Reklama

Reklama

Total Detox

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sekera je jediný lék. Jediné řešení je naprostá detoxikace. Mladý nadějný narkoman Martin (Jiří Krupica) je přinucen svým otcem (František Strnad) skončit s drogami. Zatímco se pokouší zbavit závislosti za pomoci psychoterapeuta Machovského (Miroslav Rataj), v temných zákoutích města maskovaný vrah brutálně masakruje každého, kdo má cokoliv společného s narkotiky. Pokud Martin nedokáže přestat, hrozí mu stejný osud. Krev smíchaná s heroinem teče špinavými ulicemi. Total Detox - slasher v klasickém střihu se vším, co k tomuto oblíbenému subžánru hororu patří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jedna velká technická katastrofa! Scénář ok, herci ok (dokonce nemám problém některé z nich si představit v profesionálním filmu), hudba nevím - tu jsem tam nějak nepostřehl, ale ta technická stránka..... ach jo. Tam se snad s každým střihem mění úplně všechno. Drtivá většina scén funguje nějak takhle: Rozhovor několika lidí o čtyřech záběrech - 1. záběr - okolí a postavy jsou zatmavené, hlasy ok - střih - okolí a postavy jsou přesvícené, hlasy zahuhlané - střih - celá scéna má syté barvy, hlasy jsou potichu - střih - všechno má vybledlé barvy, hlasy jsou moc nahlas....atd. Jasně, každý začne alibizovat nízkým rozpočtem, ale proboha (!) když slyším, že rozepínaní zipu u pouzdra na drogy je asi nejhlasitější efekt z celého filmu, tak prostě zabrousím do PC, najedu na zvukovou stopu a dám volume dolů, na to snad nepotřebuju dvacetimilionový rozpočet, ne? Navíc dnes existuje kupa programů na úpravu zvuků, tak není zas takový problém upravit zvuk tak, aby jeho hlasitost a barva byly (alespoň přibližně) ve stejné "lajně". A na ty nejproblematičtější místa prostě použít postsynchrony. Dalším mínusem filmu je to, že pan Vojkůvka absolutně nezvládá akci. Nejednou jsem měl problém rozpoznat, co že se vlastně na obrazovce děje. Prostě zabiják se napřáhne tyčí jakoby chtěl oběť přetáhnout po hlavě a po několika nesmyslných úhlech kamery a nepřehledných střizích zjistím, že oběť vlastně nepraštil, ale probodnul, což je nejspíš způsobeno režisérovou úchylkou pro zobrazování detailů. Všechny vraždy jsou vlastně jen slepenec detailu na levý konec tyče, pravý konec tyče, zem zacákanou od krve, díru v břiše apod. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale stavba scény ala - záběr na napřahující se sekyru + její máchnutí do prázdna a záběr na zem, na kterou pleskne střevo (to jako znamená, že zabiják oběti rozsekl břicho!), je na úrovni prvňáčka základní školy. A ty filmy ve filmu? Když už nepoužiju již existující filmy, ale speciálně natočím své vlastní fake filmy, tak např. u té první "KillBillovky" použiju mega filtry, ultra cool záběry a já nevím co ještě, prostě cokoliv, abych to úplně odlišil. Když ale i takový "film" má stejně neohrabaný rukopis Vojkůvky - to už si člověk řekne, že je něco sakra špatně. Mně vůbec celkově přijde, že pan režisér nějak totálně zaspal dobu. Docela bych si i troufl odhadnout, že pokud by v příším jeho filmu někdo někoho střelil z pistole, tak výstřel bude provedený nějakou prskající kapslí a zvuk výstřelu bude použitý přímo originál "prskot kapsle" z natočeného shotu. ///// Po Někdo tam dole... jsem si říkal, že jde o slibný rozjezd, ale Total detox jasně ukázal, kde je režisérův strop. Věřím, že v oblasti psychologického filmu by mohl mít i úspěchy (viz rozhovory s psychiatrem, otec a syn doma....), ale horory UŽ PROSÍM NE! Bohužel je technická stránka tak silně odpuzující, že nedokážu dát ani jednu hvězdu, byť by si ji "otec a psychiatr" zasloužili. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

To, že z toho bude sršať amatérske poňatie - na to som bol pripravený. Avšak nepredpokladal som, že už úvodná polhodinka ma donúti siahnuť na dno mojich psychických síl ( aby som sa udržal v kresle a pozeral ďalej). Vydržal som to, a odmenou mi bola záverečná dvadsaťminútovka. Treba však narovinu povedať: samotné vraždy boli stereotypné, bez myšlienky, bez živočíšnosti, hudba nemala mnohokrát fazónu a celé to poňatie filmu bolo akési nevydarené ( mimo záverečných cca 20 minút). A tak sa nezopakoval Vojkůvkov: Někdo tam dole mě má rád a z Total detox sa pre mňa stal total shit. ()

Reklama

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Finančně by to kvalitě filmu a střihu odpovídalo. Ale na tohle prostě nejsem stavěná. Film mi vůbec neutekl. A kdybych já chtěla točit český amatérský film s takovými hereckými výkony jako se tu objevovali, s takovou trochou peněz, co měl nejspíš režisér na zpracování tohoto snímku, nechám si film snad jen pro mé domácí použití a pro nejbližší přátelé a nepouštim tuhle šílenost do světa. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Na Total Detox jsem se těšil opravdu hodně a to ani ne proto, že je režisér můj kamarád, ale spíš vzhledem k faktu, že jeho předchozí počiny prostě byly dobré a tak jsem chtěl zjistit, jak dopadne na poli slasheru. A s výsledkem jsem velmi spokojený. Vojkůvkova největší síla byla zatím vždy v originálním a zajímavém příběhu a dobře napsaném scénáři a ani tentokrát tomu není jinak. Příběh je originální nejen zasazením do ryze specifického prostředí, ale i svým vývojem, což je u slasheru věc, která už z filmového světa prakticky vymizela. Technická stránka je velice kvalitní, jediné co zlobí (a vzhledem k rozpočtu se tomu nelze divit) je zvuk. Herecky je Total Detox na standardní české úrovni (ne, nemluvím teď o amatérských filmech), prakticky u žádné větší role jsem neměl problém s uvěřitelností. Otec hlavního hrdiny mi přišel dokonce naprosto vynikající. Hodně pomáhá, že herci nemusí pronáše šroubované věty, ale mluví jako normální moraváci. S tou spisovnou moravštinou mám trochu problém, kterého se asi nikdy nezbavím. Neubráním se srovnání s NTDTMR, proti kterému mi připadá Total Detox sevřenější a celý lépe šlapající. Aby taky ne, vždyť je to slasher (s pořádným bodycountem) standardního střihu, s maskovaným vrahem, originální zabijáckou zbraní, kozama, říznout muzikou, dobrou pointou a řadou velmi příjemných režisérských vychytávek a správně mířených odlehčení (Kamilové; citace Raimiho...). Co víc si přát? Snad aby dal Romanovi někdo prachy na další film. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme zaznie viackrát pieseň od českej punkovej skupiny Pipes and pints. (Déé X Géé)

Reklama

Reklama