Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (380)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Indien, Kauboj a Ševal jsou bezpochyby nejúžasnější plastová trojka v dějinách kinematografie. Skvělá komedie, která nešetří absurdním humorem a oživuje vzpomínky na dětská léta strávená s vojáčky dobývajícími pevnosti z lega. Panika v městečku není nic jiného než čirá radost ze hry, fantazii se zde meze nekladou. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To bylo tak správně šáhlý! :) Zajímalo by mě kolik dohromady potřebovali figurek, protože tolik póz vždycky nahodili.. Jinak Pan Kůň rules - ta postava je vtipná a to nemusí mít ani dialog. A taky pronesli skvělou větu, která zněla nějak takto: MOC TOHO VYPIL, PIVO JE HOLD MOC LEVNÝ, MĚLO BY BÝT DRAŽŠÍ!!! :DDD ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to roztomile nesmyslné...a rychlé. Bohužel pro mě ani zábavné, ani vtipné, poučné, hezké, příjemné, poutavé nebo šokující. Zkrátka nic. Existují filmy podobně "dadaistické", které dokáži ocenit. Tohle je ale snímek, který je divný proto a takovým způsobem, aby se zalíbil. A je to z něj dost cítit. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Kdybych si měl vybrat filmový vesmír, ve kterém bych v žádným případě nechtěl žít, skončilo by Aubierovo "Městečko" minimálně v první pětce. Svět plastových figurek, ve kterém platí zákony absurdity nad zákony fyzikáními, zákony právními i sociálními. Svět bez logiky, ve kterém akce vyvolává zcela nepředvídatelnou reakci a celý se pohybuje na hranici mezi šílenstvím a poťouchlostí. Prožít "Městečko" je jako prožít nejděsivější a zároveň nejvtipnější noční můru. Pitomé! Prdlé! Mimózní! Extrémně blbé. Jenže ono se na to Tak Hezky Kouká! A teď mě prosím omluvte, musím vyzvednout prase z hodin piána... ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

během prvních asi dvaceti minut, kdy film na diváka vychrlí všechny ty zběsilé trumfy z rukávu, jsem se hodně přiblble usmíval a užíval si tu originální smršť šílených nápadů.. jenže ta sama o sobě absurdita tohoto světa, ve kterém se kůň jmenuje Kůň a je hlavou hodně zvláštní domácnosti, prostě omrzí a dál už to je jen nezáživná přehlídka střelených nápadů v bláznivém tempu.. být to dvacetiminutový kraťas, tak střílím za pět, při té zdánlivě nekonečné, 70 minut dlouhé stopáži ale nemůžu jít nad 2*, bohužel.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)
  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)
  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)

Reklama

Reklama