Reklama

Reklama

Iron Maiden: Rock in Rio

(koncert)
všechny plakáty

Rock in Rio je film s živým koncertem legendární heavymetalové skupiny Iron Maiden. Bylo nahráno během festivalu Rock in Rio v brazilském Rio de Janeiro. Na jejich vystoupení přišlo okolo 250 000 lidí - což je nejvíce v historii kapely, hlavně díky návratu zpěváka Bruce Dickinsona a kytaristy Adriana Smitha. (culas)

Recenze (70)

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Nejlepší koncert Maidnů a stoprocentně nejúžasnější publikum napříč žánry, co se kdy na živáku sešlo. Nikdo zde jako dnes nenatáčel na smartphonu, nevytvářel si selfie ani nechatoval při vystoupení s kamarády. Diváci v Riu vytvořili jednu velkou zpívající mexickou vlnu, která měla celou diskografii Železné panny v malíku. Proto vynikly i méně slavné písně jako např. Sign of the Cross nebo Clansman. Díky mohutným chorálům na pozadí nabraly oproti svým studiovým verzím tyto a mnoho dalších skladeb úplně nových rozměrů. Vrcholem potom byla maidnovská "hymna" Fear of the Dark, kterou si už dodnes pouštím pouze v této podobě. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Eddieho pohůnky moc nemusím, ale to nic nemění na tom, že tento živák z Ria je jedním z nejlepších zaznamenaných koncertů vůbec. Zčásti jsou na vinně samotní Maideni, jelikož hrají v životní formě, ale hlavním kladem je přítomnost čtvrt milionu fanatických Brazilců znajících každou notu snad lépe než samotní interpreti. Vytváří tak jeden obrovský kotel a ze záznamu především díky nim sálá ohromná energie, jakou postrádá devětadevadesát procent koncertů na DVD. Po shlédnutí budete rozhodně litovat, že jste u toho nebyli. Což je pro záznam koncertu to nejlepší vyznamenání. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bruce už nemá dlouhé háro, kterým by mohl zběsile házet a publikum zpívá dost mizerně, ale více výtek jsem k tomuto koncertu nenašel. Železní paňácové totiž od začátku drží očekávané vysoké tempo, při kterém spokojeně stříhám ušima a těch nemnoho pomalejších chvilek jako metalový veterán vnímám rovněž pozitivně, neboť taky někdy musím popadnout dech, uklidnit bypass a nechat odpočinout krční páteř. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Návrat Bruce Dickinsona zpět k Maidenům si jistě přálo hodně lidí ... a jak je vidět přání bylo vyslyšeno ! Jeden vůbec z nejlepších konzertů této heavy metalové skupiny je tu a sním i pořádný nářez, trvající dvě hodiny pod dozorem gigantické sochy Ježíše v Rio de Janeiru spolu s Eddiem a 250 tis. lidmy. A navíc skvělě nafilmované spolu s nahraným zvukem na 5+1 DTS. || Zahrané Skladby 1. "Intro: Arthur's Farewell" 2. "The Wicker Man" 3. "Ghost of the Navigator" 4. "Brave New World" 5. "Wrathchild" 6. "2 Minutes to Midnight" 7. "Blood Brothers" 8. "Sign of the Cross" 9. "The Mercenary" 10. "The Trooper" 11. "Dream of Mirrors" 12. "The Clansman" 13. "The Evil That Men Do" 14. "Fear of the Dark" 15. "Iron Maiden" 16. "The Number of the Beast" 17. "Hallowed Be Thy Name" 18. "Sanctuary" 19. "Run to the Hills" || * Bruce Dickinson - zpěv * Dave Murray - kytara * Adrian Smith - kytara, doprovodný zpěv * Janick Gers - kytara * Steve Harris - baskytara, klávesy, doprovodný zpěv * Nicko McBrain - bubny || 10 / 10 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Zakázané púšťať na počítači, minimálna uhlopriečka 30'' a 200W RMS!!! :) (Mimochodom ich zvukári sú riadne svine... Fotrovci (www.sexit.sk) im hrali predkapelu 6. apríla 1992 v Blave, a nakoľko ich vtedajšia zvesť ich predbehla, zvukári sa im to pokúšali poriadne sťažiť. Nedali im dostatok mikrofónov na spev, nedali do sterea gitaru... ba aj 220V dostali len na poslednú chvíľu. Ale ako pravý rockeri to prekúsli a zahrali svojich 40 minút. Samozrejme,... s nulovým odposluchom :) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

A když já ten hevík vždycky nesnášel... i v dobách, kdy mi bylo devatenáct a hrál si na velkýho smrtonoše. Pro osmdesátkový máničky nepochybně kult... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dying swans twisted wings, beauty not needed here. Lost my love, lost my life, in this garden of fear. I have seen many things, in a lifetime alone...Na takovém koncertě být, tak se člověk nutně musí po... blahem. Bruce Dickinson na pódiu řádil jako kdyby byl na baterky, kapela šlapala jako namazaný stroj a poslouchat jejich songy byla neskutečná radost. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších vystoupení britské Heavy Metalové legendy. Jedno je jisté. Nebýt Dickinsona, tak by Iron Maiden nebyly tam kde jsou. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem je neměl rád. Ale přinesli mi do života dost peněz tím, že když zde byl o ně zájem, o jejich desky, tak zde nebyli a já je dovážel a lidi po nich šli bez ohledu na to, kolik jsem chtěl za ně peněz. tedy skoro bez ohledu. Takže za to, že mi trcohu spolehlivého materiálna nosili do života - jedna hvězdička. Hudebně jsou ale zcela mimo můj vkus. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se hlásím k velkým fanouškům Železné panny! Rock v Riu pro mě tedy byl samozřejmostí a troufám si říct, že tenhle koncert je nejen nejlepším koncertem Iron Maiden, ale také jedním z nejlepších koncertů vůbec! ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Nechci tu opakovat předchozí komenty, ale to se DOOPRAVDY musí vidět!!!Jasně nejlepší živák od Maidenů, skoro nejlepší živák co jsem kdy viděl. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Největší heavymetalová legenda a jejich nejlepší koncert. Dickinskon v životní formě a ta tlupa brazilců je fantastická! ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Comebackový koncert pro 250 000 tisíc lidí. Nevím jak se cítili ti úplně vzadu a na jejich pozici bych asi být nechtěl, ale na DVD se na to kouká výborně. Mám rád i desky s Blazem Baylem (hlavně The X-Factor), ale Bruce Dickinson k této kapele prostě patří. ()

Reklama

Reklama