Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Citace citace: Citace: "No je možné tohle nemilovat?!" (Noviik) Reakce: "Ano" (J*A*S*M) Reakce: "J*A*S*M je člověk, který umělé hvězdičce Justinu Bieberovi dá tři hvězdy, i přes to, že neumí zpívat, má dětinské texty a jeho hudba je dělaná přes kopírák. Ale Iron Maiden, kteří si své místo vybojovali, mají neskutečně symfonickou a dokonale propojenou hudbu, naživo předvedou show o jaké se většině kapel může jen zdát, jsou to umělci ve hře na své nástroje a Dickinson je podle mnohých nejlepším zpěvákem světa, za celou svou kariéru nepoužili v textech ani jednou komerční slovo "BEJBY" a jsou to inteligentní a tvořiví lidé, i přes to jim dá jen dvě hvězdy a samozřejmě říká, že se mu jejich hudba nelíbí. Je opravdu takový pokrytec jak tvrdí o ostatních lidech na CSFD ve svém komentáři k Justinu Knírkovi? Ano, je to pokrytec a ještě k tomu nemá hudební sluch. !!!!!Up the IRONS!!!!! " (Tony.cs) ...ano já jsem také pokrytec, Iron Maiden je má nejoblíbenější kapela, byl jsem na jejich koncertě 8.8.2008 a pojedu i 29.07.2013, podle mě mají tu nejdokonalejší hudbu. Ale já mám hudební sluch...dokument se mi líbil, jen mi tam samozřejmě vadí absence Prahy, kde jsem se byl i já podívat na heavy metalovou legendu a svou nejoblíbenější kapelu. ()

Jaffaro 

všechny recenze uživatele

Bol som na jednom koncerte tohto turné a bolo to úžastné, môj najkrajší zážitok. Iron Maiden: Flight 666 je premakané DVD ale oproti tomu zdieľať tie prekrásne momenty spolu s kapelou naživo je to nič :D Parádna šou plná perfektnej heavymetalovej muziky, pyrotechniky, svetelných efektov a všetkého čo k tomu patrí. ()

Reklama

kedluben 

všechny recenze uživatele

ten dokument je natočený vcelku poutavě, muzika je perfektní, muzikanti jsou sympatičtí. ALE: zdálo se mi, že ta hranice, kam až byli dokumentaristé vpuštěni, byla nastavena velmi přísně a moc opravdu zajímavých věcí jsme se nedozvěděli. až příliš často se dokonce jednalo o valmi plané tlachy bez obsahu... asi jsem neměl vidět nedlouho před tímto dokumentem, jiný - o kapele anvil... to bylo mnohem hustší kafe. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Iroňáky nikterak neadoruji a ostatně už pěkných pár let ani neposlouchám, ale jejich Rock in Rio stále považuji za naprostý vrchol možností přenesení našláplého koncertu do obýváku. A teď bych se měl opravit a předchozí větu hodit do minulého času, protože po sedmi letech překonávají sebe sama. Flight 666 má koule jako snad žádný jiný koncert (tuplem pak v HD verzi s DTS zvukovou stopou), k tomu ten nápad zaznamenat každý song v jiném místě turné je výtečný a ještě lépe podpořený režisérem, který věnuje stejně času kapele i rozjetému obecentsvu. A je sympatické zjistit, že se paří úplně stejně v Severní i Jižní Americe, stejně tak jako v Asii. A ještě nikdy se mi nestalo, abych se před TV tak spotil prostým blbnutím na záznam koncertního turné, rááán tů d híílz... ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Vynikající dílo!Maiden se už před časem rozhodli vydávat záznamy z každého svého turné,což potěší fanoušky a koneckonců i konta členů kapely.V době,kdy se téměř vše stahuje si musí každý své ortodoxní fandy hýčkat,protože pouze oni jsou zárukou odbytu originálních nosičů.Iron Maiden to dělají dobře a na Flight 666 to vyšperkovali ještě dokumentem ze zákulisí.Hudební část malinko ruší to,že se nejedná o jeden koncert,ale aspoň zase člověk pozná atmosféru celého turné.Suma sumárum 95 procent a povinnost pro každého fanouška si tuhle věc pořídit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Po shlédnutí hrubého materiálu filmu požádala kapela o změnu, když se mluví o nalétaných kilometrech. Britové totiž měří v mílích. (MIchael90)
  • Ve filmu můžete vidět fotbalový zápas, kde hraje také vášnivý fotbalista Steve Harris (baskytarista skupiny). Ten poznamenal: "Dal jsem tehdy dva góly a oni s kamerou oba zmeškali." (MIchael90)
  • Snímek byl poprvé uveden na tzv. 'Maiden Day' 21. dubna 2009, kdy se hrál v digitálních kinosálech 41 zemí. (Vodnářka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno