Reklama

Reklama

The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

Krátkometrážní / Komedie / Horor
USA, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní film od režiséra R. Gale je parodií na klasické hororové postupy. Obměnou vražednického stereotypu nevzniká pouze komický efekt - člověk neustále sledovaný přízrakem se mění posléze v uprchlíka. Období vzdoru nahradí období stagnace a nezvykle pomalá smrt se plíží malinkatými krůčky. Závěr filmu vede k dost zajímavé otázce o povaze různých druhů smrti. (type_B)

(více)

Recenze (244)

Sandeagle 

všechny recenze uživatele

A znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu. A když už si myslíte, že je konec, když už si myslíte, že ho rozbitá lžička zastaví, rozepne svoji bundu a odhalí stovky dalších lžiček a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu... Geniální ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film staví především na svém komediálním základu, kdy hrdina prožívá absurdní chvíle utrpení, které stále nepřestává. Jeho protivník je neúnavný, nezranitelný a hlavně nezná příčinu, proč si vybral právě jej. Kuriózní jsou i místa, na kterých hrdina napadán (poušť, moře, atd). V celém snímku neuvidíme žádnou vraždu, ale zato pořádnou bláznivou akční podívanou, která je opravdu dobře natočená, kvalitně sestříhaná a hlavně je doprovázena efektní hudbou, jenž se přesně hodí k právě probíhající show. Navíc zde nechybí ani pověstná krev, i když ta je divákovi podávána jen v opravdu malém množství. Zde ovšem platí pořekadlo, že i s malým kašpárkem se dá udělat velké divadlo. Herecké výkony, jsou na hodně slušné úrovni a samotní aktéři byli vybráni opravdu pečlivě. Přestože jde o neznámé herce, tak předvedli parádní podívanou a pozvedli celkovou kvalitu snímku. Absurdita srčí ze všech směrů, ale měla za úkol diváky především pobavit, a to se myslím povedlo dokonale. ()

Reklama

Deftie 

všechny recenze uživatele

V živote som si nemyslela, že uvidím takú hlúposť, až to bude také dobré. Paródia na všetky možné horory a klišé, ktoré takmer v každom z nich vystupujú, je natočená ako 10 minútový trailer na 9 hodinový film, ktorý sa natáčal viac ako 12 rokov. Napriek očakávaniam, film nevyznel vôbec amatérsky a vďaka minutáži ani dlhý. Až nabudúce uvidím lyžičku, poriadne uvážim, či ju vezmem do ruky... ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Dokonalý nápad zabíjí přemrštěná délka. Vážně - po dvou minutách jsem měla pocit dokonalého naplnění a nemohla jsem se dočkat konce. Který měl přijít do dalších dvou minut. Kdyby to tak bylo, není co vytknout. Bohužel se tento fake trailer táhne ještě asi 5 minut po vyčerpání tématu a ačkoli se i v jeho závěru dočkáme pár bezchybných nápadů a po formální stránce může směle konkurovat čemukoli (no... dobře... skoro), je prostě dvakrát delší, než by měl být. Škoda. To neznamená, že nedokáže způsobit opravdu divné noční můry. And again. And again. And again and again and again. And again... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skvělé, takhle sem se uz dlouho nepobavil... again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again :-D ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Vítěz Ceny diváků v kategorii Nejlepší krátký film na festivalu Dead Channels - the San Francisco Festival of Fantastic Film. Snímek byl též oceněn jako nejlepší krátký film roku 2009 Rue Morgue magazínem. (Kreeki)
  • Scéna ze sprchy je natočená stejně jako podobná scéna z kultovního snímku Psycho (1960). Neliší se záběry ani hudba. (Horxus)
  • Natáčelo se 22 dní na celém území Kalifornie. (Kreeki)

Reklama

Reklama