Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 1

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (82)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

FAN-TAS-TIC-KÉ !!! Človek by povedal, že po toľkých prírodopisných filmoch človek už ani nemôže uvidieť niečo, čo by ho úplne uchvátilo, ale extrémne zväčšenie a priblíženie, neskutočne poetické zábery dosiahnuté zrejme len neuveriteľnou trpezlivosťou, hyperbolizovaný zvuk, krásna hudba a umná skladba tohoto diela spôsobuje, že človek sa doslova vznáša, je oceánu tak prítomný a tými dokonalými zábermi unesený do tej miery, že mi bolo ľúto odbehnúť si čo len na pár sekúnd na záchod. Chvíľami sú tam pasáže zostrihané natoľko akčne, že som sa nestačil diviť a po celý čas toľko pôsobivej krásy, že miestami vháňa slzy do očí...ani nehovoriac o chvíľach, kedy príde k skaze a deštrukcií... ()

Eki 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že se dozvím něco o podmořském světě. Ale nedozvěděl jsem se ani ň. Ten dokument totiž není vůbec naučný, ale spíš jen na kochání a ke konci taky na moralizování. Vidíme zde krásné záběry všech možných i nemožných živočichů, ale vůbec se nedozvíme, jak se třeba jmenují. Takže jsem si většinu času připadal hloupě, že nevím, co to je za živočicha (některé druhy jsou celkem Sci-Fi). Trošku mě překvapilo, že došlo i na krev (japonská specialita – zabíjení delfínů). Ale pokud se na to chce někdo dívat v SD kvalitě, tak bych to asi nedoporučil. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry komentované příjemným hlasem Pierce Brosnana,které ukazujou oceán spíš jako místo překypující životem,než oázu klidu (některé živočichy sem viděl asi prvně).Z celého filmu je cítit nakažlivá úcta a myslím,že tohle je dokument,který by se měl pouštět na školách.A ne manipulativní sračka o několika znuděných amerických degenech,kteří by si měli radši najít práci!Záběry lodi poskakující a prodírající se vlnami rozbouřeného oceánu dokonale ukazují jeho velikost a sílu.Snad to bude stačit. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu viac pocitové ako náučné. Verziu filmu som videl na STV2 dlhšiu bez komentára, presnejšie so stručnými komentármi, ktoré boli skôr poetické ako popisné. Kto nemá napozerané dosť z podmorského sveta, tak nevie, na čo sa pozerá, a ani sa to nedozvie, čo je trochu škoda. Zábery celkovo úžasné, niektoré nemám tušenia, ako ich človek dokázal natočiť, niekedy som mal pocit, že pri natáčaní museli pomáhať a nosiť kamery asi ryby. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

UPOZORNĚNÍ: existují 2 verze. Jedna 86 minut dlouhá s komentářem a jedna 104 minut bez komentáře. Celou jsem viděl právě verzi kratší s komentářem a jsem spíš zklamaný. Záběry to byly sice nádherné, ale nic moc nového jsem se nedozvěděl a komentář byl o ničem. Nejvíc mě ale zklamalo poskládání těch záběrů, které přeskakovalo od krabů ke žralokům, pak k plejtvákům a v momentě, kdy už to vypadá, že se něco o plejtvákovi dovím, tak šup a už jsme mezi medúzami. Takhle si teda dokument nepředstavuju ani náhodou. 50% ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama