Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pfuj! Nezdravě hnusná bio agitka. Závěrečné titulky mi spolehlivě sesadily i tu druhou hvězdu, kterou jsem tam měl připravenou. Kdyby to aspoň mělo Mooreovy koule, ale tvůrci nebyli schopný dostat se ani do zatemnělých kurníků či získat rozhovory s někým z povolaných hlav velkých společností, takže se každou chvíli na obrazovce objevují zprávy typu: "Tyson odmítl pro tento film poskytnout rozhovor, protože jsme se málo snažili a udělali jsme to pro to velké hovno." Food, Nic. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je sice fajn, že film netlačí na pilu ale zároveň je dost plochý. Nastíní základ problému amerického potravinářství a dále se zabývá několika konkrétnímy neduhy, které jsou sice až děsivé ale film tak postrádá jakýkoliv promyšlenější koncept či poselství. Na konci nechává diváka stát zděšeného poznáním-že jakákoliv potravina(nejen ta masitá) pochází z procesu, který vždy někoho bezohledně vykořisťuje a ničí-bez toho aby třeba jen nastínil(byť jen utopicky teoretické)řešení. A teď kudy dál, když i ty BIOpotraviny často vlastní giganty jako Pepsi a výdělek z nich jim jen pomáhá v další expanzi bezohlednosti? ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Je odporné, co lidé vyrábí a poté jí (tomu říkám demokracie - lidé ani nemají ožnost nahlédnout do výroby, naopak za to mohou být žalováni). Někdo tu řekl, že je to sice hnusné, ale nutné, že na světě není dostatek jídla pro všechny lidi. Současné zemědělství je schopno nakrmit 12 miliard lidí, problém je, že chudým zemím nikdo potraviny nedá zadarmo, ve všem jsou peníze. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Ďalší výborný dokument s množstvom nových šokujúcich informácií. Je veľmi pozitívne, že v posledných rokoch sa zvýšila produkcia takýchto filmov, nech si stále viac a viac ľudí konečne otvorí oči. Ešte nikdy nebola "civilizácia" na tom tak zle vo vzťahu k zvieratám a prírode, ako je tomu dnes. Stále strmo klesáme. Ľudia vedú vojnu proti prírode, genocídu zvierat. Každý deň je pre mäso zabitých 159 miliónov suchozemských zvierat. Tento dokument rozhodne neplače na nesprávnom hrobe, trafil presne do čierneho - nenásilne a prirodzene sa snaží zaujímavými faktami ukázať divákom, ktorým nie je ľahostajné utrpenie živých bytostí, že je jeden účinný spôsob, ako ich zachrániť... NEŽRAŤ ICH! ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

... aneb přesvědčivý a komplexní pohled pod pokličku velkovýrobcům, který boří idealistický názor, že jíme kvalitní potraviny. Nejen ekonomický řetězec pojící se k výrobě a distribuci potravin na prodejní pulty výborně dokládá praktiky o kterých spousta lidí nemá tušení. Konečný spotřebitel jen přihlíží a konzumuje, ale je zde na místě otázka jestli chce na tomto stavu něco změnit. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)
  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama