Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

rekkky 

všechny recenze uživatele

... aneb přesvědčivý a komplexní pohled pod pokličku velkovýrobcům, který boří idealistický názor, že jíme kvalitní potraviny. Nejen ekonomický řetězec pojící se k výrobě a distribuci potravin na prodejní pulty výborně dokládá praktiky o kterých spousta lidí nemá tušení. Konečný spotřebitel jen přihlíží a konzumuje, ale je zde na místě otázka jestli chce na tomto stavu něco změnit. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Jedlo by sme si mali vážiť. Nech to znie akokoľvek moralisticky mali by sme najprv rozmýšľať čo vkladáme do úst a nemali by sme ho „take it for granted“. To, o čom hovoria v tomto snímku nie je problém iba v USA, aj keď v trochu v inej podobe my sa tiež nemáme veľmi čím chváliť. Jedného dňa by som chcela mať DIY store, kde by som predávala potraviny od local farmers, a tým ich zároveň aj podporovala, aby sa im nedostávalo stále iba znevýhodňovania od štátu a ignorantsva ľudu.. ()

Reklama

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Podepsal bych se pod Dadelův komentář. Jenom bych dodal že nejsympatičtější postavou mi byl jižanský farmář, který chová zvířata starou dobrou metodou - pastva, ruční zabíjení atp. I jeho názory jsou celkem rozumné. Souhlasím s ním že maso "pěstované" tímto způsobem je kvalitnější a čím víc se bude kupovat, tím lépe. Jak bylo ale ve filmu řečeno, ne každý na to má, takže ať se ekoaktivisté bouří jak chtějí, levné maso na trhu být musí, jinak by chudí (v USA např. maxičtí imigranti) neměli co jíst. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jediné co mě na tomto filmu zaujalo bylo pár světlých chvilek, u nichž jsem se spíš pobavila nad "logikou" některých lidí (mexická rodinka). Film nepřinesl pro mě nic zásadně nového, jelikož jsem o této situaci informována. Snímku chyběl podle mého názoru spíš zápal a ta touha po tom přinést "nějaké šokující" informace... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Mexická rodinka pobavila. Fast food nás zabíjí, ale jíst ho nepřestaneme. Více problémů, z nichž Food, Inc. dělá problémy kdovíjak komplikované, by se dalo vyřešit velice snadno - nebýt líný a nejíst odpad. Pořád to však je dokument, u něhož jsem měl chvílemi ten extrémně idealistický, ale celkově příjemný pocit, že dokáže změnit svět a že by jej měl každý vidět. 70% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno