Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se seriál dožil jen jedné sezóny, ale na druhou stranu, scénáristé si za to můžou sami. Rozjezd seriálu byl bombastický, ale pak to začalo stagnovat a kvalita dílů v první půlce byla značně nevyvážená. Byly tu výborné díly (1x01, 1x02, 1x07, 1x10), byly tu nemastné díly s pár dobrými momenty (1x03, 1x05, 1x06), a pak tu byly naprosto příšerné epizody (1x04, 1x08, 1x09). Nedivím se, že diváci přestávali sledovat, seriál se ještě ani pořádně nerozjel a už nám servírovali hloupé vedlejší zápletky a nudnou vatu. Po těch deseti dílech by mi ani nevadilo, kdyby seriál skončil. Jenže když se seriál po zimní pauze vrátil, dostalo to všechno pořádné grády a v té druhé půlce nebyl žádný špatný díl, všechny byly nadupané! Kdyby to tou první půlkou nepodělali, mohli jsme tu mít parádní seriál, který měl slušné herce, dobré postavy a hlavně slibný náměť, ze kterého se dalo hodně vytěžit. Takhle nám zůstalo jen neukončené cosi a myslím, že znovu už na to koukat nebudu. Nač se podruhé pouštět do běhu na dlouhou trať, u kterého předem víte, že se do cíle nikdy nedostanete... ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Celý seriál stojí a leží na jediném. Na závěrečném díle, který nás obeznámí se všemi nejasnostmi, záhadami a hlavně vysvětlí proč, že k tomu výpadku vlastně došlo a kdo za ním stojí. Bohužel ani jeden z těchto faktorů nebyl splněn a i přes skvělých 21 dílů seriál upadne v zapomnění. Neskutečně zpackaný závěr a fakt, že nebude objasňující pokračování, kazí celkové hodnocení seriálu. 4*, listopad 2014, pc ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

"Prč má seriál jen první epizodu?" - jsem si říkal. Teď už to vím: Protože je doslova mimózní. Všechno je založeno na životě několika vyšetřovatelů a agentů FBI, kteří by měli umět používat mozek, bohužel uhle drobnost někdo zapomněl říct scénáristům seriálu, zřejmě. Čím blíže konci, tím více seriál oplývá nesmyslný zvraty, zjištěními a "paradoxy", které diváka trefí do ksichtu okamžitě, ale postavám docvakávají až se zpožděním mnoha dílů. Dokonce i již jednou řečené před vícero svědky je před těmi stejnými lidmi o několik dílů později naprostou nečekanou novinkou - WTF? Např. 11 dílů trvalo zjistit to, co bylo jasné už od prvního (druhého?) dílu, a že to nikoho z těch dvou netrklo, jen dokazuje nesmyslnost natahování děje a blbost scénáristů (SPOILER: Tím myslím zjištění druhého výpadku - KONEC SPOILERU). Seriál měl do cca. 15. dílu (z 22) svoje mouchy, ale kdyby další dění dávalo smysl a autoři by se v hlavní lince zaobírali TÍM ZAJÍMAVÝM a nerozmělňovali příběh do telenoveláckého zbytečně protahovaného typicky blbého seriálu, tak by se to ještě zkousnout dalo a skutečně bych byl ochoten to hodnotit ***, ale co se dělo v dalších dílech byl skoro vrchol. Kvalita šla rapidně dolů a smysl jakéhokoliv jednání postav i myšlenky scénáristů zcela do prd... kytek. Ke konci seriálu už jsem klesal k jedné hvězdičce. A to prosím neberu v potaz typicky americky filmově seriáloidní ignorování smrtí parťáků po pár minutách nebo to, že samozřejmě celý svět má americkou angličtinu jako svůj druhý mateřský jazyk. ~~~ Pokud tedy vezmu v potaz "první a druhou polovinu", zůstanu u "arytmetických" **. A ne, konce seriálu NENÍ škoda. Děsím se toho, s jakými zvraty v ději a postavách by byli autoři ještě schopni přijít. ~~~ SPOILERoidní PS: Mělo to končit tím, že vše mezi prvním a druhým výpadkem byl samotný Flashforward :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál měl rozhodně potenciál, který se ale nepodařilo jedinou sezónou, která mu nakonec byla dána, proměnit v ono pomyslné zlato. Už v první sezóně se to začíná dějově trochu moc rozjíždět, chce to být moc tajemné a místy to až připomíná mysteriózní hru "Ztracených", což je popravdě trochu unavující. ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Čo vám poviem, vyzeralo to veľmi sľubne, ale ako to už obvykle býva, skončilo to zle vlastne ani nie skončilo..začalo to byť zlé už po pár častiach a nie stratením kvality obrazu(keď sú v tom peniaze, tak sú), ale kvality scenáru, príbehu....Z hercov sa mi páčil Joseph Fiennes, John Cho a Zachary Knighton:-) a to aj ako postavy. Postavy, ktoré mi boli absolútne nepríjemné sú Sonya Walger-ktorá chcela pre svoje manželstvo zo začiatku obetovať všetko, ale potom priznala, že osudu sa jednoducho vyhnúť nedá!!:-D a samozrejme Jack Davenport, ktorý nepríjemnejší asi už ani nemôže byť(a k tomu pomohol aj český dabing a jeho prejav)...Skončilo to tak, že mi to liezlo na nervy, ale tú jednu sériu som dopozerala, čisto pre moju zvedavosť. KONIEC môjho prejavu škoda dobrého nápadu...Mohlo to byť aj 5* a sú z toho 3:-( ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku této epizody, když vidíme sestřih událostí, slyšíme v pozadí skladbu „Unthought known“ od americké kapely Pearl Jam, která vyšla v roce 2009 na albu nazvaném „Backspacer“. (Trajektt)

Reklama

Reklama