Reklama

Reklama

Collapse

Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává nejen kolapsu naší civilizace jak ji známe, ale také o životě bývalého policisty Michaela C. Rupperta. Michael představuje svou vizi kolapsu na konci věku ropy, kvůli které lidé válčí, podplácejí a vraždí a kterou v budoucnu nebude možno ničím nahradit. V dokumentu jsou použity jak oficiální dokumenty a prohlášení, tak i selský rozum a kritické myšlení zmiňovaného protagonisty. Námět vychází z knížky A Presidential Energy Policy. Dokument je vyústěním Ruppertovy práce investigativního žurnalisty, kterým byl po zhruba třicet let, kdy se zabýval problematikou pašování drog CIA, vládní korupce, 11. září, války na Středním východě, ekonomiky, fosilních paliv atd. (InsideJob)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tohle není obyčejný dokument o člověku, který něco předpovídá. To je o člověku, který předpověděl konec systému blahobytu na této planetě a sám se toho dožil. Bude konec ropy. Jakmile dojde ropa, je konec. Nikdo tuto látku nemůže ničím jiným nahradit. Ok, sice můžeme jezdit autem na vodík, ale nebudeme schopni vše předělat najednou. Nebudeme schopní změnit systém našeho žití a tím možná zanikneme. Je to depresivní, varující a nyní to probíhá. Je to nezastavitelné a celý svět bude přesto hrát divadlo dále a vymýšlet si různé strůjce těchto problémů. Finanční krize v USA, která dopadla nyní na celý svět, je jen zlomek toho, co se na nás valí a my se tu raději budeme rozhodovat, komu poslat hlas ze zpěváku v nějaké talentové soutěži. Předkládáná vize bude jistě ještě daleko horší. Otevřelo mi to oči. Carpe diem. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Zajímavé především v tom, že snímek je z roku 2009 (a to že jsem ho viděl až teď možná paradoxně pomohlo) a co říká Michael Ruppert, se doopravdy děje. Americká ekonomika jde do kopru, nepokoje v Řecku a nebo článek na novinky.cz ze dne 9.2.2011 o nadhodnocených zásobách ropy v Saudské Arábii jeho slova jen utvrzuje. Nedokážu objektivně posoudit, zda-li má pravdu či ne, každopádně vcelku deprimující dílko, navíc pokud se jeho slova vyplní. Ke shlédnutí: http://www.youtube.com/watch?v=DGXT4rLZUpw ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

"Dedo Ruppert" tomu o čom rozprával vážne verí, taktiež ja verím, že cigarety zabíjajú no a on ich za tu hodinku a pól sporiadal dostatok... ale teraz vážne, oslovilo ma to, žiaľ bohu nie natoľko aby som sa priklonil prednostne na určitú stranu. Ono, padlo tu ozaj dostatok vecných "faktov", predpovedí, odhadov, logických myšlienok, ale... rozhodne toto stojí za kuk, aj napriek depresívnej nálade, ktorá následne zavládne... ľadová sprcha nie je ževraj nikdy na škodu 7/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Michael Ruppert, hlavní postava tohohle dokumentu, se z počátku může zdát jako konspirační blázen, nicméně po bližším prozkoumání všech fakt, které předkládá, už to tak jednoznačné není. Neukazuje na žádné skryté nebo zvlášť utajené informace, ale jen na věci, které máme přímo před sebou. Stav Země je tak trochu k pláči a nezdá se, že by s tím někdo chtěl něco dělat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pan Ruppert je blázen a pokud jím není, tak jsem již mrtvý. Nejsem totiž členem žádného klanu vlastnícího semena a po kolapsu finančního systému se výpisu z účtu určitě nenasytím. Takže musím poděkovat za návod k přežití, za polopatické vysvětlení derivátů, za popis ekonomiky jako letadlové hry, za odhalení podílu CIA na pašování drog i za vysvětlení vlivu ropy na růst populace. Byla to zkrátka podrobná analýza toho, co se stalo, i toho, co se stane, a ačkoli mám pro některé dění jiné vysvětlení, tak považuji Ruppertův pohled na svět za velmi inspirativní. Dále jsem chtěl napsat, že skutečnost, že Ruppert dosud nespáchal sebevraždu, považuji za velké selhání amerických tajných služeb, ale kontrolou Wikipedie jsem zjistil, že se tak 13. 4. 2014 stalo, takže je vlastně vše v pořádku. Čest jeho památce. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama