Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

bobstock 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se na jedné planetce sejde nadměrné množství jakéhosi humanoidního druhu, který si velmi oblíbil pohodlnost, masožravost, moc a barevné papírky, kterými se vše platí. Sajrajtům z fástfoodu se vyhýbám, ale masožravec jsem taky a taky radši už naporcovaný než vidět jatka, co se bude nabízet v nákupákách je stále jen o nás, tak myslete lidi, co žerete. 80% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO HD - Pozoruhodný dokument, který vás na jednu stranu zaujme, na straně druhé rozčílí a zarazí. Protože opět vám připomene pravdu o tom, co skutečně jíme. Člověk už to nějak pomíjí a nijak to neřeší, ale pak když o tom vidí dokument, zase se nad tím zamyslí. Navíc chudáci farmáři (jenž jsou řízeni velkými společnostmi) a samozř. chudáci konzumenti. Co se však týče zpracování snímku, velmi se mi to líbilo. Robert Kenner zpracoval zkrátka povedený dokument. Jeho snahy si cením na 80% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V supermarketu neexistují roční období. Rajčata tu máte celý rok, vypěstovaná na druhé straně světa, sklízená za zelena a dozrávající na ethylenu. Přestože to vypadá jako rajče, je to rajče pouze teoreticky. Je to idea rajčete." Tento dokument rozhodně nenažhaví chuťové buňky na provozní teplotu ani nevyvolá touhu spěchat do fast foodu na dlabanec, ale půst kvůli němu rozhodně držet nebudu. Je příliš rozvleklý na razantní úder do slabých částí mého životního stylu, ale drobnou úpravu jídelníčku přesto nemohu vyloučit. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Aktivistický pamflet proti >kukuřičné< mafii? . . . Jojo, lidské stádo zhovadělo, ale dlužno se zamyslet, jakým >elitám< tohle všechno slouží! A komu čemu má sloužit tahle srdceryvná masáž? . . . Takže filmek nosný, jojo, takový ale poněkud sám fastfoodový - ale pět hvězd mu zde dám, protože je dobře, že byl vyroben - stádo potřebuje takové kopance do myslidel (a masáže bachorů - když knihy už jsou demode, že... ;o) - byť se tím nic neovlivní a nevyřeší a kdoví, kdo za tím stojí a komu to slouží a která bije a vocas de... Že... °-] . . . Tak dobrou chuť a hodně štěstí... °-| - - - P.S. A pozor na >sojovou< mafii, o >konopné< či >řepkové< ...atd...etc... raděj ani nemluvě! - - - P.P.S. K "pastorálnímu" namlsání akokotuálně zde: http://www.youtube.com/watch?v=s01ubofkG8s&feature=player_embedded - - - - - (Poprvé viděno kdysi neaktivisticky na jakémsi komerčním televizním kanále, hodnocení po repete 8.3.2012 na YouTube 768., komentář zde s nadhledem jako čtyřiaosmdesátý - 8.3.2012) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Silné téma, nezáživné zpracování. 1) Školometské zpracování spolehlivě zabíjí vysoce aktuální sdělení. Burcující fakta o průmyslovosti zemědělské výroby či o významu a použití kukuřice autoři utápějí v typicky amerických "osobních" příbězích o zahynulém dítěti či politickém lobbingu. 2) Snímek připomíná zvěstovatele, který do vás svou pravdu hustí neúnavně ještě i na schodech vašeho domu (dovnitř ho samozřejmě nepozvete), ale současně obsahuje pozoruhodně málo věrohodně ověřených skutečností a naopak řadu spekulativních tvrzení, která dobře vypadají na televizní obrazovce. 3) Přesto však na mě dokument působí pravdivě, možná ne v každém detailu, ale v celku určitě. 4) The way we eat has changed more in the last 50 years than in the previous 10,000. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)
  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama