Reklama

Reklama

Iron Maiden: Rock in Rio

(koncert)
všechny plakáty

Rock in Rio je film s živým koncertem legendární heavymetalové skupiny Iron Maiden. Bylo nahráno během festivalu Rock in Rio v brazilském Rio de Janeiro. Na jejich vystoupení přišlo okolo 250 000 lidí - což je nejvíce v historii kapely, hlavně díky návratu zpěváka Bruce Dickinsona a kytaristy Adriana Smitha. (culas)

Recenze (70)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Eddieho pohůnky moc nemusím, ale to nic nemění na tom, že tento živák z Ria je jedním z nejlepších zaznamenaných koncertů vůbec. Zčásti jsou na vinně samotní Maideni, jelikož hrají v životní formě, ale hlavním kladem je přítomnost čtvrt milionu fanatických Brazilců znajících každou notu snad lépe než samotní interpreti. Vytváří tak jeden obrovský kotel a ze záznamu především díky nim sálá ohromná energie, jakou postrádá devětadevadesát procent koncertů na DVD. Po shlédnutí budete rozhodně litovat, že jste u toho nebyli. Což je pro záznam koncertu to nejlepší vyznamenání. ()

snakepit 

všechny recenze uživatele

Niet pochýb o tom, že Železná Panna je stálica na metalovom hudobnom nebi, ktorá šlape už takmer 30 rokov a valcuje pódia po celom svete. Keď sa k tomu pridá jeden z najmetalovejších národov a azda najväčší metalový festival na svete, vzniká strhujúca show, ktorú sa našťastie podarilo zvečniť aj na DVD. Turné bolo súčasťou k vtedy-vydanému albumu Brave New World, ktoré určite nepatrí k ich najlepším, každopádne sa však aj na ňom nájdu vynikajúce skladby ako The Wicker Man, alebo Out Of The Silent Planet. Prvá menovaná aj otvára celý koncert po opernom intre a začína tak 2 hodinová metalová smršť, ktorú si užíva štvrť milióna metalových fanúšikov na 101% a ja by som predal aj vlastnú obličku keby som mohol byť jedným z nich :) ()

Reklama

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Nejlepší koncert Maidnů a stoprocentně nejúžasnější publikum napříč žánry, co se kdy na živáku sešlo. Nikdo zde jako dnes nenatáčel na smartphonu, nevytvářel si selfie ani nechatoval při vystoupení s kamarády. Diváci v Riu vytvořili jednu velkou zpívající mexickou vlnu, která měla celou diskografii Železné panny v malíku. Proto vynikly i méně slavné písně jako např. Sign of the Cross nebo Clansman. Díky mohutným chorálům na pozadí nabraly oproti svým studiovým verzím tyto a mnoho dalších skladeb úplně nových rozměrů. Vrcholem potom byla maidnovská "hymna" Fear of the Dark, kterou si už dodnes pouštím pouze v této podobě. ()

Michelle41 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejlepší koncert Iron Maiden a troufnu si říct, že jeden z nejlepších vůbec. Bruce Dickinson v životní formě, perfektní zvuk a obraz, parádní výběr skladeb, střih mi taky na rozdíl od ostatních nijak nevadí. Volume na max a člověka z té atmosféry až mrazí .)) Myslím, že IM jsou jedna z mála skupin, která je na koncertech snad ještě lepší než ve studiu... Vážně nechápu lidi, kteří si dávají tu práci, dívají se na to a komentují, když IM nemají rádi. To je asi jako kdybych já komentovala koncert od Eminema. UP THE IRONS! ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Velká lítost že jsem nemohl být u toho. Koncert fenomenální a je tu dobře vidět (slyšet) že Bruce Dickinson je prostě Iron Maiden a Iron Maiden jsou Bruce Dickinson. Např. písnička The Clansman, napsaná původně pro Blaze Baileyho, je sice skvělá, ale teprve až když ji zpívá Dickinson, tak z ní opravdu mrazí. DVD je supr, bohužel audio CD podoba je mizerná, protože je do ní uměle naroubovaný zpěv publika tak, že to tahá za uši :( ()

Zajímavosti (2)

  • Na koncert se přišlo podívat 250 000 lidí. Jednalo se o poslední koncert světového turné k desce „Brave New World“ (2002). (Fuhman.Dajar)

Reklama

Reklama