Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

Madison 

všechny recenze uživatele

Hollywoodsky uletený dinosaurí komplot obalený v emmerichovskom kabáte bez tvorcovskej originality, naplnený odpustiteľnými vizuálnymi či obsahovými chybičkami, ktorý je ale na druhej strane tak zábavný a uvoľňujúci, že nejde nepriasť blahom :-) Emmerich nie je režisér, ktorý by vedel akčné segmenty nejak príťažlivo ,,naštylizovať" (2012 o konci sveta je výnimka), no Godzilla patrí v jeho béčkovej tvorbe medzi tie vydarenejšie kúsky. A nech mi nikto netvrdí, že sa pritom nudil :) Americká "no sense" zábava pre celú rodinu. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Najskôr by ma zaujímalo prečo som to stále nemala ohodnotené. A potom, že sakra prečo ja si pamätám len začiatok a koniec. Čo som celý stred prespala? Budem to musieť pozrieť znova, šak do tretice všetko dobré ne? Zatiaľ 3* viem, že vo filme vyzerá Godzilla dobre, pamätám si tú stopu a ten koniec o ktorom vravieť nebudem pre istotu. Ale čo bolo medzi tým tak to mám fakt prázdno............. Ty vole ja som ju zase prespala -.- ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby Emmerich neokopíroval v poslední půlhodině Jurský Park, bylo by to přímo zoufalé. Ani tak to není žádná pecka, ale malé Godzilly a záverečná honička v taxíku před rozuřeným dospělým samcem se víceméně povedly. Godzillu zrovna v New Yorku už prosím ne. Broderick se do role vůbec nehodí a casting hlavní ženské hrdinky je také poněkud zvláštní. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $136,314,294Tržby Celosvetovo $379,014,294║ Roland Emmerich to vie vždy v popcornovej zábavke rozbaliť to sa mu musí nechať, aj keď ako je zvykom dohromady nič konštruktívne nepodá ale za to je vidieť že je vo svojom živly macher idúci stále vo svojich zaužívaných šľapajach. Slušný priemer ktorý má miestami niečo do seba, trikovo fajn, herecké obsadenie ujde, akcia mrštnejšia a účelovejšia než v ID4. Neviem prečo ale po každom ďalšom pozretí mám túto preplácanú báchorku o niečo viac rád a to som po kino projekcii v 1998 nebol nejak moc nadšení z toho čo som v kino sále dostal ale časom som si zvykol na tohto Nemca čo točí vlasteneckejšie filmy než ktorýkoľvek Američan a ktorý takmer v každom svojom filme hromadne niečo devastuje, ničí, odpaľuje, potápa,.... /videl v kine: 55%/ ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ajtakrajta. Godzilla už zdaleka není taková krystalická esence popcornové zábavy jako Den nezávislosti a jde v ní vlastně už jen o ty triky a velkolepé záběry. Zábavnost se jaksi vytrácí, smát se lze už jen té debilitě, která přerůstá i tu atomovou ještěrku. A nejhorším elementem snímku je každopádně Maria Pitillo - uřvaná hloupá husa. Tak moc jsem chtěl aby ji Godzilla sežrala..... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Ve scéně na začátku filmu je možné vidět kompletní stopu Godzilly i s patou v zemi. Avšak ve scéně, kdy Godzilla prochází městem, je jasně viditelné, že k chůzi používá jen část nohy od prstů po klouby prstů. (Nevka)
  • Během prvního týdne vydělal snímek prodejem VHS přes 8 milionů amerických dolarů, což bylo více, než kolik během svého prvního týdne vydělal Titanic (1997). Za televizní práva v USA zaplatila stanice NBC 25 milionů. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení filmu v New Jersey přerušilo tornádo, které se prohnalo městem 6. května 1997. Hank Azaria, jenž ztvárňuje Victora Palottiho, položil řečnickou otázku: „Kde byla moje přítelkyně,“ (herečka Helen Hunt ze snímku Twister,1996) „když jsme ji potřebovali?“ (HellFire)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno