Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování psychologického hororu Škodná. Kdo je skutečným pachatelem rafinovaného zločinu, v jehož středu stojí sériový vrah? ... S volným cyklickým pokračováním psychologického hororu Škodná má detektivní scénář Hrobník společné některé hrdiny. Jsou to především vyšetřovatelé postarší major Políčko (Oldřich Vlach), pro něhož je tento případ i odchodem do důchodu, a dále mladší detektivové nadporučík Linda Krocová (Lucie Zedníčková) a kapitán Marek Zikán (Petr Štěpán), mezi nimž se utužuje přátelský a milostný vztah. Jako šéfka přichází do mordparty z ekonomického úseku plukovník Ličková (Veronika Freimanová), která problematice vražd zatím příliš nerozumí. Ve středu příběhu stojí sériový vrah, zabíjející bohaté podnikatele, které předtím vyláká pod záminkou prodeje svého luxusního statku. Jedna z vražd však do této série nezapadá, i když se jí do jisté míry podobá. V silném podezření je vdova po jednom podnikateli Sojková (Vilma Cibulková), jež ovšem současně vystupuje v roli detektiva - amatéra, pátrající na vlastní pěst po vrahovi svého manžela, když ho - podle ní - neschopná policie nemůže dopadnout. Kdo je tedy skutečným pachatelem tohoto rafinovaně koncipovaného zločinu? Hrobník není pouze obvyklou detektivní hříčkou s otazníkem, ale napínavým chandlerovským příběhem, kritizujícím současnou honbu za penězi, hmotnými statky a dalšími neduhy dnešního reálného světa. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (89)

Nonna 

všechny recenze uživatele

Bravurní, naprosto bravurní Vilma Cibulková. To je prostě koncert, kterým převyšuje všechny ostatní zúčastněné skvělé herce. Když oplakávala manžela, zabrečela jsem s ní - ne kvůli ději, ale ona mě prostě rozbrečela svou opravdovostí, prožívanou bolestí. Děj, ač od počátku s Colombovsky jasným vrahem, mě vtáhl a udržel. Když porovnám s prvním dílem, zdá se mi zde o třídu kvalitnější a zkušenější režie. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Škodnou jsem neviděl, nicméně i tak jsem se cítil poněkud.. škodně. Působilo to nesmírně amatérsky a po většinu času nudně. Ovšem hlavní problém je typ žánru, který byl určen pravděpodobně pro jinou, určitě nehorázně děsivou českou záležitost. Horůrek to totiž rozhodně není, nýbrž se tomu ani nepodobá. Ale jako lehce průměrná česká kriminálka, budiž - tři hvězdy. 3/5 ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Nemám ráda nervózní kameru. Ono věčně přibližování a oddalování, případně třes. Tohle mi první bilo do očí. Potom Zedníčková, která mi není zrovna sympatická. A příběh. Celkem slušná detektivka se slušnými dějovými zvraty. A hlavně s obrovským sympaťákem Petrem Štěpánem (no jo, slabost:D) z MdB. Nebylo to špatné, ale nic zvláštního. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Tahle kriminálka mohla být sebelepší, ovšem v mých očích ji naprosto zabila jedna jediná věc - kamera. Řeknu vám, ten člověk, co ji držel, asi poprvé v životě viděl funkci "zoom". Protože aby se kamera zcela náhodně a hlavně zcela amatérsky (tím chci říct, že to vypadalo jako když vidíte rychlý zoom na amatérském videu) neustále přibližovala a oddalovala, to jsem ještě neviděl. A upřímně řečeno mi to naprosto pokazilo celý film, protože místo toho, abych se soustředil na zápletku a její rozuzlení, jsem neustále čekal, kdy kameraman zase zazoomuje a já mohl dostat další záchvat smíchu. Škoda! :( ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Fakt, že v tomto volném pokračování Škodné, více prostoru dostal Oldřichem Vlachem dokonale zahraný policista ze staré školy s příjemnou změnou v podobě Veroniky Freimanové na úkor hrůzostrašné a hlavně nevěrohodné Lucie Bártové-Zedníčkové, filmu určitě velmi pomohl.. Vztah policistů v podání Zedníčkové se Štěpánem byl rozumně odsunut až na okraj příběhu, nahradil jej zajímavý propletenec nových a nových informací kolem série vražd a postav, které jsou nám předhazovány se stejnou kadencí, s níž vzápětí z příběhu zase mizí.. Ačkoliv scénáristicky nedotažený příběh, který v konečném vyznění připomíná "lov" s podběrákem v akváriu, působí poměrně svěžím a neotřepaným dojmem, stále se jedná pouze o průměrnou televizní podívanou.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení tohoto filmu se setkalo i s nelibostí okolí. Na břevnovském hřbitově se totiž rozléhal křik režiséra Kleina a jeho realizačního týmu, což návštěvníci hřbitova velmi nelibě nesli. [Zdroj: iDnes.cz] (majky19)
  • Tento TV snímek se natáčel v Praze a jejím okolí. [Zdroj: iDnes.cz] (majky19)
  • Fotbalisté nemohou oslavovat postup 23. 8., v tu dobu totiž mají za sebou 2 až 3 kola nové sezony. Reálné je datum o dva měsíce dříve, tedy přibližně 23. 6., kdy končí fotbalové soutěže. (offlineman)

Reklama

Reklama