Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (7)

Dostaň ho tam

Dostaň ho tam (2010)

Co si budem. Buď máte Russella Branda rádi nebo ne. A podle toho se asi dost odvíjí celkové hodnocení. Film, který je vlastně trošku o ničem, je právě o tom sdílení pocitů s hlavní postavou. Tempo je příjemné, soundtrack je fantastický a chemie hlavních postav kontrastně geniální. Nejsem si jistý, jestli má film český dabing, ale pokud ano, tak ho rozhodně nedoporučuji, protože Brandova angličtina je famózní.

Píseň lásky samotářky

Píseň lásky samotářky (2004)

Jeden z těch malá filmů, kterým bych dal více než pět z pěti, kdyby to šlo. Nádherný, dojemný snímek, kterému nechybělo vůbec nic. Laskavý, veselý i smutný, velice vyvážený. Úžasné výkony Travolty a Johansson. Tenhle snímek ve mně zůstane ještě dlouho a jistě jsem ho neviděl naposled.

Krvavý diamant

Krvavý diamant (2006)

Nevím moc co k tomuhle napsat, jelikož příběh má opravdu hodně rovin a je těžké je popsat a zhodnotit všechny na poli jednoho komentáře. Řekl bych, že perfektně vystihuje a ukazuje nejhorší problémy Afriky a způsoby jakým je celý zbytek světa zneužívá. Co se týká provedení samotného, tak nemám asi vůbec co by se dalo vytknout. Slovy hlavního protagonisty: TIA - This is Africa.

Babylon

Babylon (2022)

Těžko se k tomuhle eposu o začátcích Hollywoodu jak ho známe něco píše, ale dám tomu šanci. Dramatická, komediální, dekadentní, tříhodinová tragédie o lidech, kteří se zasloužili o to, že vlastně vůbec můžeme jít do kina na film. Je to jedno z těch mistrovských uměleckým děl, u které brečíte nejdříve smíchem a potom hlubokým melancholickým smutkem. Na závěr dodám, že je to jeden z mála filmů, který si za mě svoji šílenou stopáž bez problémů obhájí. K tomu vynikající soundtrack, perfektní kamera, fantastické výkony. Hrozně zamrzí, že si tenhle film asi na sebe nevydělá.