Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 2

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (82)

Flussmaister 

všechny recenze uživatele

"Ponoř se hluboko do kapky vody, kde larva mořského ježka vypadá jako asteroid. Vajíčko korýše připomíná exotickou a nepopsanou planetu" Už to nemá to téma co předchozí díl "Earth", téma života. Nebere se tak vážně, často narazíte na vtipnou narázku na živočichy podmořského království a až na samotnou přírodu v podstatě není co vyzdvihnout. "Zatímco někdo cupitá poblíž, ostatní se skrývají, někdo večeří, další se snaží splynout s okolím a někteří,. prostě spí." Nicméně, kvalitní hudba nás doprovází od začátku do konce, i když už není taková, vyjímečná. Vypravěč není tak dominantní a působivý, jako v prvním díle, ale podle mě to sem sedí, už proto, že pod vodou je všecko tak trochu tiší, neakční a nedělá to neplechu. Na druhou stranu je to krásná podívaná. Přehlídka všech možnejch druhů podvodních živočichů, forem života, tvarů, barev a vůbec veškerého umu přírody. Takže opět hudba a kamera,. 85% ()

Eki 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že se dozvím něco o podmořském světě. Ale nedozvěděl jsem se ani ň. Ten dokument totiž není vůbec naučný, ale spíš jen na kochání a ke konci taky na moralizování. Vidíme zde krásné záběry všech možných i nemožných živočichů, ale vůbec se nedozvíme, jak se třeba jmenují. Takže jsem si většinu času připadal hloupě, že nevím, co to je za živočicha (některé druhy jsou celkem Sci-Fi). Trošku mě překvapilo, že došlo i na krev (japonská specialita – zabíjení delfínů). Ale pokud se na to chce někdo dívat v SD kvalitě, tak bych to asi nedoporučil. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Exceletní obrazová práce, některým záběrům se až nechce věřit a výborný hudební podkres, který celou tu honosnost ještě umocňuje. Vtáhlo mě to pod tu vodu, jako by mě to chtělo utopit. Nemá to možná tak uspořádaný koncept vyprávění, jako řada dokumentů a trošku se skáče mezi jednotlivými lokacemi. Nicméně to, co dokument říct chce, řekne s přehledem. Vlastně je to hlavně o videostopáži, protože vypravěč řekne minimum. PS: Chcete natočit scífko? Mrkněte se na nějaký podmořský dokument a nemusíte absolutně nic vymýšlet, protože to, co "vymyslíte", jste už beztak někde viděli. Jasných 5*. Bluray kvalita nutností. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Dokument o oceánoch nemá badateľnú koncepciu, nepostrehol som v ňom akcent na potrebu zachovania diverzity rastlinných a živočíšnych druhov na Zemi, jednotlivé časti na seba celkom nenadväzujú. Napriek tomu ho považujem za veľmi hodnotný. Prečo? Je to sled nádherných záberov známeho i neznámeho sveta a veľmi dobre sa na pozerá. To vôbec nie je tak málo. Pred pár dňami som videl o polstoročie starší Svet ticha. Okrem technickej úrovne bol rozdiel iba v tom, že vo Svete ticha zabíjali žraloky s nenávisťou triednych nepriateľov a v Oceánoch im iba odrezali plutvy s chvostom a humánne ich hodili naspäť do vody. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentů, jenž chválihodně vzdává hold kráse vodním hlubinám oceánu, jeho pestrobarevnosti, rozmanitosti a vzácnému tichu modravého nekonečna. Jacques Perrin a Jacques Cluzaud bravurně vystihli nevystihnutelné a ozvláštinili dokument přenádherými záběry, na nichž je znát láska k naší Zemi. Smekám. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno