Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka z francouské moderní horrorové produkce. Frantíci upustili od ultra-násilných exploitačních jatek a pustili se do ještě okrajovějšího subžánru - survival horroru. Napětí najede okamžitě od začátku, první část v horách byla opravdu excelentní a jen za ni dávám dobré 3* ... Pro mne jako pro člověka se strachem z výšek byl tohle ten pravý psychický teror a agresivní kamera mne vyloženě příjemně adrenalinově mučila ... Druhá část v lese dává vzpomenout na ty nejlepší "oldschoolové lesní pecky", špičkové a nádherné prostředí, "cosi/kdosi" neznámého začíná útočit. Třetí část je pak sice předvídatelná, ale nevím, co by v ní chtěl kdo co mít, když nic extra zde vymyslet ani nejde ... Superakční jatka doprovázená EXCELENTNÍM zvukovým, hudebním a střihovým doprovodem mne naprosto uspokojila ... Jízda jako prase od začátku do konce, vyloženě chválím, na neoriginalitu si nestěžuji ... Plný počet nemohu dát ve vztahu ke kultům jako je Deliverance (1972), Rituals (1977) a další ... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jediné větší plus jsou snad jen ty hezké záběry hor a záběry dovedně balancující ve vzrušujících výškách...Jinak je to všechno docela slušný fail=Casting naprosto mimo-aneb-hrdinové ve mě všichni do jednoho vyvolávali asi tolik sympatií a emocí jako bych koukal hodinu a půl na film o pěti kamenech ležících v trávě...Záporák je jeden z nejtrapnějších, uřvaných,zálesáckých vidláků jaké jsem měl tu čest na filmovém plátně poznat.....Všichni se chovají naprosto nesmyslně a hrajou jak v prvním ročníku na konzervatoři..Scénář je dementní a to i s ohledem na obvyklou přihlouplost tohodle žánru......No a ten dabing do angličtiny(??)-nevím jestli je to tak natočené,nebo jsem viděl jen nějákou nadabovanou verzi pro amíky(spíše né,pač některé postavy evidentně otevíraly pusu"anglicky")ale je to naprostá amatéřina.......................Prostě tohle nebrat-nebo pokud máte rádi výšky a hory tak si pusťte prvních cca 20min-víc ne. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, co jsem chtěl vidět jako malý. A tenhle jsem navíc už kdysi rozkoukal, ale nudil mě už ze začátku. Jaj, to mě to ale zklamalo... První polovina, kdy je to čistě horolezecká noční můra, je strašně napínavá a to až tak, že jsem od toho nemohl odtrhnout oči. Doufal jsem, že se to takhle udrží až do konce, jenže když se začalo ukazovat, že nepůjde jen o to, šlo mé nadšení sice trochu dolů, ale pořád jsem byl napnutý. A zhruba do 50.minuty (prostě do té scény, kdy najdou dům) tenhle stav trval, jenže pak ten film obrátil o 180°, postavy se chovali totálně idiotsky, nedalo se nikomu fandit a už to byl jenom sled kravin, včetně toho závěrečného zvratu. A taková škoda to je, tak dobrý horor to mohl být... Silné 3* tomu dám, ale zachraňuje to hlavně skoro až bezchybná první polovina (a těch pár neskutečných náhod a záchran na poslední chvíli bych ještě odpustil). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Viacero mladých ľudí ide na turistiku do hôr. A o chvíľu začnú skutočné problémy. Niektoré postavy sa chovali neskutočne jeblé. Toho bruneta hneď na začiatku by som ho zhodil zo skaly, no čo ten tam robil, strašne ma sral. V pár momentoch to malo silné napätie, len niektoré scény sa mi zdali rozťahane. Originalita vôbec žiadna a veľká podobnosť z Wrong Turn. Ale musím dodať, že Wrong Turn bolo lepšie. Niektoré scény boli totálne nelogické a nezmyselné. No ako to zaujímavo začalo, tak to skončilo krásno horským trapasom. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý príbeh piatich mladých ľudí,troch chlapcov a dvoch dievčat na horolezeckej túre.S veľmi smutným koncom.V prvej polhodine filmu krásne zábery hôr,zhora,zdola,so všetkých strán.Potom už len naháňačka lesom,krvavá brutalita,vraždenie.Podoba z filmom Wrong Turn je tu určite ako aj s inými podobnými filmami.Škoda že herci nehrali lepšie,až na toho drbnutého psychopata,ten to hral asi najlepšie.Prvá polovica filmu bola lepšia ako druhá,aj keď nebola krvavá.Dej je nasadený do Chorvátska v pohorí Risnjak,ale natáčaný bol doma vo Francúzsku v Alpách.Skúsil som film porovnať s filmom Deliverance a Ritual,ale nejako mi to nepasuje.Vertige má oveľa viac spoločného s akčným horrorom,komerčným,ako z tými dvoma filmami.No nuda to nie je,film sa oplatí pozrieť,keď už kvôli ničomu inému,tak kvôli prvej polhodine. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)
  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)

Reklama

Reklama