Reklama

Reklama

Where the Wild Things Are

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Dobrodružný / Rodinný
USA / Československo, 1973, 7 min

Režie:

Gene Deitch

Recenze (8)

JFL 

všechny recenze uživatele

Bez jakéhokoli tvůrčího vkladu rozpohybovat obrázkovou knížku není nic zasluhujícího pochvalu. Tento animák je jako reprodukce výtvarného umění, které také umožňují docenit genialitu originálu a jeho autora, ale samy o sobě nemají žádnou hodnotu navíc. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl něco jiného než většina z vás. Kde je nudný vypravěč? Kde je hnusná hudba? Zřejmě co vkus, to muzikant. Jinak přeanimovat dětskou knížku tak, aby z ní vznikl dětský! snímek, mi nepřijde tak úděsné, jak s tím všichni zde komentující pracují. Co Ladovy večerníčkové pohádky? Co loupežník Rumcajs? Ty přece nikdo nebere tak, že nemají žádnou hodnotu navíc. Nebo jsem asi spad z Měsíce. Animované Where the Wild Things Are jsou příjemné, ač doslovné. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Špatně zvládnutá adaptace oblíbené dětské knihy, která byla do češtiny přeložena jako „Tam kde žijí divočiny“. Zůstala někde na půli cesty mezi knihou a animovaným filmem. Není ani audioknihou s doprovodnými obrázky, ani plnohodnotným animovaným filmem. Je něčím mezi, na nemž spolupracoval sám spisovatel knihy. Film má v sobě i českou stopu. Vyráběl ho Krátký film Praha pro Weston woods. Přenesení ilustrací do filmu měl umělecky na starosti Rudolf Holan, postavy okopírované přesně podle knížky ilustroval Bohumil Šejda a kamerou je natáčela Zdenka Hajdová. Je to podobný počin, jako první filmová adaptace Hobita. Na rozdíl od něho jsou ale tady předloze extrémně věrní. ()

melo.d 

všechny recenze uživatele

Prohlásit o pětileté práci před půl stoletím v technicky zaostalém Československu, že nezasluhuje pochvalu, na to už musí mít člověk v hlavě slušně nasráno. Že, Flígr? Viz dokument Gene Deitch: The Picture Book Animated. ()

Reklama

Reklama