Reklama

Reklama

Romantická komedie vypráví příběh zajímavého mladého muže, který vždy žil tak trochu schován ve své vlastní ulitě. Jednoho dne se setká s krásnou kosmopolitní mladou ženou, která mu ukáže okolní svět v těch nejkrásnějších barvách... Láska může být riskantní, matoucí a plná nedorozumění, tedy pokud nejste Adam (Hugh Dancy), který žije jaksi skrytý před nástrahami okolního světa. Jenže potom potká svou novou sousedku Beth (Rose Byrneová), která ho vytáhne z bezpečí jeho ulity. Každá akce má však nějaké následky, v tomto případě velmi neočekávané, dojemné a veselé. Jejich neuvěřitelný vztah ukazuje, že i lidé ze dvou naprosto odlišných světů mohou být spojeni mimořádným poutem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Obyčejně neuznávám argumenty "odeber tuhle zvláštnost a máš tuctový drama", ale tady se prostě nedá svítit... respektive konkrétně v případě Adama platí rovnou "odeber Aspergera a máš velký kulový". Veškerej konfliktní potenciál snímku totiž nutně musel vycházet buď z oný (znásilňovaný) choroby, nebo z (nechtěný) demence příšerně napsaný postavy Beth. Jinak to zkrátka nešlo. A já se tudíž hodně divim, že velká část ČSFD tvůrcum celou tuhletu habaďůru sežrala jako šunku v aspiku. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

O mnoho blíže k dramatu nežli k romantické a zejména komedii. Ze všech možných úhlu přiblíženo, kolik Adam ztrácí v porovnání s normálními lidmi, ale tak málo ukázáno z vlastností, kde má jednoznačně navrch. Nemohl jsem si pomoci, ale nutilo mě to vidět věci tak, jako je viděl otec Beth. Hugh Dancy je v roli jako doma a svým přirozeným výkonem mě bez problému dokázal vytáčet stále dokola tak, jak to asi obvykle reální aspikové svému okolí dělávají. Obrňte se trpělivostí. // 70% ()

Reklama

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, čím mě tenhle film zaujal, ale nechal ve mně něco, kvůli čemu jsem po vypnutí filmu nemohl vypnout onen zvláštní pocit naplnění a přestat o něm přemýšlet. Ano, nádherná Rose Byrne zapůsobila, ale dozajista je třeba vyzdvihnout především hudbu. Nevím jak se to stalo, Ch. Lennertze vlastně téměř neznám, ale tohle mě chytlo a hnedka jsem se sháněl po soundtracku. Hugh Dancy byl místy trochu mimo realitu, a to i tu Aspergero-syndromovou, ale zahrál svou roli se ctí. Celkově byl tenhle snímek víc než povedený, ale ten závěr mu nějak pořád nemůžu odpustit. Ne, nejde to. (hodnoceno ***) ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Takhle příjemný film jsem už dlouho neviděla. K plnému počtu mi chyběl snad jen propracovanější konec, pořád mám pocit, že to vlastně nijak nedopadlo... ale i tak krásných 85%... Film si na nic nehraje, nesnaží se z diváka ždímat emoce, ale zároveň ani není povrchní, prostě více než příjemná oddechovka. Aspergerův syndrom je některými diváky tohoto filmu chápán jako snaha o pozvednutí jinak nicotného námětu, já ho naopak vidím jako původní záměr, který ale byl zpracován tak mile (nezaměňovat za klišé, prosím), že to někomu může připadat neuvěřitelné... já to ale spolkla i s navijákem a vůbec se za to nestydím!... ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

"My favorite children's book is about a little prince who came to earth from a distant asteroid. He meets a pilot whose plane crashed in a desert. A little prince teaches the pilot many things but mainly about love. My father always told I was like little prince but after I met Adam I realized I was the pilot all along." Slibný začátek, sympatický konec. To mezitím je jen další z průměrných příběhů o lidech s autistickou poruchou, který ale bohužel nedosahuje kvalit Rain Mana nebo Forresta Gumpa. Přesto je to ale milý film o složitém hledání lásky a přátelství se sympatickými herci v hlavních rolích, podkreslený hodně povedeným písničkovým soundtrackem. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama