Reklama

Reklama

Romantická komedie vypráví příběh zajímavého mladého muže, který vždy žil tak trochu schován ve své vlastní ulitě. Jednoho dne se setká s krásnou kosmopolitní mladou ženou, která mu ukáže okolní svět v těch nejkrásnějších barvách... Láska může být riskantní, matoucí a plná nedorozumění, tedy pokud nejste Adam (Hugh Dancy), který žije jaksi skrytý před nástrahami okolního světa. Jenže potom potká svou novou sousedku Beth (Rose Byrneová), která ho vytáhne z bezpečí jeho ulity. Každá akce má však nějaké následky, v tomto případě velmi neočekávané, dojemné a veselé. Jejich neuvěřitelný vztah ukazuje, že i lidé ze dvou naprosto odlišných světů mohou být spojeni mimořádným poutem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Dovedu si živě představit co se ziskuchtivému tvůrci honilo hlavou: "Mohl bych natočit klišovité romantické drama a jeho hlavní postava by mohla trpět něčím zajmavým...třeba Aspergerovým syndromem. Trochu o tom povyprávět, to lidi určitě zaujme. Hlavně to pak celé zabalit tak, aby to vypadalo lehce artově, ale zároveň aby se to líbilo masám. Toho autistu by mohl hrát sexy chlapík, jehož vypracovanou hruď ukážu hned ve 3. scéně. Zašolichám do toho nějaké to "I love you daddy", dramatickou soudní při, kterou ale samozřejmě vyvážím několika záběry na medvídka mývala v Central Parku, zepár životních zvratů, rozkol v rodině, nějaké ty vyšinuté scény, ale hlavně nezměrné množství rozplizlé romance, čímž se mi určitě podaří zakrýt tu naprostou absenci originality děje. Úspěch je jistojistě zaručen! $$$ " Předpokládám, že k DVD budou přidávat papírové kapesníky a letáček o lakrimozitě. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Lidé trpící Aspergerovým syndromem bytostně nesnáší změny v životě. Adamovi se zničeho nic těch změn nahromadilo nějak moc - zemřel mu otec, propustili ho z práce, začal chodit s dívkou, byl kvůli ní nucen zajít do společnosti, setkat se s jejími rodiči..a nakonec se dokonce přestěhovat do Kalifornie za prací. Jak tohle všechno zvládá ukazuje právě tento film - milostná romance mi tu připadá nějak vedlejší. Moc se mi líbil výkon Hugha Dancyho, o kterém jsem jaktěživ neslyšela (no, tak teď už ho znám). ()

Reklama

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Tak pokud někoho neurazí těžká neoriginalita tématu, zpracování to určitě nebude. Hlavně Rose se mi líbila ještě víc než rozklepaný a nechápavý Hugh Dancy. Taky to je tím, že je dost kost. Každopádně nejenom díky ní těch pár desítek minut příjemně uteklo. Výš ale hodnotit nemůžu hlavně díky škatulkové přecpanosti, a to i dost kultovnějšími kousky. A aspergera máme občas asi všichni.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

.. aneb jak krásnou Rose Byrne „sbalí“ pořádný pošuk Hugh Adam Dancy!! Koukatelné ano, nějaké zásadní sdělení nikoliv, i když tvůrci představují další poruchu autistického spektra (Aspergerův syndrom). Ta se u hlavního hrdiny projevuje sníženou kvalitou sociální interakce, naopak enormním zájmem o astrologii. Právě onemocnění ale mnohdy působí jako poměrně zoufalá berlička tvůrců, kteří jinak přichází s tuctovým příběhem, který hned vyprchá s příchodem závěrečné stmívačky. Moc rádi by získali cejch malého velkého dramatu, ale drama Adam postrádá to lákavé kouzlo Forresta Gumpa, Rain Mana a dalších podobných existencí. Jako romance, drama nebo komedie nefunkční, jako jakýsi spletenec všeho zmíněného nakonec jen solidní průměr!! ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Asi by se z podobného tématu dalo vytěžit více, i když možná je to jen můj subjektivní názor a někdo to zase vidí jinak. Zkrátka pro mě určitě zklamání, i když ztráta času to nebyla. /Myslela jsem, že vztah Adama s Beth se vyvine jinak. Od Beth to neberu jako oběť, když do toho vztahu šla, nikdo ji nenutil. Vadilo mi jaké věci ji na Adamovi vadily a taky to jak je byla schopna-spíše neschopna řešit. Postupem času se mi zdálo, že ten vztah byl pro ni jen jakýsi rozmar, ale možná taky ne, jen nechtěla uvěřit tomu, že by to tak mělo zůstat a tak se probudila a svému snu nedala šanci. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama