Reklama

Reklama

Epizody(14)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Dobrodružný komediální seriál pro celou rodinu. (Česká televize)

Recenze (42)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Tak trochu blbý středověk, ve kterém se zbrojnoš diví, že má někoho odkráglovat. Roztomilost dětí je v druhém díle na výprask, pobíhání mezi tvrzemi a nepřítomnost děje cítíte sami v nohách skoro od začátku. K tomu všemu velikánské bitvy o desíti lidech, totálně nesnesitelný Pavel Kříž, který byl vždy spíš úsporný a tady je nomen omen pro přehrávání a tuny patetických proslovů, snad aby zaplniny "hluchá místa." Pro desítileté děti to snad je, zbytek rodiny by měl vyfakovat tuhle Janákovu nedomrlost a ještě hodiny kroutit hlavou nad tím, že celovečerní film, určený pro kina, by snad mohl být mistrovské dílo. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem film a myslím, že ten by byl aspoň na tři, pokud si dám dohromady, co ze seriálu by bylo ve filmu a musím říct, že obzvláště konec seriálu, poslední dvě epizody, byly skutečně zábavné a poutavé. Problémem celého seriálu je, že ani zbla neopovidá středověku, není středověkem, a tvůrci to alibisticky přiznávají, ale fakt, že sledujeme dětskou hru na středověk, znemožňuje skutečně se o děcka bát, protože normálně by např. ti loupežníci byli už několikrát stati, ale smrt nebo krev si tenhle seriál nemůže dovolit. Dále prvních pět epizod se nese v trochu otravném duchu - z jedné pevnosti na druhou a zase zpátky, teď si on myslí, že oni jsou mrtví, pak oni, že on je mrtvý a tak se to střídá, jednu dobu Albrecht jejich pevnost má, pak zas ne a pak zas jo...a skutečně až závěrečné epizody, kdy děti zapojí fantazii a svoji hravost ve prospěch filmu, tedy, že začnou strašit, začne to fungovat a závěrečná bitva navzdory Albrechtově malé armádě, je vynalézavá. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Další Janákova podbízivá nedopečená záležitost. Po prvním dílu jsem ztrácela chuť pokračovat v dalším sledování. Chyběla tomu atmosféra, která by strhla a přikovala mě zadek k sedačce. Pavel Kříž tu přehrává přímo neskutečně, asi proto, že je zde obklopen bandou herců, kteří hrají jako ochotníci. K tomu z nich lezou debilní dialogy. Velmi nesympatické děti z dnešními manýry, které mi do středověku neseděly. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Janák je komerční režisér, sázící spíše na pozlátko, než hloubku. Proti této kinematografii osobně nic nemám, jen musí splňovat jistá má očekávání. Ať žijí rytíři jsou určení pro menší publikum, místo než pro puberťáky tak pro caparty pod 12let. Po technické stránce nelze moc filmu co vyčítat, na naše poměry je to dobře odvedené práce (kritika ve stylu, že je to málo akční, bez hromadných scén je směšná a hloupá). Problém je zde zakopán zcela jinde a to v obsazení. Horší dětské herce si Janák najít nemohl. Horší je však obsazení skoro všech hlavních dospělých partů-na myslí mám zcela příšerného Pavla Kříže. Není ani zlovostně ďábelský, či přehnaně komický. Je nudný a jeho výkon patří mezi ty nejméně podařené jaké předvedl. Ať žijí rytíři jsou sice průměrným snímkem jenž potápí herecké nevýkony, ale z pohledu malých dětí by se mohlo jednat o dobrou zábavu, jenž dává rodičům jistoty bezpečí před hloupostí a plitkostí mnoha filmů určených pro menší, co se dnes točí na celém světě. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Výprava 7/10/// +hezká výprava, příjemná hudba, pěkná krajina, kamera, někteří herci -zdlouhavé, natahované, moc dětské, směšné souboje, mluva, dialogy, chování postav/// Tak nevím jestli to byl dobrý nápad roztáhnout krátký film na 7 dílů a udělat z toho seriál. Film jsem zatím neviděl, ale určitě bude lepší, protože tam nechají to nejlepší. A naopak tady je spousta zbytečných míst. Třebas takové běhání z místa na místo, které nedává moc smysl. Snad jen ten aby se zaplnil čas. Pro děti je to rozhodně dobrý. Ty se bavit budou skvěle. Však kdy tady byla naposledy dětská historická pohádka? Jenže vše je podřízeno dětskému publiku. I herci, takže některé jejich výstupy jsou až neúnosné a hloupé. Pavel Kříž si to evidentně užíval s vědomím, že se na něj budou dívat malí diváci, jinak si nedokážu vysvětlit o co se snaží. Škoda, být to regulerní historický film s touto výpravou a mojí oblíbenou Terezkou, skákal bych dva metry vysoko nadšením. Tahle se divím, že jsem to dokoukal./// Celkem 47%/// ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama