Reklama

Reklama

Experiment

  • USA The Experiment
Trailer

V šokujícím psychologickém thrilleru si zahrál Adrien Brody a Forest Whitaker. Téma filmu se točí kolem dvaceti čtyř mužů, kteří se účastní experimentu, který má simulovat život ve státním vězení.  V šokujícím psychologickém thrilleru natočeném na základě nechvalně známého Stanfordova vězeňského experimentu si zahráli oscaroví herci Adrien Brody a Forest Whitaker. Tým vědců provádí dvoutýdenní psychologický experiment, kterého se účastní čtyřiadvacet dobrovolníků. Pravidla jsou jednoduchá: některým ze zúčastněných bude přidělena role dozorců a ostatní budou vězni. Ačkoli jsou bachaři jasně poučeni, že musejí udržet pořádek mezi vězni bez použití násilí, po vypuknutí vzpoury mezi trestanci jdou jakákoli pravidla stranou. Čím více se muži vžívají do svých rolí, tím více se o slovo hlásí moc, strach a celý experiment se dostává absolutně mimo kontrolu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Výborné, opakuji VÝBORNÉ herecké obsazení. Absolutní převrácení lidských povah a charakterů, zaviněné nepřiměřeným chováním dozorců. Ten konec mě hodně mrzí, je neskutečně odbytý, mohli si s ním dát větší práci. Film, který vám nedá jen tak spát. Mě osobně donutil i vygooglit si něco málo o zmíněném stanfordském vězeňském experimentu. Rozhodně shlédnu v nejbližší době i originál, podle kterého byl tento remake natočený. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Velmi slusny zacatek, ktery slibuje vysinutou podivanou, nakonec naprosto nepochopitelne rychle skonci a cely dojem z filmu totalne zkazi, jakoby tvurcum bud dosly penize nebo producenti se shodli na tom, ze 96minut je az az a vice nebudou divaka trapit. Skoda, Whitaker nemel daleko k tomu, aby se stal nejslizactejsim bacharem filmoveho platna... ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Uplně zbytečný remake..vlastne to není ani remake je to jenom horší kopie dobrého filmu. Adrian Brody který v první polovině filmu vypadal jak ježíš kristus mi do role vubec nesedl a Forest Whitaker to samý. Myslel jsem, že to konec spraví, ale spíš to konec zhoršil. Horší dvě hvězdy.. A vy co jste hodnotily pozitivně tohle a neviděly original radím vám, zkouknete original, at víte, co je to pravý ořechový. Tohle je jen kopie... ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Bylo to tak na **, ale Brody je Brody. Poněkud nepovedený experiment s Experimentem. Nevím, jestli mají Němci s tímto tématem "více zkušeností", ale v německé verzi je krásně vidět postupný vývoj postav a postupné dělení stáda na lovce a lovené. Pochybuji, že by se postava jistého dozorce vyprofilovala tak rychle. Ad verbal111 Elijah Wood přeci pozoroval experiment tou kamerou ... ! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prachy jsou tím hlavním důvodem, proč kývnou na účast na čtrnáctidenním psychologickém experimentu. Dozorci i vězňové jsou zpočátku obyčejní chlápci – však původně ani nevědí, kdo kterou roli bude hrát. Rovnost někde tam venku fungovat může, ve vězení ale těžko. Původní film jsem neviděl, takže nemůžu a ani bych nesrovnával. Pokud někde něco selhává, což určitě ano, tak leccos vynahradí Adrien Brody a Forest Whitaker, kteří byli skutečnou trefou do černého. Poměrně zajímavé a Maggie Grace znovu krásná!! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Remake filmu založeného na knize, která byla inspirována skutečným experimentem ve vězení Stanford. (darek kartac)
  • Filmovanie prebiehalo v americkom štáte Iowa a na viacerých miestach v ďalekej Indii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama