale dává nemocnému psovi pravidelně a prefikaně prášky a nezapomene, kde má koho vyzvednout. Moje sklenka s jednouzačas bublinkama (a podiv nad tou bídou = 51%?). ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

" Môže bazén pretiecť ? Uži si dovolenku ! Fuck You ! " Krásne ! Greenbergova postava sa mi páčila veľmi , pretože nechcel robiť nič a nič ne - robenie ( teraz si dajte ukazováčik a palec do tvaru " o " a ľahko napriamte a oddeľte asi tak na centimeter od seba ) je takto blízko k osvieteniu . Ale je to taký divný filmík pre mňa , lebo Ben Stiller hral postavičku , ktorá sa mi páčila a môj obľúbenec Rhys Ifans hral týpka , ktorý sa mal akoby každú chvíľu pred ním posrať , alebo akoby prinajmenšom chodil po klincoch ! Som presvedčený , že veľa ľudˇom toto nesekne . Pre mňa to však bol určitým spôsobom taký mini balzám na dušu . Už len kôli Florence . Rozhodne taká malá bombička príjemná na daždˇom urevanú nedeľu na ostrovoch Spojeného Kráľovstva ! ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Projekt, který zpočátku působí jako obhajoba Bena Stillera, herce. Jako taková funguje slušně. Roger Greenberg je propracovaná, neotřelá, zajímavě a povědomě nepříjemná figura, která nemá na filmovém plátně dvojníka - napjatého, trápeného nenaplněnými ambicemi a hledající (zoufale a většinou na špatném místě) způsob, jak dát životu smysl. Jeho cesta to embrace the life he didn't plan je navíc v současnosti inspirativnější než dřív, kdy iluze, že úspěšně a zcela plánovat lze, nebyla tak rozšířená. Zdatně sekundují rockově použitý Rhys Ifans a typově přesná Greta Gerwig v roli nejisté dívky, která dělá ficku a po nocích vystupuje v lokálním podniku se setem tklivých neofolkových písní. Jako film funguje Greenberg ale pro užší publikum Amerického nezávislého léta, kteří rádi menší porce všeho. Komedie uvedená na ČSFD v rubrice žánr je samozřejmě nesmysl, film rezignuje na produkci sebenepatrnějšího náznaku třeskuté zábavy a smát by se u něj mohl jen idiot. Coming-of-age po čtyřítce je trapas jiného druhu, než jakými diváky podarovával svého času Stifler. Film, na který by se ze sebe-výchovných důvodů měli podívat mnozí. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Ben konečně není za kašpárka, ale za solidního herce, který umí. Roli neurotického, úzkostlivého, sebestředného ztroskotance zahrál na výbornou, skvěle mu sekundovali jak Jennifer Leigt tak i Dave Franco. Greenberg by měl spíše svými vlastnostmi odpuzovat, přesto je něčím sympatický a držíte mu palce, aby se konečně našel. Florenc odzbrojuje a překvapuje svojí přímočarostí. Americký nezávislý dramatický film, který nezklamal. (Jen tak na okraj,nevím proč je to označeno i jako komedie,po ní ani náznak), ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Komedii nečekejte v žádném případě, o drama tam nějaké pokusy jsou. Ve skutečnosti je to, ale film o člověku, který se snaží nic nedělat a i když by se tohle téma dalo zpracovat mnohem poutavěji, tohle zpracování je doslova a do písmene o ničem. Se Stillerem už jsem viděl leccos, ale tohle bylo suveréně to nejhorší. Jedna hvězda za z rámce filmu poněkud vybočující závěr, ale to je vše. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V 51. minúte, keď sa Roger (Ben Stiller) prechádza po ulici, je v pozadí možné vidieť vo výklade dva vzácne nemecké automobily Gumpert Apollo. (Real Tom Hardy)
  • Představitelka Beth (Jennifer Jason Leigh) se spolu s režisérem podílela na psaní příběhu, podle kterého byl později připraven scénář. (ČSFD)

Reklama

Reklama