Reklama

Reklama

Romantická komedie vypráví příběh zajímavého mladého muže, který vždy žil tak trochu schován ve své vlastní ulitě. Jednoho dne se setká s krásnou kosmopolitní mladou ženou, která mu ukáže okolní svět v těch nejkrásnějších barvách... Láska může být riskantní, matoucí a plná nedorozumění, tedy pokud nejste Adam (Hugh Dancy), který žije jaksi skrytý před nástrahami okolního světa. Jenže potom potká svou novou sousedku Beth (Rose Byrneová), která ho vytáhne z bezpečí jeho ulity. Každá akce má však nějaké následky, v tomto případě velmi neočekávané, dojemné a veselé. Jejich neuvěřitelný vztah ukazuje, že i lidé ze dvou naprosto odlišných světů mohou být spojeni mimořádným poutem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Veľmi rád by som dal plný počet, film to bol pekný, niektoré momenty ma naozaj dostali a dokázali mi najskôr takmer zastaviť dych a v zápätí rozbúšiť srdce ale koniec... tak ten som si asi predstavoval trochu inak. Ale inak takto si predstavujem film, o ktorom viem, že je to komédia, dráma a romantický, pretože z každého žánru tam naozaj niečo bolo a bolo to vo vhodných množstvách zmixované do jedného pekného filmu. (83%) ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Asperger je v posledni dobe vdecne tema mnoha filmu, ale ve skutecnosti, je v techto filmech asperger zcela zbytecny (az na par vyjimek).. Bez adamova aspergera by to byl mnohem vice uvolneny romanticky film, zkratka fenomen je fenomen a tem se dnes da tezko vyhnout, originalitu je velmi tezke objevit. ()

Reklama

jasse 

všechny recenze uživatele

Lidé trpící Aspergerovým syndromem bytostně nesnáší změny v životě. Adamovi se zničeho nic těch změn nahromadilo nějak moc - zemřel mu otec, propustili ho z práce, začal chodit s dívkou, byl kvůli ní nucen zajít do společnosti, setkat se s jejími rodiči..a nakonec se dokonce přestěhovat do Kalifornie za prací. Jak tohle všechno zvládá ukazuje právě tento film - milostná romance mi tu připadá nějak vedlejší. Moc se mi líbil výkon Hugha Dancyho, o kterém jsem jaktěživ neslyšela (no, tak teď už ho znám). ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Obyčejně neuznávám argumenty "odeber tuhle zvláštnost a máš tuctový drama", ale tady se prostě nedá svítit... respektive konkrétně v případě Adama platí rovnou "odeber Aspergera a máš velký kulový". Veškerej konfliktní potenciál snímku totiž nutně musel vycházet buď z oný (znásilňovaný) choroby, nebo z (nechtěný) demence příšerně napsaný postavy Beth. Jinak to zkrátka nešlo. A já se tudíž hodně divim, že velká část ČSFD tvůrcum celou tuhletu habaďůru sežrala jako šunku v aspiku. ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Tak pokud někoho neurazí těžká neoriginalita tématu, zpracování to určitě nebude. Hlavně Rose se mi líbila ještě víc než rozklepaný a nechápavý Hugh Dancy. Taky to je tím, že je dost kost. Každopádně nejenom díky ní těch pár desítek minut příjemně uteklo. Výš ale hodnotit nemůžu hlavně díky škatulkové přecpanosti, a to i dost kultovnějšími kousky. A aspergera máme občas asi všichni.. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno