Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 4
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 4

Recenze (133)

Drom 

všechny recenze uživatele

Ach ta stará vražda! Bohdalová. Česká televize se pustila do nelehkého úkolu, jak naložit s penězi ze všudypřítomné reklamy a od hloupých koncesionářů. Na Kavčích horách už se povalují naprosto všude a není tam k hnutí, tajná konta všech tunelářů přetékají a už to nikdo ani nesbírá. Stovky tisíc se sice podařilo utopit v nápadech jako přímé vstupy do vysílání odkudsi z dálnice, ve kterých postava s chabou představou o české gramatice konstatuje, že jezdí auta. To však nestačí. Proto nejaká osvícená hlava vymyslela neoriginální seriál plný hloupých dialogů ve stylu To je vražda, napsala a zpracování německé detektivky. Ač se někdy s omezenou nápaditostí autoři trochu pohecují a dokonce to vypadá zajímavě, vše spolehlivě utne strašné obsazení a slabé výkony nesympatických aktérů. I když hlavní hrdinka při předříkávání naučeného textu nefuní jako v tom pořadu o vaření, má zas v seriálu dvojroli a točí se kolem ní, skoro bych řekl, výběr mnou neoblíbených herců. Cucáky co neznám, nepočítám. Když se pak přidá nedůsledná režie, je vymalováno. Naštěstí to, zdá se, zařízli, tak se z toho úplný odpad nestihl vyvinout. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Jiřinka Bohdalová v roli JUDr. Kalendové byla okouzlující, zvláště její převleky, nejlepší byla “houmlesačka“ v první díle, nicméně i ostatní herci hráli pěkně . Zápletky byly vymyšleny bravurně až mám trochu malinko pocit, že detektivky byly lepší než televizní zpracování Miss Marple. Nejlepší hláška byla reakce babičky Kalendové na prohlášení vnuka Kamila, že se vrátí k původní profesi a bude dělat elektrikáře : „ty víš o elektrice jenom to, že se na ní nesmí sahat" :o). Nevím zda na tom nejsem s elektroprůmyslovkou podobně chichi … Hudba : Jiří Škorpík ()

Reklama

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím pouze po shlédnutí 1.epizody. Jde o velmi příjemnou záležitost, více humornou než detektivní, ale to mi nevadí. Složité zápletky typu Agathy Christie jsem ani nečekal. Jiřinka je nesmírně vtipná, jen Václav Jílek mi přišel takový nemastný, neslaný. Už teď se těším na další díl a mít tu možnost, pustil bych si ho hned teď, co jsem dokoukal 1.epizodu. A tak to má být. ()

lake-lake odpad!

všechny recenze uživatele

scénáristická bída a nouze, trapné dialogy, nepochopitelné scény, navazující na něco, co nebylo ... ono bohužel neznamená, že když se dá dohromady Bohdalová & Preiss v rádoby bodré české "detektivce", vznikne z toho druhá paní Piperová ... Scéna, kdy mladému policajtovi přiletí do hnízdečka lásky šutr se vzkazem, a vysype okno, přičemž policajtík zůstane s milou v posteli jako by se nechumelilo - to je fakt ze jako života ! A Markéta Hrubešová deklamující po francouzsku "ne spa" - jak orižinální! ()

brzozin odpad!

všechny recenze uživatele

Vlezlá Bohdalka, která si tu hraje na českou Marplovou. Jenže to nefunguje. Marplová je elegantní dáma, Bohdalka skřehotající bába, kterou nevím proč pořád obsazují do role nonšalantních dam (absolutně se to k ní nehodí). Navíc jezdí v nechutně předimenzovaným bouráku (asi to má ráda). Nechápu, proč je ten detektiv tak přitroublé poleno, nerozumím tomu, proč jsou ty vraždy tak dětinsky primitivní a vůbec nerozumím tomu, proč tohle někdo točí. Takové české To je vražda napsala. Minimálně jedno mají Bohdalka s Jessicou společné. Absolutně jsou mi nesympatické. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Zdeněk Zelenka a Jiřina Bohdalová spolu pracovali na více než patnácti filmech (seriálech). (vyfuk)
  • V epizodě „Smrt lobisty“ Kalendová (Jiřina Bohdalová) při úklidu ve vile se zmíní film Ucho (1970), ve kterém její představitelka Jiřina Bohdalová hrála. (vyfuk)
  • V čase 01:06:30 lze vidět, že SMS odeslaná od Oldřicha Vondrejse (Josef Dvořák), která Květě Kalendové (Jiřina Bohdalová) přišla na mobil, byla odeslána z telefonního čísla +420721873007. O chvíli později přijde Oldřichovi zpět od Květy odpověď, ale opět ze stejného čísla. V další scéně odesílá Aleš Truxa (Jan Hrušínský) SMS Oldřichovi. Ta mu přijde opět z totožného telefonního čísla. (David7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno