Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 2

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (164)

nash. 

všechny recenze uživatele

Po skvělé a bezchybné jedničce zklamání. Není to film, který by se nedal přežít, některé momenty jsou milé, dojemné a mají své kouzlo, ale když už mluvím o kouzlu, tak kouzlo prvního filmu je víceméně pryč, rozmláceno nezajímavým příběhem, který občas nedává smysl, uječenými postavami, nezvládnutou režií i střihem. Přetažené scény, jsou delší než by měly a často kloužou ke zbytečné infantilnosti (létající prasečí akvabely), ostatně humor, pokud tu nějaký je, tam sklouzl také. Na druhou stranu je příběh zdánlivě vážnější a složitější. Jako by se film nemohl rozhodnout jestli chce být pro malé děti nebo pro ty starší a tak vlastně nakonec neuspokojí nikoho. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Jednička byla zdařilá, velmi, dvojka, to je propadák a jeden velký trapas. Chtěla jsem to docela brzo vypnout, protože to byla fakt příšerné, no dala jsem tomu šanci, než přišla chůva, což se ukázalo jako dobrý tah - byly momenty, které byly docela vtipné a nakonec to šlapalo docela dobře (v porovnání se začátkem), no ale byla tam místa (zejména vše kolem nachlazeného pilota), která byla neskutečně trapná a táhla celý film prudce ke dnu. Upřímně, tohle prostě kazí vkus dětí a nikdy více! A trojku už teda opravdu prosím ne!!! A z toho ječení mě teda docela dost rozbolela hlava. Uf! ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

O poznání horší než první film. Opět se do psaní scénáře toho to dílu vrhla Emma Thopsonová, tedy kouzelná chůva osobně, ale nic překvapivého a skutečně okouzlujícího nevymyslela. V zápletce jde o klasickým příběh, kterých je bohužel všude plno, zlobivé a rozmazlené detičky se díky zvláštním příhodám stanou samozřejmě lepšími lidmi. Takže všechno spěje k předpokládánemu konci. Emma Thompsonová byla opět skvělá. Od Maggie Gyllenhaal jsem čekala, že se bude v příběhu objevovat po delší dobu, ale nestalo se tak. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Neskutocne obsadenie v pokracovani vynikajuej Nanny McPhee, ktore vsak svojmu predchodcovi robi len a len hanbu. Krasna rozpravkova atmosfera, ktora robila prvy diel takym vynimocnym, v druhom totalne absentuje a je nahradena stupidnymi vtipmi, valanim sa v bahne a brutalne prehravajucimi hercami. K tomu vsetkemu je film podla mna zbytocne dlhy a teda pre male deti, ktore by napriek vsetkym vyhradam mali byt jeho cielovym publikom, tiez problematicky. Pre mna jedno obrovske sklamanie...1,5/5* ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Nanny McPhee se dá shrnout ve třech bodech: válení se v hnědých sračkách, baletní prasata, uřvaní smradi, dokonci i ostatní jsou protivní až hrůza. Po vcelku solidním prvním díle celkem solidní propad, až jsem litoval mých oblíbených herců – kterých je v tomto filmu právě hodně –, že se k téhle šílenosti upsali. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Upevněné létající prase na komínu londýnské elektrárny Battersea, kterou hrdinové filmu míjejí na cestě do Londýna, je odkazem na album „Animals“ od kapely Pink Floyd, která má tento motiv přímo na obalu desky. (frashmaker)

Reklama

Reklama