Reklama

Reklama

Dostaň ho tam

  • USA Get Him to the Greek (více)
Trailer
Komedie / Hudební
USA, 2010, 105 min

Scénář:

Nicholas Stoller

Hudba:

Lyle Workman

Hrají:

Jonah Hill, Russell Brand, Rose Byrne, Colm Meaney, Lino Facioli, Sean 'Diddy' Combs, Dee Snider, Meghan, vévodkyně ze Sussexu, Robert Seay, Elisabeth Moss (více)
(další profese)

Aldous Snow, britská rocková hvězda, vydává nové album, které je absolutní propadák. Následkem zdrcujícího rozchodu a potápějící se kariéry to s ním jde z kopce. Kvůli drogám a alkoholu má zakázaný styk se svým synem. O pár měsíců později, v Los Angeles, Aaron Green, mladý pracovník hudebního nakladatelství Pinnacle Records, přijde s nápadem uspořádat výroční koncert kdysi slavného rockera Aldouse Snowa, který v Greek Theatre vystoupil v roce 1999. Sergio Roma, šéf nakladatelství, je nápadem nadšen a tak tři dny před vystoupením pověří Aarona, aby osobně dopravil zhýralého zpěváka z Londýna do Los Angeles a dostal ho v použitelném stavu na pódium amfiteátru Greek Theater. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow má talent na komediální příběhy, které působí jako ze života a právě díky tomu mají filmy na kterých se podílí -většinou jako producent a scénarista- takový úspěch. Nejinak tomu bude i v případě "Dostaň ho tam", který režíruje jedno z jeho dítek a do hlavní role obsadil svého oblíbence Jonaha Hilla. Když Nicholas Stoller natočil "Kopačky" obejvil se v nich výstřední Aldous Snow, kterého nesmírně obdivoval jistý obtloustlý mladík a právě tyto postavy si podle tvůrce zasloužili vlastní film. "Dostaň ho tam" je ve své podstatě "road movie" o dlouhé cestě, kde jsou jediné zástavky divoké večírky plné alkoholu, drog a polonahých žen. Filmy Judda Apatowa poznáte okamžitě a je jedno zda je píše, platí nebo točí. Vždy tam jsou mladí lidé, kteří mají rádi sex, mluví sprostě a dost často i popíjí nebo berou drogy. Nejinak je tomu i zde. Bohužel jeho filmy mají vedle řady pozitiv i některá negativa. Jeho filmy jsou vtipné a díky reálnému vyznění se divák dokáže s postavami stotožnit a hlavně dokáže uvěřit, že sleduje skutečné lidi. Bohužel jsou příběhy těchto postav někdy až zbytečné dlouhé. V "Dostaň ho tam" je řada scén, které mě opravdu pobavili, herci jsou vynikající, (Jonah Hill podává umírněnější výkon než v "Superbad", takže jeho postava působí mnohem dospělejším dojmem, Russell Brand nejspíš hraje sám sebe a jde mu to výborně a Rose Byrne se moc nepředvede ale neskutečně jí to sluší) scénář propracovaný ale je zde taková spousta nudných a nezáživných dialogů, že kdyby tvůrci film zkrátili o půl hodiny mohla z toho vzniknout skutečně divoká komediální jízda, které nic nechybí. Takhle vznikla další sprostá ale v jádru inteligentní komedie, kde se všechny vtipné scény ztrácejí ve zbytečně dlouhé stopáži. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Strelené, uletené, ale pár scénok sa vydarilo, najmä keď sa jednalo o parenie. Dvojka na pohľadanie. Na konci sa síce k trápnemu no zato funkčnému humoru pridalo aj niečo zo sentimentu, no môj celkom pozitívny obraz to našťastie moc nenarušilo. Celkom fajn prekvapenie, Jonah Hill vie pobaviť, aj keď v tomto prípade hral prvé husle skôr Russell Brand. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kopačky se mi těžce nelíbily a skoro celou stopáž mě tak nudily, že jsem s touhle komedií dlouho dlouho otálela věříc tomu, že to bude na jedno brdo. Nakonec jsem mile překvapená, Aldous měl docela charisma, ostatní postavy taky nebyly špatné, písně jakž takž znělé a jejich texty docela humorné (Já jsem nátura, která zkousne hodně přitvrzený humor, takže u mě vede hnedle úvodní African child.) Slušné množství fórů, hlášek i odkazů o fous přebíjí zápory, za něž považuji chvílema už přehnané a těžko uvěřitelné jednání postav (Aaronova šéfa především), věčné blití (Tomuto druhu 'humoru' moje nátura naopak neholduje vůbec.) a chvílema scény, které opravdu dokázaly připomínat Kubrickovu chodbu tím, jak byly zbytečně dlouhé a natahované dávno po pointě. Takže jak říkam, klady těsně zvítězily nad zápory a já se přikláním k silnějšim třem hvězdám, které s opadnutím prvotního nadšení (nejspíš se zítřejším zvukem budíku) opadnou na čisté tři. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Přesně na pomezí 3 a 4 hvězdiček a je zatraceně těžký se na jednu stranu přiklonit.Geniální scénky,u kterých člověk uchcává smíchy (návštěva Vegas a hulení Jeffreyho,skvostná hudební čísla) se naprosto pravidelně střídají s těmi nechutnými a zbytečně fekálními (Hillovo neustálé zvracení prostě NENÍ vtipný!).Camea jsou vysoce zábavná a párkrát jsem fakt vybuchl smíchy,ale nakonec asi nasolím silnější tři kvůli mojí těžké averzi vlči Russellu Brandovi.Ten chlapík je prostě Divnej.Ovšem chlupatá zeď je vážně super věcička a nutkání podívat se znova je až překvapivě silné... 70 % ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Get Him to the Greek bych nejlépe přirovnal k třídenní pařbě - člověku se sem tam udělá špatně, sem tam se směje, aniž by věděl proč, ale převážně je to skvělý pocit, i když jste na konci "trošičku" žíznivý a vyčerpaný… Za mě napíšu jen tolik, že kdyby tenhle film měl více momentů, jako byl ten s "Jeffreym" a poté s "infarktem", šel bych nekompromisně na pět, protože to jsem se mohl smíchy potrhat. 80 %. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • V čestných rolích se objeví nejen mnoho osobností hudebního světa, ale také držitel Nobelovy ceny za ekonomiku Paul Krugman. (Coldrex)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. května 2010 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Během jedné ze scén s Aaronem (Jonah Hill) a Daphne (Elisabeth Moss) došlo k zemětřesení o síle 4.0 stupně Richterovi škály. Vystrašené výrazy obou herců jsou součástí DVD. (Dr Lizal)

Související novinky

Další černá vlajka na obzoru

Další černá vlajka na obzoru

03.08.2010

Britský komik Russell Brand, který se tento týden vrací do našich kin jako excentrický rocker z Kopaček v spin-offu Dostaň ho tam, touží po šermování a plavbě na rychlé lodi. Ve filmu studia 20th… (více)

Reklama

Reklama