Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Velká Británie Our Planet
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (77)

Dakken 

všechny recenze uživatele

Neviem si ani predstaviť koľko času, lásky a trpezlivosti potrebuje natočenie takéhoto seriálu. Seriál je špičkovo zvládnutý. Prekrásne, dych berúce zábery, ktoré sa len tak nevidia. Seriál oslavuje našu planétu, no upozorňuje na to, ako nezodpovedne a chamtivo sa k nej staviame. Krásne, no smutné zároveň. Za zmienku stojí aj rečnícky um  Davida Attenborougha a veľkolepý hudobný doprovod. ()

Dandy95 

všechny recenze uživatele

Asi to nejkrasnejsi, co jsem kdy v zivote videl. Neuveritelna dokumentarni serie, ktera je nejenom nadherna, emocionalni, ale hlavne inspirujici. Uzasny rezisersky cit pro vypraveni krasne vtahne divaka do serialu a hned po druhe epizode jsem skoncil v slzach. Neuveritelne inspirativni a celkove uzasny projekt. Our Planet a WWF prinasi inspiraci pro nas a zaroven nadeji pro nadchazejici generace. Naprosto dokonale! Dekuji <3 ()

Reklama

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Pokud máte za sebou většinu dokumentů z dílny Davida Attenborougha, může se zdát, že vykrádá sám sebe. Ale zdání klame. To co jsem do teď obdivoval jako nedotčenou divočinu v dechberoucích záběrech nám Our Planet servíruje znovu, ovšem s devastujícími následky nejhoršího predátora naší planety - človkěka. Pokud to tak půjde dál, zůstanou nám jen ty dokumenty... ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Mistrovské veledílo, opravdu! Takovýhle záběry jsem nikdy neviděl. Nejlepší možnou demonstrací ekologických problému bylo vytáhnout to nejkrásnější, co příroda nabízí. A do toho ten hlas Davida Attenborougha! Kdybych byl učitelem biologie, tenhle dokument bych žákům pouštěl. Těch osm dílů vydá za mnohé. Diskurz globálních problémů se otevírá více a více, a je nutné v tom pokračovat. Některé statistiky o úbytku všeljakých druhů mě naprosto dostaly. V této době koronaviru, kdy celý svět bije na poplach a konečně možná dochází ke vzájemné spolupráci a solidaritě by bylo taky super si uvědomit, že jednou budeme čelit mnohem většímu a devastujícímu problému. A to je stav naší planety. Pevně věřím, že se to nějakým způsobem zvládne ustát, nicméně katastrofální důsledky už pociťujeme teď. Mnoho míst na planetě přišlo nenávratně o svoji biodoverzitu. Přijde mi naprosto smutné, zbytečné, k nasránívhodné a frustraci vyvolávající, že si sami níčíme něco tak pestrého, rozmanitého, uchvacujícího a co ja vim jak to ještě pojmenovat. Všechny ty mrdky, co pytlačej slony, vybíjej velryby nebo vypalujou lesy bych okamžitě poslal do pracovních táborů. Jo a cenim, ze v tom dokumentu nejsou hadi. Nevidim tam ani zadny pavouky atd, takze ocividne nechtej nektery lidi odradit. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele

Fenomenální dokumentární série s tak úchvatnými záběry, že u některých až nechápu, jakým způsobem byly natočeny. Jsou tu zobrazeny neskutečné krásy naší planety, z nichž u většiny hrozí, že díky lidské hlouposti a neukojitelné potřebě devastace za pár let navždy zmizí z povrchu zemského. Což je zároveň smutné poselství tohoto projektu. Ale zároveň je tu naděje, že díky podobným ukázkám krás a ohrožení našeho světa se podaří alespoň část toho všeho zachovat. Postačí, když se do toho přírodě přestaneme plést a necháme ji, aby se sama znovu obrodila. Skládám poklonu nesmrtelnému Davidu Attenboroughovi, bez kterého by tento, ani řada dalších úchvatných dokumentů o naší nádherné planetě nikdy nebyly tím, čím jsou. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (2)

  • Dokument se natáčel 4 roky, v absolutních číslech to mj. znamená 3 375 natáčecích dnů v 60 zemích světa, 400 tisíc hodin monitorování fotopastí, 6 600 vzletů pomoci dronu, 911 dní na moři, 2 000 hodin potápění, 600 členů štábu, přes 200 natáčecích expedic. (Phantasma)

Reklama

Reklama