Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Jsem hrdý na to, že někdo konečně ukázal, jaké je to koupit si letadlo a uspusobit si ho podle svého. Je to pro mě předobraz budoucnosti, kdy bude mít spoustu lidí vlastní letadlo. A proč ne? Film samotný je působivý, zejména z pohledu kapely. Zajímavostí zůstává stále silnější angažovanost Latinských fanoušků, především těch v Chile. Koncerty v těch místech musejí mít krvavě zuřivě nádherné. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

IRON MAIDEN IS MY RELIGION! Slovy nelze popsat, jaké pocity prožívá fanoušek Iron Maiden při sledování tohoto filmu. Pohled na fanouška, který po skončení koncertu štěstím pláče a poté se emotivně pomodlí a poděkuje Bohu, je symbolickým vyobrazením toho, jak jsou IM v současnosti po celém světě přijímáni: jako ikona, modla, symbol či totální kult. Část dokumentu, která popisuje turné po střední a jižní Americe, je dechberoucí (fráze, ale tady platí beze zbytku) a díky ní pochopíte i člověka, který dal v práci výpověď, aby vůbec mohl vidět koncert Maidenů. Mejdni jsou v životní formě a právě v té je ukazuje i FLIGHT 666. Btw, Nicko je vážně sympaťák každým coulem :) ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Pro mě hezké osvěžení koncertu v Edenu. K tomu máme všichni možnost částečně pozorovat, co se děje za oponou a že i legendy, což Iron Maiden bez diskuze jsou, mají obyčejné problémy. Ať už jde o virus nebo třeba golfový míček. Navíc se dozvíme i nejednu informaci přímo o jednotlivých členech a tohle všechno je naloženo v chutném hudebním nálevu. 80 % Oblíbená část- borec s chycenou hůlkou po koncertě v Kolumbii ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ouu jeaaaa. Tak z tohoto dokumentu mám snad nejlepší pocit jaký jsem kdy z dokumentu měl... Perfektní nahlednutí do zákulisí největší heavymetalové legendy. Jak je vidět, tak i tato muzika se dá dělat s úsměvem, bez vulgarit, drogových, alkoholických a sexuálních skandáalů. Těchto 6 borců mi právě dodalo takové množství energie jako málo kdo. Mám to štěstí, že jsem je viděl na živo celkem třikrát a co víc, dokonce mi i přistálo v ruce trsátko od Adriana Smithe. Na to kolik jim je mají opravdu hodně co nabídnout. Nejvíc se mi na dokumentu líbili neskutečné pocity fanoušků a š'tastné výrazy jejich metálových tváří. PS: Nicko McBraina musí milovat snad úplně každý... Bravóó!!! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Perfektní pohled do zákulisí turné Iron Maiden. Filmaři jsou v přítomnosti hvězd trochu nejistí a vypadá to, že neví, kam až mohou zajít, naštěstí střih je naprosto perfektní a zachraňuje to. Pár chybek to tedy má, třeba jsem doufal v důkladnější zdokumentování příprav celého turné, ale pro fanoušky kapely je tohle klenot. Záběry z koncertů jsou prokládány rozhovory, v den volna vidíme členy kapely hrát golf a tenis, chodit po památkách a smlouvat s prodejci suvenýrů, sem tam se objeví někdo z jiné kapely, jako Lars Ulrich... Ukáže se také, že kapela má fakt zajímavej smysl pro humor: You're a shit and you know it..?:) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl poprvé uveden na tzv. 'Maiden Day' 21. dubna 2009, kdy se hrál v digitálních kinosálech 41 zemí. (Vodnářka)
  • Letadlo, které kapela na cestu používá, je Boeing 757-200 zvaný Ed force one. (Bicman)
  • Po shlédnutí hrubého materiálu filmu požádala kapela o změnu, když se mluví o nalétaných kilometrech. Britové totiž měří v mílích. (MIchael90)

Reklama

Reklama