Reklama

Reklama

Tajemství faraona Tutanchámona

(TV film)
  • USA National Geographic: King Tut's Final Secrets

Obsahy(1)

Je to asi nejzáhadnější příběh, jaký nám kdy starověký Egypt nabídl – tajemství obestírající slavného chlapeckého krále Tutanchámona. Proč zemřel tak mladý? Byl zavražděn? A existuje vysvětlení pro legendární kletbu, která údajně dopadla na ty, kdo po staletích našli jeho hrob? Mezinárodní tým vědců nyní poprvé používá nejmodernější technologii CT skenu, aby odhalil pravdu o tom, co se před 3000 lety skutečně stalo, a vyřešil TAJEMSTVÍ FARAONA TUTANCHÁMONA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Místy příliš zdlouhavé, tomuto dokumentu by postačila klasická dokumentová stopáž a to kolem 50min. Dozvěděli bychom se stejné množství informací jako za těch 94min, kdy se pořád dokola opakují. Jinak docela poučné. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Tutanchámonova kletba zcela určitě existuje, zažil jsem ji při sledování tohoto dokumentu. Koukat ve 4 hodiny ráno, na dílko, u kterého dělali stopáž nejspíš podle délky rovníku, může opravdu přivodit smrt. Zkrátit to o 2/3 bude to solidní dílo. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dokument by to byl zajímavej, kdyby se v něm neobjevovala klasická chyba dokunemtů - opakování a zdlouhavost. Je mi jasný, že to chtěli natáhnout na 94 minut, ale to neznamená, že z člověka musej dělat pablba. Furt opakujou ty 3 možné smrti faraóna a furt ukazujou různé týmy vědců a co maj za lubem a furt dokola. Říkám, že ty závěry jsou zajímavé, ale stačilo by ty je podat jasněji a rychleji. A tolik zlata, tolik zlata... slint... ()

sator 

všechny recenze uživatele

Špičkový dokument, který se pro množství informací dá vidět vícekrát,zpracování skvělé napínavé. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument. Pro mne o to více, že jsem osobně navštívil v Brně výstavu věnovanou tomuto faraonovi a jeho hrobce. Jenom si myslím, že je to zbytečně dlouhé, protože některé věty se v komentáři opakují i několikrát. Jinak je ale zajímavé sledovat, jak technika pokročila a co všechno se dá s její pomocí zjistit. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Opět moc pěkně zpracované od dokumentárních bohů z National Geographic. Tady není třeba nic dalšího dodávat. ()

MartinSTFC 

všechny recenze uživatele

Překrásný dokument. Tutanchamon je pro mě nejzajímavější postava starověkého Egypta, a tento snímek mu vzdal čest tak, jak si zaslouží. Starověcí egypťané chtěli, aby jejich králové žili věčně. A když jsem se díval na scény, kdy po více jak třech tisících letech vyzdvihují jeho ostatky z hrobky hádám, že se jim jejich úsilí splnilo. Neuvěřitelné, že i po tolika stech letech, stále známe a vyslovujeme jeho jméno, víme jaký vedl život a jak zemřel. Troufám si říci, že toto je skutečná nesmrtelnost. Za mě pět hvězd. Snad se už někdy do toho Egypta podívám, je to mé dlouholeté přání. ()

Reklama

Reklama