Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Svižně to plyne, má to krásnou hudbu a i vtipy se občas podaří. Zamrzí absence jakékoliv pořádné bitevní scény (parta bežících komparzistů v lesklé zbroji opravdu nestačí) a nulové rozvedení postav. Děti si film maximálně užijí, teenageři si také najdou své a dospělí si zavzpomínají na časy, kdy si na nedalekém pískovišti hráli na loupežníky a rytíře. O opakovaném shlédnutí ale pochybuji. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza hrůzoucí, tady si někdo buď zase spletl žánr, nebo nevím, co znamená "rodinný film". Vždycky jsem si myslel, že to je film, který se má v ideálním případě líbit celé rodině, film, ze kterého si má každý vybrat něco, a nikdo se kvůli tomu, že se na něj dívá, nemá cítit trapně. Jenže Ať žijí rytíři snad nemůže zaujmout nikoho staršího pěti let (čili bych tohle dílo nenazýval ani dětským filmem, spíš předškolní podívanou), což je dost hrozné. Z pohledu dospělého chybí Janákovu počinu naprosto všechno - příběh, humor, atraktivní podívaná na cokoliv (kohokoliv) živého či neživého, atmosféra, smysl. Herci jsou vesměs příšerní (ti dětští se, pravda, tu a tam snaží, ale k ničemu to není) a především Pavel Kříž by za svůj výkon zasloužil pověsit z hradeb hlavou dolů. Fuj. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu dospělého člověka se jedná o nepříliš povedený pokus o dětský historický film, až pohádku. Současnost jde panu Janákovi lépe, protože pokus o její našroubování do historie působí křečovitě. Připouštím ale, že děti se mohou bavit, i když na mě dětští hrdinové působí nadmíru otravně, čemuž zdatně sekunduje hlavní záporák. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Taky už by si nejmenší generace zasloužila nějaký film, u kterého jednou bude nostalgicky vzpomínat a vychutná si ho i se svými ratolestmi. Rytíři to nebudou. Ani nevadí "malost" filmu, Martin Preiss s kamerou umí a občas vykouzlí opravdu povedený obraz a i ta akce je na místní poměry slušná. Soundtrack má energii a umí i záběr na 4 jezdce epochálně nafouknout. Jenže, jediný Pavel Kříž ví, jak se přehrává (a vychutnává si to), tak jak žádá žánr. Děti jsou opravdu otřesné, ale i to je slabota proti Prachařovi a spol. Janák tak nějak drží tempo příběhu, ale gagy mu jdou do ztracena s tím, že čím horší, tím častěji se opakují. Takže už Karlovi nevěřím ani na poli žánrovek a je to poslední film od něj, na který jsem koukal úmyslně. Přitom ten příběh, atmosféra a sdělení jsou nadčasové, univerzální a mají potenciál bavit. Třeba se jednou dočkáme povedeného remakeu. Zlý Albrecht, chce hodného Martina tvrz, ale nepočítal s tím, že Martinovi děti jsou horší než vozová hradba - jak pro něj, tak pro zábavnost filmu... 30% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud to měl být film pro děti (mládež), tak tam ti dospělí zaclánějí zbytečně často. Nemluvě o tom, že málokdo tu vypadá jako větší ubožák než Pavel Kříž. Hlavní problém je, že to bylo původně točeno jako televizní seriál, takže tenhle sestřih do podoby celovečerního filmu vypadá jako slepenec řady více či méně zajímavých scén, který nedrží dvakrát stabilní tvar. Třeba je seriál lepší, když má na jednotlivé postavy víc času, ale já po tomhle stejně nemám žádnou chuť, abych to zjišťoval... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se již o druhý český historický film, který byl v roce 2009 uveden v kinech, i když se původně počítalo se seriálem pro televizní obrazovky. Oním prvním je snímek Jménem krále, což měl být původně televizní „pilot“ k seriálu. (Taninaca)
  • Snímek se natáčel unikátní digitální technologií 4K Red Cam srovnatelnou s klasickým 35mm filmem, která zajišťuje mimořádnou hloubku a ostrost obrazu. Pro své vysoké rozlišení je nazýváno také UHD / Ultra High Definition. Jde o první případ použití této technologie při natáčení podobného filmu v České republice. (Taninaca)
  • Počet natáčecích dnů: 96 (exteriéry + interiéry) (POMO)

Reklama

Reklama